KYSYTTÄVÄÄ?

ALVAR JA GÖSTA

- Suomalaisesta metsästä inspiroituneet suurmiehet

Gösta, kuva: Olli HuttunenGösta, kuva: Olli Huttunen

Gösta, kuva: Olli Huttunen

 

Millainen merkitys taiteella, arkkitehtuurilla ja designilla on ollut Suomeen ja sen ihmisiin? Kuinka taide, arkkitehtuuri ja design kohtaavat Suomelle niin tärkeän metsäteollisuuden? Kuinka lähelle luontoa voikaan suomalainen arkkitehtuuri ja design päästä?

Alvar ja Gösta –kokonaisuus avaa huikean näköalan suomalaiseen tapaan elää ihmisen kokoista elämää vuorovaikutteisesti luonnon kanssa. Se tarjoaa elämyksiä kaikille kulttuurin ystäville ja heille, joilla on halu tutustua lähemmin suomalaisuuteen keskellä kauneinta Järvi-Suomea, jonka vesistöt ja metsät ovat alati läsnä tällä matkalla.Päivä 1

10:00 Saapuminen Mänttään, Suomalaisen metsän tarina –kierros

Saavumme metsäyhtiön entiseen, 1930-luvulla rakennettuun upeaan pääkonttorirakennukseen, jossa toimii elämyksiä täynnä oleva Serlachius-museo Gustaf. Teemme aikahypyn ja siirrymme suoraan vuoteen 1951, pääkonttorin hierarkkiseen ilmapiiriin. Meidät ottaa vastaan metsäyhtiön tomera työhönottaja, joka testaa olisiko meistä yhtiölle töihin!
Pääsemme tekemään paperia ja tutustumaan Paperiperkeleeseen, suomalaisen metsäteollisuuden uranuurtajaan, G.A. Serlachiukseen. Hänen elämänsä ja afäärinsä näyttäytyvät puhuttelevassa näyttelyssä, joka pitää sisällään dramatisoituja kohtauksia paperipatruunan elämäs-tä.

12.00 Lounas taidemuseo Göstalla
Siirrymme vuorineuvos Gösta Serlachiuksen entiselle kotikartanolle ja sen uuteen paviljonkiin. Göstan ravintolan ruokalistasta vastaavat tunnetut huippukokit. Saamme nauttia kattauksen kauden suomalaisia herkkuja.

13.00 Kansallisia taideaarteita ja puuarkkitehtuuria taidemuseo Göstassa
Tutustumme taidemuseolla suomalaisen maalaustaiteen klassikkoteoksiin. Monia kultakau-temme taiteilijoita innoitti suomalainen luonto. Tarkastelemme myös uusin silmin taidemuse-on uudisosaa, valtaisaa paviljonkia, joka on mielenkiintoinen esimerkki puurakentamisesta.

14.30 Kahvit talonpoikaisessa hirsituvassa tai Göstan hiihtomajalla (nykyään viinitupa)
Nautimme kahvia ja virvokkeita Autereen tuvassa, entisessä kartanon pehtorin talossa, vankkojen hirsiseinien ympäröimänä, minkä jälkeen suuntaamme kohti Alvar Aallon pääkaupunkia Jyväskylää.

17:00 Saapuminen Jyväskylään, Alvar Aallon arkkitehtuurin pääkaupunkiin

Jyväskylä on rohkea ja vetovoimainen kaupunki keskellä kauneinta Järvi-Suomea. Kaupunki kulkee Alvar Aallon viitoittamalla tiellä, jossa mestarin luomat rakennukset ovat osa kaupunki-kuvaa useammin kuin missään muualla maailmassa.

Majoittuminen hotelli Versoon. Omatoiminen illallinen.

