Hyväksy markkinointievästeet nähdäksesi sisällön

10 tapaa kokea Alvar Aalto Jyväskylän seudulla

Siirry edelliseen
Siirry seuraavaan

Alvar Aalto (1989–1976) on yksi Suomen kansainvälisestikin tunnetuimmista arkkitehdeistä ja muotoilijoista. Jyväskylässä Aallon arkkitehtuurin kanssa pääsee tekemään tuttavuutta erityisen helposti: kaupungissa ja lähialueilla sijaitsee enemmän Aallon eri aikakausien merkittäviä rakennuskokonaisuuksia kuin missään muualla maailmassa. Alvar Aallon pääkaupungissa jokaiselle löytyy sopiva tapa tutustua maailmankuulun arkkitehdin historiaan, kohteisiin ja tarinaan.

  1. Vietä rentouttava lähiloma ja yövy omassa rauhassa Aallon mestariteoksen, Säynätsalon kunnantalon, asunnoissa tai vierashuoneissa. Hotelli Albassa majoitut kauniissa järvimaisemissa lähellä Jyväskylän keskustaa, vain kivenheiton päässä Alvar Aalto -museosta ja useasta muusta Aalto-kohteesta.
  2. Tutustu Aallon arkkitehtuuriin valmiiksi koottujen omatoimisten Alvar Aalto -teemareittien avulla. Lue lisää myös muista Aallon kohteista Jyväskylän seudulla.
  3. Piipahda museoon! Alvar Aalto -museossa on nähtävillä 25.4. saakka Aallon museosuunnitelmista kertova näyttely, jonka jälkeen museo sulkeutuu peruskorjauksen ajaksi. Alvar Aalto -museon vieressä sijaitseva Keski-Suomen museo on niin ikään Aallon käsialaa.
  4. Laadukkaita sisustustuotteita, muotoiluklassikoita, paperituotteita ja taidejulisteita löydät designmyymälä Alvar Aalto Shopista Jyväskylän keskustasta.
  5. Jyväskylässä voit nauttia teatterielämyksiä Aallon suunnittelemassa rakennuksessa ja voit ostaa vaikkapa lahjakortin teatteriesitykseen, joita pääset katsomaan taas koronatilanteen parannuttua.
  6. Jyväskylässä voit kirjaimellisesti sukeltaa Aallon arkkitehtuuriin! Jyväskylän AaltoAlvari on ainoa  Alvar Aallon suunnittelema uimahalli, joka avautuu taas rajoitusten lievennyttyä.
  7. Kuljeskele kauniilla Jyväskylän yliopiston kampusalueella Seminaarinmäellä. Aalto voitti kutsukilpailun kampusalueen lisärakentamisesta, ja alueelle nousi useita hänen suunnittelemiaan rakennuksia vuosina 1951-1970. Kampusalue on yksi 13 kohteen kokonaisuudesta, jota Suomi ehdottaa Unescon maailmanperintöluetteloon. Jyväskylästä mukana ovat myös Muuratsalon koetalo ja Säynätsalon kunnantalo.
  8. Ihastele Jyväskylän ydinkeskustassa sijaitsevaa komeaa puurakennusta, Nikolainkulmaa, johon Aalto perusti aikoinaan ensimmäisen arkkitehtitoimistonsa.
  9. Inspiroidu Alvar Aallon pääkaupungista kotisohvalta käsin. Virpi Suutarin Aalto-dokumentti on nähtävillä Yle Areenassa.
  10. Lue Virpi Suutarin mietteitä Alvar ja Aino Aallosta sekä heidän arkkitehtuuristaan

Tutustu yritysten tarjoamiin Aalto-elämyksiin

Majoitu Hotelli Albassa, lähellä Aaltoa

Majoitu tunnelmallisesti Hotelli Albassa, arkkitehtoonisella Mattilanniemen alueella, vain kivenheiton päässä Alvar Aalto -museosta, Keski-Suomen museosta ja useista muista Aallon kohteista. Samalla voit kiertää Valon kaupungin pysyviä valaistuskohteita pyöräillen tai kävellen.

Standard kahden hengen huone 99 €/huone/vrk, kaksi yötä 180 €
Saunallinen Junior suite kahdelle 165 €/huone/vrk, kaksi yötä 290 €
Yhden hengen Economy huone 80€/vrk
Yhden hengen Standard 85€/vrk
Yhden hengen saunallinen Junior Suite 145€/vrk

Lähiloma, staycation, workcation, Aalto-elämys…

Säynätsalon kunnantalo on yksi arkkitehti Alvar Aallon merkittävimmistä töistä. Aalto itsekin ihastui Säynätsaloon ja nimesi saaret Päijänteen Tahitiksi.

Tule lähilomalle, vietä ihana staycation-viikonloppu tai irtaudu kuvioista ja tule työskentelemään Säynätsaloon. Aalto-elämysten lisäksi Säynätsalosta löydät turvallista, kaunista ja hiljaista Päijänteen järviluontoa ja ystävällisiä lähipalveluita. Jos et ehdi jäämään yöksi, varaa toki päivämatka Aallon ajatuksiin. Ei tarvitse olla arkkitehti tai Aalto-fani ihastuakseen Säynätsalon kunnantalon inhimilliseen mittakaavaan, lukuisiin yksityiskohtiin ja rakennuksen yhteyteen ympäröivän luonnon kanssa.

Opastettu vierailu 10/6 € tai museokortti, majoitus alkaen 90 €, työhuone 5 €/tunti

Riippumatta ammatistasi, koulutuksestasi, kokemuksestasi tai siitä missä vaiheessa elämääsi olet, mikä liikkuvuus sinulla on tai ketä rakastat, sinun on aina turvallista ja tervetullutta vierailla Säynätsalon kunnantalolla.

Kehitä kanssamme vastuullista matkailua!

Säynätsalon kunnantalo sisältä.