Maksaako konferenssien järjestäminen vaivan?

tiistaina 3.12.2019 : Kaisa Miettinen

Minut valittiin Jyväskylän ensimmäiseksi kongressilähettilääksi ja tässä kunniatehtävässä missioni on rohkaista ja kannustaa tutkijoita innostumaan konferenssien järjestämisestä. Konferenssit ovat tiedeviestintää, joiden avulla tuodaan esiin niin omaa tutkimusalaa, yliopistoa kuin kaupunkiakin sekä (kansainvälisille) tutkijakollegoille että suurelle yleisölle. Ja omat tutkijaverkostot laajenevat ja vahvistuvat huomattavasti monipuolisemmin konferenssin järjestäjänä kuin vain osallistujana.

Konferenssisarjoja on esimerkiksi tieteellisillä seuroilla ja erilaisilla temaattisilla ryhmillä. Jo nuoren tutkijan kannattaa liittyä hänelle keskeisiin kansallisiin ja kansainvälisiin seuroihin ja ryhmiin. Temaattisen ryhmän voi myös perustaa itse, jos kokee tarjonnassa olevan aukkoja. Konferenssisarjoilla on yleensä omat valintaprosessinsa, joihin täytyy tehdä tarjous ja niillä voi olla perinteitä, joita tulee noudattaa. Mutta kannattaa tehdä tarjouksia, sillä Suomella ja Jyväskylällä on paljon annettavaa niin kesällä kuin talvellakin.

En väitä, etteikö konferenssien järjestämisessä olisi työtä, mutta väitän, että vaiva palkitaan. Lisäksi monenlaista apua on saatavissa. Esimerkiksi Jyväskylä Convention Bureau auttaa tarjouksen tekemisessä eikä apu maksa mitään. Lisäksi yliopisto tarjoaa tilat ilmaiseksi, kunhan konferenssi on kyllin kansainvälinen.

Apua on saatavissa moniin käytännön järjestelyasioihin, budjetointiin ja viestintään. Yliopiston nettisivuilta löytyy kongressijärjestäjän opas, missä on runsaasti vinkkejä ja neuvoja aina valmistelusta jälkitoimiin. Suomen kustannustaso ei ole maailman edullisimpia, mutta erilaisten säätiöiden tuen ja yritysten sponsoroinnin lisäksi Tieteellisten seurain valtuuskunnalta voi hakea avustusta, jotta osallistumismaksut pysyvät kohtuullisina.

Vuosittain tammikuussa luodaan katsaus edellisen vuoden tapahtumiin ja kongresseihin ja palkitaan ansioituneita ihmisiä. Onnea heille, kiitokset kaikille konferensseja järjestäville ja tsemppiä ajatusta vielä kypsytteleville! 

Kaisa Miettinen
Professori, Jyväskylän kongressilähettiläs 2019
Informaatioteknologian tiedekunta, Jyväskylän yliopisto

 

 

Ei kommentteja "Maksaako konferenssien järjestäminen vaivan?"

Kommentoi "Maksaako konferenssien järjestäminen vaivan?"

Antamaasi sähköpostiosoitetta ei julkaista sivustolla.

Anna osoite täydellisessä muodossa (esim. http://www.oma-osoite.com)

Tällä toimenpiteellä pyritään estämään lomakkeen käyttö roskapostitukseen.

 

Haluan saada tiedon uusista kommenteista antamaani sähköpostiosoitteeseen.

 
 
 

Uusimmat blogikirjoitukset

BLOGIARKISTO