KYSYTTÄVÄÄ?

Alvar Aallon kohteet

Jyväskylän seudulla sijaitsee legendaarisen arkkitehti Alvar Aallon tuotantoa aivan hänen uransa ensitöistä loppuvaiheen aikaansaannoksiin. Mestarin jäljillä kuljetaan klassismista funktionalismiin ja tiiliarkkitehtuurista monumentaalisuuteen. Aallon töitä voi silmäillä kaupunkiretken käänteissä tai niitä voi tarkastella perusteellisemmin etevän oppaan ohjauksessa. Opasvaraukset voi tehdä matkailuneuvontaan (matkailu (at) jkl.fi, p. 014 266 0113). Matkailuneuvonnasta voit myös ostaa esitteen Alvar Aallon kohteista.

Alla pääset tutustumaan tarkemmin  Alvar Aallon kohteisiin sekä Alvar Aalto -museoon.

 

Kunta:

Alvar Aalto -museo (1971–73)

Alvar Aalto -museo sijaitsee Jyväsjärveen viettävällä rinteellä. Jyväskylän yliopiston ja Keski-Suomen museon välittömään läheisyyteen suunnitellun museorakennuksen ensimmäiset..

Casa Laurén (1925–28)

Yksityiskäytössä, ulkopuolelta nähtävissä Laurénin perheen rakennuttama pieni puukerrostalo, jossa oli neljä asuntoa sekä myymälähuoneisto. Italialaisvaikutteisen rakennuksen..

Jyväskylän yliopisto

JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO, Seminaarinkatu 15, JyväskyläAvoinna lukuvuoden aikana.• 1952–54, Harjoituskoulu ja palloiluhallit• 1952–54, Opiskelija-asuntola (entinen)Opiskelijoiden ruokala Lozzi, opettajien..

Säynätsalon kunnantalo (1949–52)

Säynätsalon kunnantalo (Alvar Aalto 1949-52) on yksi arkkitehti Alvar Aallon merkittävimmistä töistä, jolla on oma asemansa 1900-luvun arkkitehtuurin historiassa. Jo rakennusvaiheessa talo herätti huomiota..

Poliisitalo (1970) (Tietotalo)

Hallinto- ja kulttuurikeskus 1964- Keskustakorttelisuunnitelmasta ovat toteutuneet Poliisitalo, kaupungin virastotalo ja kaupunginteatteri. Virastotalon toinen rakennusvaihe, joka käsittää myös korkean, veistoksellisen..

Työväentalo (1924–25)

Avoinna sopimuksen mukaan. Tiedustelut p. 010 231 4400. Aalto-salia käytetään pääosin eri tilaisuuksiin ja tapaamisiin. Avoinna matkailijoille vain sopimuksen mukaan. Vierailut tulee varata 2 viikkoa ennen vierailua. Myös..

Viitatorni (1957–62)

Asuinkäytössä, ulkopuolelta nähtävissä. Viitaniemen matalaan puutarhakaupunginosaan Aalto suunnitteli aluetta hallitsevan ja kokoavan korkean asuinkerrostalon, Viitatornin. Rakennusta yksinkertaistettiin Aallon..

Muuratsalon koetalo (1952–54)

Alvar Aalto suunnitteli Koetalona tunnetun kesäasuntonsa Muuratsalon saarelle viiden kilometrin päähän Säynätsalon kunnantalosta. Rakennusryhmän sydämen muodostaa muurin ja kahden asuinsiiven sulkema..

Muuramen kirkko (1926–29)

Muuramen kirkko on tyypiltään pohjois-eteläsuuntaan sijoitettu yksilaivainen tiilestä rapattu pitkä kirkko. Kirkko sijaitsee Muuramen harjulla. Kirkon sisäänkäyntiä kehystää kirkkolaivan..

Aira-talo (1924-26)

Asuinkäytössä, ulkopuolelta nähtävissä. Tämä rautatieläisille rakennettu kolmikerroksinen tiilirakennus on Alvar Aallon ensimmäinen asuinkerrostalo. Siinä on 18 samankokoista huoneistoa. Ankaraa..
Tapionkatu 2, 40100 Jyväskylä

Keski-Suomen museo (1957–61, 1991)

Keski-Suomen museo toimii Jyväskylän kaupunginmuseona ja Keski-Suomen maakuntamuseona. Valkeaksi rapattu rakennus valmistui Aallon suunnitelmien mukaan vuonna 1961. Museon peruskorjaus ja lisärakennus toteutuivat 1988–90..

Kaupunginteatteri (1964–82)

Hallinto- ja kulttuurikeskus 1964- Keskustakorttelisuunnitelmasta ovat toteutuneet Poliisitalo, kaupungin virastotalo ja kaupunginteatteri. Virastotalon toinen rakennusvaihe, joka käsittää myös korkean, veistoksellisen..

Villa Karpio (1923)

Muutostyö 1923. Asuinkäytössä, ulkopuolelta nähtävissä. Karpion perheen tilaaman piharakennuksen muutossuunnitelma oli ensimmäisiä Arkkitehtuuri- ja monumentaalitaiteen toimisto Alvar Aallon töitä..
Lehtisenkuja 1, 40600 Jyväskylä

Virastotalo 1975-78

Hallinto- ja kulttuurikeskus 1964- Keskustakorttelisuunnitelmasta ovat toteutuneet Poliisitalo, kaupungin virastotalo ja kaupunginteatteri. Virastotalon toinen rakennusvaihe, joka käsittää myös korkean, veistoksellisen..

Nuoran talon muutostyö (1923–24)

Asuinkäytössä, ulkopuolelta nähtävissä. Nuoran talo oli alun perin puolitoistakerroksinen, alaosa hirttä ja yläosa laudoitettu. Aalto suunnitteli siitä kaksikerroksisen asuin- ja liikerakennuksen..
Hongikontie 9, 40200 Jyväskylä

Suojeluskuntatalo (1926–29)

Rakennus ei ole käytössä, ulkopuolelta nähtävissä. Aalto sai Jyväskylän suojeluskuntatalon suunnittelutyön kilpailun kautta. Suunnittelutyö sijoittui vaiheeseen, jolloin Aalto oli siirtymässä..
 

TILAA UUTISKIRJE

ja saat Jyväskylän seudun
parhaat lomavinkit ja –tarjoukset
kaksi kertaa vuodessa sähköpostiisi. 

Liittyessäsi uutiskirjeemme tilaajaksi, hyväksyt samalla säännöt ja ehdot. *
Jos et enää jatkossa halua uutiskirjettämme, voit peruuttaa rekisteröinnin klikkaamalla kirjeessä olevaa linkkiä. Henkilö- ja yhteystietojasi ei luovuteta kolmansille osapuolille. Kaikki tallennetaan turvallisesti ja suojataan ulkopuolisilta toimijoilta.
         

Hae Kartalta

Löydä etsimäsi palvelu tai lähimmät kiinnostuksen kohteet kartalta

Ajankohtaista

Jyväskylä Nyt