KYSYTTÄVÄÄ?

Suloinen syksy

5 vinkkiä yhdessäoloon ystävien kesken

IhanNaiset
kuva: Jouni Kallio

Suloinen syksy on täällä ja tarjoaa täydellisen ajankohdan yhdessäoloon ystävien kesken. Mahdollisuuksia on monia ja parasta on se, että jokainen ystäväporukassa saa kokea unohtumattomia hetkiä, jotka antavat virtaa tulevaan talveen.

Kokosimme 5 vinkkiä iloiseen ja voimia antavaan yhdessäoloon naisporukalla.

 

1. Jaa teatterielämys ystävien kesken 

Mieleenpainuva elämys on taatusti Jyväskylän kaupunginteatterin värikäs ja villi musikaali HAIR, jonka rock- ja soul-klassikot saavat energiatason nousemaan. Ajatuksia herättävän teatterielämyksen tarjoaa puolestaan Teatterikoneen Huono Vaimo –näytelmä. Hippimusikaalin fiiliksiä tai ajatuksia naisen roolista avioliitossa on antoisaa päästä jakamaan tuoreeltaan kokemuksen jälkeen, kun ajatus laukkaa villinä. Ja mikä olisikaan parempi paikka ajatusten jakamiseen kuin saman ruokapöydän ääreen istuutuminen ja hyvän ruoan nauttiminen ystävien kesken iloisen puheensorinan ympäröimänä vaikkapa klassisessa italialaisessa ravintola Rossossa Jyväskylän kauniin kirkkopuiston laidalla tai keskellä kaupungin sykettä Jyväskeskuksessa.
 

2. Virittäydy syystunnelmaan Valon Kaupungissa

Keskellä Jyväskylää, Valon Kaupunkia, sijaitseva Harjun Vesilinnan torni ympäristöineen on yksi kaupungin yli sadasta pysyvästi valaistusta kohteesta ja tarjoaa samalla myös ainutlaatuisen paikan ihailla valossa kylpevää kaupunkia. Maiseman ihailun lisäksi Vesilinnan tornissa on myös mahdollisuus nauttia makuhermoja hemmotteleva illallinen Jyväskylän kattojen yllä ravintola Vesilinnassa, jonka keittiö tarjoaa elämyksiä sekä silmille että suulle. Ravintola Vesilinnan viinikellarista löytyy myös runsas valikoima oikeita viiniaarteita, jotka virittävät illallisnautinnon huippuunsa.
 


3. Tutustu paikallisiin uniikkeihin ostos- ja majoituskohteisiin

Jyväskylässä sijaitsevan Vaajakosken kaupunginosan kauniissa Naissaaressa sijaitseva Design Puoti Wanha Paja on kaupunginosansa helmi, jossa sijaitsee sisustusmyymälä ja Puttipajan tehtaanmyymälä. Puttipajan kynttilät valmistetaan vain pienen matkan päässä myymälästä, joka henkii ihanaa vanhan tehdasrakennuksen tunnelmaa. Paikallisuutta tarjoaa myös Urban City Hotel Verso, joka sijaitsee parhaalla paikalla Jyväskylän kävelykadulla. Verson Baarissa on mukava istahtaa alas ostospäivän jälkeen ja päivän päätteeksi maistuu uni Verson kauniissa huoneissa. Huonehintaan kuuluu aina Verson suomalai-nen aamiainen. 

 

4. Anna kulttuurin virkistää

Jyväskylän keskustan sydämessä sijaitsee kaksi mielenkiintoista museota, joissa saa toteuttaa itseään: Jyväskylän taidemuseossa voi omalle porukalle varata kuvataiteilijan ohjaaman taidetyöpajan ja tutustua samalla museon näyttelyihin. Miltei naapurissa sijaitsevassa Suomen käsityön museossa jokainen saa taatusti onnistumisen elämyksiä osallistuessaan IhanNaisten ohjattuun käsityöpajaan. Työpajassa voi valmistaa itselleen vaikkapa uudet korvakorut. Virkistävää kulttuuria, nimittäin saunakulttuuria, tarjoaa myös useita palkintoja niittänyt Solo Sokos Hotel Paviljonki, jonka ylimmän kerroksen saunaosasto vie perinteisen saunaelämyksen ihan uudelle tasolle. Yhdessä vietetty hetki saunoen, ruokaillen ja virkistävää juomaa nauttien on suloiseen syksyyn sopivaa hemmottelua.

 

5. Ulkoile, liiku ja rentoudu

Syksyinen luonto, sen värit ja kirpeä ilma tuovat energiaa arkeen. Luonnon voi kokea monella tavoin; ratsastusretki maaseudun rauhassa Uuraisten Marjoniemen pappilan miljöössä yhdistää luonnossa liikkumisen ja kulttuuriympäristön, joka avautuu ihan uudella tavalla hevosen selästä käsin. Retken jälkeen kutsuu vaikkapa Marjoniemen villiyrttisauna tai Peurungan kylpylässä sijaitseva Panorama-tilaussauna, jonka omaan käyttöön varatussa porealtaassa on ihana rentouttaa lihaksia luontoliikunnan jälkeen. Kylpylän altaat ja Peurungan muut liikuntamahdollisuudet tarjoavat lisää liikuntaa kaipaavalle mukavaa lisähaastetta. Peurungasta voi helposti myös patikoida Varjolaan. Patikkamatkan voi päättää monin tavoin palkitsevaan viininmaisteluun. Varjolassa rentoutumisesta on tehty suorastaan taidetta: savusaunan lämpö ja kastautuminen Kuusaan kanavan virtaavassa vedessä saavat ihon kihelmöimään ja raukeuden laskeutumaan jokaiseen IhanNaiseen. Onneksi majoitus löytyy vain muutaman askeleen päästä saunalta…
 

Jyväskylän seutu tarjoaa ihania elämyksiä ja kokemuksia kaikenlaisille naisporukoille. Kokoa yhteen ihanat naiset ja tule nauttimaan yhdessäolosta hemmottelun, liikunnan, kulttuurin tai vaikkapa shoppailun merkeissä. Visit Jyväskylä on koonnut mielenkiintoisia & hauskoja vinkkejä sekä valmiita paketteja IhanNaisten omille internetsivuille.

https://visitjyvaskyla.fi/ihannaiset/tarjoukset

 

 
         

Hae Kartalta

Löydä etsimäsi palvelu tai lähimmät kiinnostuksen kohteet kartalta