Kestävän matkailun Jyväskylä

perjantaina 28.6.2019 : Johanna Maasola

Suomi on nyt nousussa matkailumaana. Maailmalta tullaan Suomeen hakemaan kestävällä tavalla tuotettuja luontoelämyksiä ja hyvää oloa. Näihin kuuluvat oleellisesti sauna, järvet, loputtomasti jatkuvat metsät, lukuisat aktiviteetit ja ainutlaatuinen paikalliskulttuurimme. Jyväskylällä on nyt tuhannen taalan paikka, sillä meiltähän löytyy kaikkea sitä, mitä matkailija etsii. Kyse ei ole vain hetken ilmiöstä, sillä kestävä matkailu ei ole vain trendi. Se on tapa määrittää matkailua nyt ja tulevaisuudessa.

Meille Visit Jyväskylässä aukesi ainutlaatuinen tilaisuus tuoda esiin kaupunkiamme ja koko Jyväskylän seutua, kun pääsimme mukaan Visit Finlandin kestävän matkailun Sustainable Finland -pilottiohjelmaan. Ohjelmaan haki kymmeniä matkailualueita, joista mukaan valittiin seitsemän. Valintaamme vaikutti esimerkiksi kaupunkimme pitkäjänteinen työ kestävyyden ja resurssiviisauden eteen. Lisäksi pystyimme tuomaan esiin useita kestävyyttä lisääviä palveluja, jotka ovat osa arkeamme. Esimerkiksi kestävään liikkumiseen kannustavat palvelut lyhyiden etäisyyksien kaupungissamme ovat asioita, joita myös matkailijat arvostavat. 

Liikkuminen ilman moottoria on esimerkki ekologisesti kestävästä matkailusta. Kestävä matkailu ottaa huomioon myös toiminnan taloudellisen ja eettisen kestävyyden sekä paikalliskulttuurin. Jyväskylän seudun paikalliskulttuurissa korostuu muun muassa Alvar Aallon arkkitehtuuri, joka ympäröi arkeamme. Arvokasta paikalliskulttuuria on lisäksi meidän oma elämäntapamme, jota myös matkailija haluaa kokeilla. Nyt se on myös mahdollista. Jyväskylän seudulla matkailija pääsee opastetusti vaikkapa pesemään mattoja, kotivierailulle tai ihan tavalliselle lenkille paikallisen kanssa. Tavallinen elämä ja arki ovat arvokkaita niin meille kuin matkailijalle. 

Blogin teksti julkaistu alun perin Jyväskylä-lehden 2/2019 Näkökulma-juttuna. Koko lehti luettavissa täällä: http://jyvaskyla.netpaper.fi/p5164

 

Ei kommentteja "Kestävän matkailun Jyväskylä"

Kommentoi "Kestävän matkailun Jyväskylä"

Antamaasi sähköpostiosoitetta ei julkaista sivustolla.

Anna osoite täydellisessä muodossa (esim. http://www.oma-osoite.com)

Tällä toimenpiteellä pyritään estämään lomakkeen käyttö roskapostitukseen.

 

Haluan saada tiedon uusista kommenteista antamaani sähköpostiosoitteeseen.

 
 
 

Uusimmat blogikirjoitukset

BLOGIARKISTO