Päivä 2

Aamiainen

10:00 Aalto Andante - kävelykierros

Kuka oli arkkitehti, akateemikko Alvar Aalto? Minkälainen merkitys hänen muotoilullaan ja arkkitehtuurillaan on ollut suomalaiseen sielun maisemaan? Mitä keskisuomalainen maisema järvineen ja metsäisine kukkuloineen merkitsi Alvar Aallolle. Kierroksella kuljetaan Alvar Aallon elämän käännekohdista toiseen, nuoresta koulupojasta arvovaltaiseksi akateemikoksi. Mat-kalla kuullaan kiehtovia tarinoita elävästä elämästä ja Aallon persoonasta, hänen kasvukivuis-taan ja inspiraation lähteistään – ehkäpä jotain toteutumattomista suunnitelmistakin...? Kesto 3 h. Kierroksen aikana tutustutaan (osa vain ulkoa) Työväentaloon, Suojeluskuntataloon, Hallinto- ja kulttuurikeskukseen, vanhaan poliisitaloon (Tietotalo), Jyväskylän kaupunginteatteriin, Jyväskylän yliopiston kampus-alueeseen ja Alvar Aalto -museoon.

13:00 Lounas Café Alvarissa

Nautimme yhdessä lounaan Aallon arkkitehtuurin ympäröimänä. 

14:30 Aalto Bravo – bussiretki (2h)

Iltapäivällä nousemme bussiin ja suuntaamme kaupungin keskustan ulkopuolelle mielenkiintoisiin ja merkittäviin Aallon kohteisiin. Kierros sisältää Muuramen kirkon ja Säynätsalon kunnantalon, jossa pysähdymme myös kahville. Säynätsalon kunnantalo (Alvar Aalto 1949-52) on yksi arkkitehti Alvar Aallon merkit-tävimmistä töistä, jolla on oma asemansa 1900-luvun arkkitehtuurin historiassa. Jo rakennusvaiheessa talo herätti huomiota ainutlaatuisuutensa vuoksi. Linnamaisen pu-natiilirakennuksen keskellä on korotettu sisäpiha, josta on käynti kunnan hallinnollisiin tiloihin ja kirjastoon. Kunnanvaltuuston istuntosali kohoaa muuta rakennusryhmää korkeammalle ja hallitsee juhlavasti aluetta.

16:30 Paluu Jyväskylään

Päivä 3

Suomalainen aamiainen hotelli Versossa. Check Out.

Illallispaikoiksi suosittelemme mm.
Ravintola Harmooni, tunnelmallinen kellariravintola vanhassa harmoonitehtaassa
Ravintola Figaro, Chaîne des Rôtisseurs ravintola vuodesta 2010, Winebistro.
Kahvila-Ravintola Vesilinna, Harjun päällä sijaitsevassa vesitornissa, upea maisema yli kaupungin


Matkan tiedot:

Hinta: 315€/henkilö

Hinta sisältää: Majoittuminen Jyväskylässä (2 yötä twin/douple huoneessa) hotelli Verso, sis aamiaiset, opastetut kierrokset Gustaf ja Gösta (Serlachius-museo),  paperityöpaja Gustaf-museossa, opastetut Aalto kierrokset Jyväskylässä (Aalto Andante -kävelykierros ja Aalto Bravo -bussikierros), pääsymaksut Aalto-museoon ja Säynätsalon kunnantalolle, 2 x lounas ja 1 x kahvit vaihtuvan makean kahvileivn kanssa.

Hinta ei sisällä: Kuljetuksia, ilallisia, alkoholi- tai virvoitusjuomia lounaalla, lisäaktiviteetteja ja -vierailija.

Yhden hengen lisämaksu: 90 €/ hlö / 2 yötä

Ryhmän koko: min 10 henkilöä

Kesto: 3 päivää / 2 yötä

Saatavilla: Ympäri vuoden. Palveluiden saatavuus ja hinta varmistetaan varauksen yhteydessä.

Kielivaihtoehdot: suomi, englanti ja saksa.

Lisämaksusta:
AALTO E LA NATURA –lounasristeily Säynätsaloon (kesä). Paluu Jyväskylään ryhmän omalla bussilla.

Varaukset ja lisätiedot: Lahti Region Oy: sales (at) lahtiregion.fi, Tel. 0207 281 760 (ryhmämyynti)

Kaikki oikeudet pidätetään.

 

Hae Kartalta

Löydä etsimäsi palvelu tai lähimmät kiinnostuksen kohteet kartalta