Keski-Suomen syksy hemmottelee ja virkistää

Siirry edelliseen
Siirry seuraavaan

Aika on arvokasta. Sillä on väliä mihin sen käytät, missä sen käytät ja kenen kanssa sen käytät. 

Keski-Suomessa kohtaat syksyyn pukeutuneen luonnon, urbaania kaupunkikulttuuria ja sykähdyttäviä tapahtumia. Virkisty aktiviteettimahdollisuuksien parissa kansallispuistoissa tai muissa luontokohteissa, hemmottele itseäsi Maailman Saunamaakunnan saunoissa ja tutustu maailmankuuluun Alvar Aallon arkkitehtuuriin.

Tee lomastasi ainutlaatuinen ja sukella lomasi arvoisten syyselämysten pariin!

Aikaa tapahtumille ja kulttuurille

Jyväskylän seudun syksyä värittävät tapahtumat ja kulttuuri. Syksyn kohokohtiin lukeutuvat muun muassa suosittu Valon kaupunki -tapahtuma, 70-vuotisjuhlavuottaan viettavä Suomen MM-ralli sekä muut huikeat tapahtumat. Tapahtumien lisäksi tarjolla on myös ainutlaatuista kulttuuria: tutustu esimerkiksi maailmankuulun arkkitehdin Alvar Aallon teoksiin, joita Jyväskylässä ja lähialueella on enemmän kuin missään muualla maailmassa.

Kuva: Tero Takalo-Eskola

Aikaa hemmottelulle ja hyvinvoinnille

Ota syksyllä aikaa hemmottelulle, hyvinvoinnille ja rentoutumiselle. Keski-Suomessa, Maailman Saunamaakunnassa, nautit saunan lempeästä lämmöstä ympäri vuoden. Hemmottele itseäsi upeissa majoituskohteissa ja pysähdy hetkeksi arjen kiireiden keskellä.

Kuva: Julia Kivelä

Aikaa liikunnalle ja aktiviteeteille

Keski-Suomessa ja liikuntapääkaupunki Jyväskylässä vietät syksyllä aktiivisen loman. Testaa rapsakka porrastreeni legendaarisilla Harjun portailla Jyväskylässä. Pyöräile vaihtelevissa maastoissa joko omatoimisesti tai ohjatusti. Lähde melontaretkelle upeisiin järvimaisemiin tai kiihdytä voittoon kartingradalla kisaillessa.

Kuva: Julia Kivelä

Aikaa kaupunkielämälle

Nauti kaupunkielämän sykkeestä Jyväskylässä. Herkuttele keskustan kahviloissa ja ravintoloissa, nauti nähtävyyksistä ja tee ostoksia keskustan putiikeissa. Levolliset yöunet koet keskustan hotellien pehmeissä lakanoissa.

Kuva: Julia Kivelä

Aikaa luonnossa

Syksyinen luonto virkistää ja hemmottelee aisteja. Valloita Keski-Suomen neljä kansallispuistoa, ihaile järvimaisemia keskellä Euroopan laajinta yhtenäistä järvialuetta ja nauti luonnosta vaikkapa mökkeilen.

Kuva: Julia Kivelä

Syksyn bucket list

Syksyn bucket list kokoaa yhteen elämykset, jotka Keski-Suomessa on koettava. Tutustu maailmankuuluun arkkitehtuuriin, ihastele valoteoksia, viihdy tapahtumissa, sauno Maailman Saunamaakunnan saunoissa ja nauti upeista Päijänne-maisemista Unescon tuomalla twistillä.

Kuva: Julia Kivelä

Tutustu ajankohtaisiin tapahtumiin ja uutuuksiin Jyväskylän seudulla