Perhe katsomassa järvimaisemaa Jyväskylän satamassa, Keski-Suomessa.

Äitienpäivä Jyväskylän seudulla

Keväisellä Jyväskylän seudulla juhlitaan pian äitejä ja isoäitejä. Kuuluupa juhlapäivään sitten perinteinen lounas, yhteinen ulkoiluhetki, hemmottelu kylpylässä tai pieni muistaminen, ovat äidit ansaitusti päivän päätähtiä. Tutustu alta vinkkeihin, joilla teet äitienpäivästä unohtumattoman!

1. Äidille, joka nauttii mauista

Äitienpäivä on todellinen alkukesän merkki ja ravintolat ja kahvilat keväisellä Jyväskylän seudulla palvelevat jälleen. Mikä ilahduttaisi äitiä enemmän kuin perinteikäs äitienpäivälounas? Jyväskylässä juhlapöytä katetaan keskusta-alueella niin Pöllöwaarissa, Scandic-hotelleissa kuin ravintola Harmoonissakin. Muualla Jyväskylässä äitejä juhlistetaan kauniista maalaismiljööstä tunnetussa Ränssin Kievarissa, jossa äitienpäivälounas tarjoillaan turvallisuutta noudattaen.

Hankasalmella äitienpäivälounasta nautitaan Revontuli Resortissa, kun taas Laukaassa pöytä laitetaan koreaksi Peurungan äitienpäiväbuffetissa. Toivakan upea Taulun Kartano tarjoaa kauniiden maisemien lisäksi maittavan äitienpäivälounaan. Toivakassa juhlitaan äitejä myös kotoisassa Ruuhipirtissä! Muuramessa puolestaan nautitaan Ravintola Riihikelon antimista.

Kuva: Pöllöwaari

Nukulan äitienpäivälounas

Metsäisten kalliomaisemien katveessa Nukulassa katetaan pöytä äideille, kun äitienpäivälounas tarjotaan juhlatalo Paamiskassa klo 13–15. Lounas aloitetaan alkumaljoilla ja se päättyy kahvitteluun juustokakun kera. Lue alta lisää Nukulan äitienpäivälounaasta!

Kuva: Sakari Levävaara

Savutuvan Apajan äitienpäivälounas

Käy nappaamassa maittavat äitienpäiväherkut kodin lämpöön tai vaikkapa aurinkoiseen piknik-hetkeen Savutuvan Apajalta, jossa lounastetaan takeawayna! Äitienpäivän menu on koottu juhlalliseen tyyliin kunnioittaen ihania makuyhdistelmiä. Jokaisesta tilauksesta löytyy viimeistelyohjeet, jotta kokonaisuus maistuu kotona yhtä hyvälle kuin paikan päällä nautittuna. Äitienpäivämenut pakataan kahden hengen paketteihin. Lue lisää alta!

Kuva: Savutuvan Apaja, Visual Friday

Hotelli Alban äitienpäivälounas

Hotelli Alban äitienpäivälounas tarjoillaan upeissa järvimaisemissa Jyväsjärven rannalla. Lounaan voi nauttia paikan päällä upealla näköalaterassilla, mutta ruokailuhetki onnistuu myös kotoa käsin! Hotelli Alban äitienpäivälounaan voi noutaa kotiin edellisenä päivänä 8.5. Lue lisää alta.

Kuva: Hotelli Alba

Toivolan Äitienpäivä

Yksi kevään merkityksellisimmistä merkkipaaluista on ehdottomasti äitienpäivä. Toivola juhlii äitienpäivää sunnuntaina 9.5.2021 brunssin, kahvilan herkkujen, kukkaloiston ja mukavan yhdessäolon merkeissä. Pajan ja Valkoisen Puun herkuilla loihdit unohtumattoman kattauksen halutessasi myös kotiin, sillä Pajan brunssi ja Valkoisen Puun kakut ovat tilattavissa ennakkoon myös take awayna.

Kuva: Toivolan vanha piha / Aki Kolehmainen

2. Äidille, joka pitää liikunnasta

Aurinkoiset säät hellivät keväistä Jyväskylän seutua – mikä olisikaan rentouttavampi tapa viettää äitienpäivää, kuin virkistävä kävelylenkki äidin tai isoäidin seurassa? Jyväskylän Rantaraitin upeat maisemat ja kauniit valokuvauskohteet takaavat unohtumattoman äitienpäivän. Satama on muutenkin upea ajanviettopaikka, jossa voi nautiskella auringon lämmöstä ja Sataman kahvilan antimista.

Keski-Suomen neljä kansallispuistoa mahdollistavat sekä rauhallisen luontoretken, että erilaisia aktiviteetteja. Reippaampaan menoon löytyy tekemistä muun muassa Leivonmäen kansallispuistosta, jossa voi rauhallisen luontoretkeilyn lisäksi hypätä esimerkiksi fatbiken selkään Versonan ammattitaitoisella opastuksella. Fatbiken tarjoamaa vauhdin huumaa pääsee kokemaan myös HimosLomilla ja Laajiksessa, jossa vietetään äitienpäivää toden teolla. Myös Piispalasta löytyy aktiviteetti perheelle kuin perheelle!

