KYSYTTÄVÄÄ?

Alvar Aallon arkkitehtuurin pääkaupungissa

Kaupunginteatteri

kuva: Tero Takalo-Eskola 


Alvar Aallon arkkitehtuurin pääkaupungissa on sananmukaisesti sukellus Alvar Aallon maailmaan kaupungissa, jossa on eniten mestarin suunnittelemia merkittäviä eri aikakausien rakennuskokonaisuuksia maailmassa.

Alvar Aallon arkkitehtuurin pääkaupungissa – matkan aikana et pelkästään näe modernin funktionalismin helmiä, vaan todella elät kohteissa: nukut, syöt ja jopa uit syvällä arkkitehtuurin sisällä.

Matkan aikana tutustut Alvar Aallon merkittävimpiin rakennettuihin kokonaisuuksiin kaupungissa, jota voi hyvällä syyllä kutsua Alvar Aallon arkkitehtuurin pääkaupungiksi: mestari perusti sekä ensimmäinen toimistonsa että perheensä täällä, asui ja eli useat vuodet kaupungissa sekä vielä rakennutti oman vapaa-ajan viettopaikkansa kaupungin läheisyyteen. Lisäksi kaupungissa sijaitsee maailman ainut Alvar Aalto –museo, mestarin itsensä suunnittelemassa rakennuksessa.

Matkan aikana kohdataan Aallon uran eri vaiheet aina klassisesta ajasta punatiilikauden kautta valkoiseen monumentalismiin. Matkan kohokohtia ovat majoittuminen yhdessä Aallon arkkitehtonisesti merkittävimmistä kohteista Säynätsalon kunnantalolla sekä mm. uiminen AaltoAlvarissa, Jyväskylän uimahallissa, jonka vanhin osa on Aallon kynästä. 

Ohjelma


Päivä 1

12:00 saapuminen Jyväskylään ja majoittuminen kaupungin parhaalle paikalle hotelli Versoon (2hh).

12:30 lounas hotelli Versossa

13:30 Aalto Andante –kävelykierros (2 h)
Kaupunkiopas noutaa ryhmän hotellista ja johdattaa kävelykierrokselle Jyväskylän keskustan Aalto-kohteisiin. Kierroksella tutustutaan Työväentaloon, Hallintokortteliin (Teatteri, Poliisitalo, Virastotalo), Suojeluskuntataloon ja Jyväskylän yliopiston Aalto-kampukseen. Kierros päättyy Alvar Aalto museolle.

15:30 Alvar Aalto-museo, opastettu kierros.

16:30 Aalto-museolla tarjolla Alvarin kakkukahvit Café Alvarissa, joka on sisustettu Aallon huonekaluin.

Mahdollisuus ostoksiin museon design-myymälässä.

17:00 Siirtyminen kohti AaltoAlvaria
Museokierroksen jälkeen opas johdattelee ryhmän Jyväskylän kaupungin uimahalliin AaltoAlvariin, jossa sukellamme sananmukaisesti Aallon arkkitehtuuriin maailman ainoassa Alvar Aallon suunnittelemassa julkisen ja kunnallisen uimahallin altaassa!

18:30 Siirtyminen hotellille

20:00 Illallinen ravintola Pöllövaarissa
Nauti huomaavaisesta ja huippuunsa viritetystä palvelusta ja koe viimeistellyt annokset, jotka tarjoilevat huiman matkan makujen maailmaan.

