Rantaraitti

Siirry edelliseen
Siirry seuraavaan

Rantaraitti on kevyenliikenteen väylä, joka kiertää koko Jyväsjärven ympäri. Se on Jyväskylän suosituimpia liikunta- ja virkistysalueita, ja tuo luonnon keskelle kaupunkia. 

Kesäisin Rantaraittia voi kiertää jalkaisin, pyöräillen tai rullaluistellen. Pakkastalvina jäätilanteen salliessa Jyväsjärven jäälle pääsee luistelemaan, hiihtämään ja vaikkapa juoksuttamaan koiria.

Noin 13 kilometrin pituinen lenkki kulkee usean kaupunginosan läpi, joten kaupunki hahmottuu lenkin aikana monipuolisesti. Kuokkalan silta jakaa Rantaraitin kahteen osaan, jolloin koko järveä ei tarvitse kiertää kerralla. Raitin varrella on muun muassa viihtyisä Lutakon satama, vuoden 2014 asuntomessualue Äijälänrannassa ja kaksi Jyväskylän yliopiston kampusaluetta: Mattilanniemi ja Ylistönrinne. Tutustu Jyväsjärven kiertävään Rantaraittiin Kehä Siniset -reitin avulla.

Reitiltä löytyy myös neljä uimarantaa, lintutorni, koiranuittopaikka, Sulkurannan siirtolapuutarha ja laiduntaapa reitin varrella kesällä lampaitakin, joten nähtävää on kaiken ikäisille. Rantaraitti on tärkeä kulkuväylä eri kaupunginosista keskustaan, ja siellä näkeekin päivittäin niin koululaisia, työmatkalaisia, lenkkeilijöitä kuin koiranulkoiluttajia. 

Rantaraitista Suomen suurin ulkokuntosali 

Rantaraitin varrelle on rakentumassa lähivuosien aikana Suomen suurin ulkokuntosali. Kokonaisuus koostuu yhteensä 20 erilaisesta liikuntapaikasta: seitsemästä suuremmasta liikuntapuistosta, kahdeksasta kuntoilupisteestä ja viidestä reitillä jo olevia rakenteita hyödyntävästä pisteestä. Rantaraitin ja liikuntapaikat kiertämällä voi suorittaa monipuolisen ja tehokkaan lihaskuntotreenin.