Kuva: Tero Takalo-Eskola

Tavinsulan melontaretki

Kevätauringon sulatettua jäät äitienpäivä voi kulua myös vesillä, sillä Tavinsulka järjestää äitejä juhlistaakseen äitienpäivän melontaretken, johon äidit osallistuvat veloituksetta! Mukavia ja turvallisia melonta-, sup- ja vesilläliikkumiskokemuksia tarjoava Tavinsulka sijaitsee Kivelänrannassa Tuomiojärvellä. Kurkkaa lisää alta!

Kuva: Tavinsulka

3. Äidille, joka ansaitsee hemmottelua

Mitä antaa äidille, jolla on jo kaikkea? Lahjakortit ovat takuuvarma vaihtoehto, kun äiti kaipaa irtiottoa arjesta. Scandic-lahjakortteja voi hyödyntää Jyväskylässä Scandic Stationissa ja Scandic Laajavuoressa. Myös Jyväsjärven rannalla Hotelli Albassa virittäydytään äitienpäivän tunnelmaan lahjakorttien muodossa. Äitienpäivä Laukaan Peurungassa on rentouttava, sillä sieltä löytyy äideille monenlaisia lahjakortteja aina spa-hoidoista yhden päivän pikalomiin.

Kuva: Peurunka

Revontuli Resortin lahjakortit

Revontuli Resortin laajasta lahjakorttivalikoimasta löytyy niin aktiviteettielämyksiä golfin ja keilauksen muodossa kuin maittavia ruokahetkiä ja yöpymislahjakorttejakin. Revontuli Resortin lahjakorteilla hemmottelet äitiä tai isoäitiä vaikkapa ruoka-, majoitus- tai saunaelämyksellä. Tiesitkö, että Revontuli Resortin suosituin elämyslahja on ylellinen hemmotteluloma lasi-iglussa?

Kuva: Julia Kivelä

Varjolan lahjakortit

Äitienpäivä Laukaan Varjolassa on tekemistä täynnä! Varjolan lahjakorttiin voi valita monenlaisia vaihtoehtoja: majoituspaketteja, hemmottelua, joogaa, seikkailuja tai vaikkapa herkuttelua ravintolaan. Varjolasta löytyy menoa myös hurjapäälle, sillä Varjolassa pääsee hurjastelemaan esimerkiksi koskenlaskun muodossa. Kurkkaa koko valikoima alta!

Kuva: Julia Kivelä

4. Äidille, joka ilahtuu pienistä eleistä

Kukat ilahduttavat aina – erityisesti vehreän kesän lähestyessä! Äidin voi yllättää Jyväskylässä valitsemalla kauneimmat kukat Ruusupuun, Mestarin kukan tai Hautaustoimisto Kukkakauppa Marjatta Ryynäsen valikoimasta. Uuraisten kukkaloistosta vastaa Puurusen puutarha ja Äänekoskella Pajunkukka. Muuramessa äitienpäivän kukat löytyvät Muuramen kukka- ja hautaustoimistosta.

Muita muistamisia äidille löytyy esimerkiksi Harjun paperista tai kuvankauniilta Toivolan vanhalta pihalta, jonka pihapiirin Museokauppa Sparvinista tai Lankakauppa Titityystä löytyy persoonallisia lahjoja äidille tai isoäidille. Herkullisen äitienpäivämuistamisen voi tilata esimerkiksi Minna bakesilta, jonka valikoimaan kuuluvat niin ihanat macaronsit kuin esimerkiksi kakut ja suolaiset piirakatkin.

Kuva: Tiina Ruotsalainen

Maalaistori pop-up

Äitienpäivän herkkuja löytyy myös jälleen järjestettävästä Maalaistori pop-upista, joka avataan toukokuun alussa Jyväskylän Crazy Townin tiloihin. Maalaistori pop-up pursuaa lähi- ja pientuottajien herkullisia tuotteita ja esimerkiksi suklaa ja fudge saavat suut makeaksi äitienpäiväpöydässä. Tutustu tapahtumaan alta!

Kuva: Lina Markkanen

Suomen käsityön museo

Suomen käsityön museoon on vapaa pääsy kaikille äitienpäivänä su 9.5. Museo on avoinna klo 11–16. Museossa on esillä vasta avautunut tekstiilitaiteilija Eija Rasinmäen näyttely Käsinkudottu elämä, jossa voi tutustua suomalaisten mattotrendien uranuurtajan ja räsymaton uudistajan elämään paitsi taiteilijana, myös lasikattojen rikkojana.

Kuva: Suomen käsityön museo/Hanne Manelius

Jaa äitienpäivätunnelmasi somessa käyttämällä tunnistetta #visitjyvaskylaregion