 

Päivä 2

8.30 – 10.00 Aamiainen, huoneen luovutus

Aikaa ostoksille

Aamupäivä vapaata aikaa tutustua Jyväskylän keskustan palveluihin. Vieraile esim.:
• Suomen käsityön museon Museokauppa: www.craftmuseum.fi
• Taito Shop Aivia: Käsi- ja pienteollisesti valmistettuja, persoonallisia ja ajanhenkisiä tuotteita niin lahjaksi kuin oman arjen piristämiseen. Myymälä löytyy Suomen käsityön museon vierestä.
• Jyväskylän Taidemuseon museokauppa: www.jyvaskyla.fi/taidemuseo/info/museokauppa
• Pienikamari: Persoonallinen kulmakauppa, josta löydät mm. perinteiset puulelut, hellyttävät muumit sekä suomalaiset korut ja lahjatavarat. https://visitjyvaskyla.fi/palveluhakemisto/654/pienikamari
• Harjun Paperi: Samassa osoitteessa vuodesta 1954 yhtäjaksoisesti toiminut uniikki hyvän tuulen paperitavara- ja korttikauppa. https://visitjyvaskyla.fi/palveluhakemisto/1167/harjun_paperi
• Ihanat putiikit: https://visitjyvaskyla.fi/ihanatputiikit-2.

12:00 Siirtyminen bussilla kaupungin kauneimpaan ostoskeskukseen eli Toivolan Vanhalle Pihalle
Yhteinen lounas.
Lounaan jälkeen aikaa tutustua itsenäisesti Toivolan Vanhan Pihan myymälöihin, Sepän pajaan, Käsityöläismuseoon ja museokauppa Sparviniin.

14:00 Aalto Bravo -bussikierros
Opastettu bussikierros alkaa Toivolan Vanhalta Pihalta ja johdattelee kohti kaupungin ulkopuolisia Aalto-kohteita. Kierroksella tutustutaan ensin Muuramen kirkkoon ja tämän jälkeen kohteena on Säynätsalon kunnantalo, kiehtova arkkitehtoninen kokonaisuus, jota pidetään yhtenä Aallon merkittävimmistä töistä. Näemme, kuinka Aalto kiinnitti huomiota pienimpiinkin yksityiskohtiin valaisimista ovenkahvoihin, sekä opimme lisää Alvar Aallosta arkkitehtinä ja yksityisenä henkilönä.

19:00 Illallinen Ravintola Harmoonissa

 

Päivä 3

8.00-10.00 aamiainen ja huoneiden luovutus

Matka jatkuu esim. muihin Alvar Aalto kaupunkeihin: visitalvaraalto.fi

 

TARKEMMAT TIEDOT KIERROKSESTA:

Hinta: 415e/henkilö
Hinta sisältää: Kahden yön majoituksen kahden hengen huoneessa Hotelli Versossa sisältäen aamiaisen, opastetut Aalto-kierrokset (Aalto Andante ja Aalto Bravo), pääsymaksut Alvar Aalto museoon, Aalto Alvari uimahalliin ja Säynätsalon kunnantaloon, 2 x lounas, 2 x kolmen ruokalajin illallinen ja 1 x kahvi sekä Alvar kakku
Hinta ei sisällä: Kuljetuksia, alkoholillisia juomia tai virvoitusjuomia aterioilla, vaihtoehtoisia aktiviteetteja ja vierailuja
Lisämaksu yhden hengen huoneesta: 90e/henkilö/2 yötä
Ryhmäkoko: Väh. 10 henkilöä
Kesto: 3 päivää / 2 yötä
Saatavuus: Pyynnöstä ympäri vuoden. Palveluiden saatavuus ja hinnat tarkistetaan tarjouksen teon yhteydessä.
Kieli: Englanti, Saksa
Matkanjärjestäjän palkkio: Ota ystävällisesti yhteyttä tarjoajaan palkkioiden suhteen.
Ota huomioon: Palveluiden saatavuus ja hinnat tarkistetaan matkan ajankohdan mukaan tarjouksen teon yhteydessä. Ohjelma on alustava ja muokattavissa asiakkaan toiveiden mukaan. Kaikki oikeudet muutoksiin pidätetään. Noudatamme yleisiä valmismatkaehtoja.

Varaukset:
Lahden seutu, sales (at) lahtiregion.fi, puh. +358 (0)207 281 760 (ryhmämyynti)

 

Hae Kartalta

Löydä etsimäsi palvelu tai lähimmät kiinnostuksen kohteet kartalta