Doerz poikkeustilanteen verkkokauppana

 

Doerz on alusta, verkkokauppa ja yhteisö, jossa paikalliset asukkaat voivat tarjota matkailijoille tavallisia elämyksiä.

Visit Jyväskylällä on sopimus Doerz-verkkokaupan kanssa. Vaikka Doerz on kehitetty matkailun tarkoituksiin, se on nyt poikkeustilanteessa hyödynnettävissä toistaiseksi laajemmin erilaisten kuluttajakauppaa tekevien yritysten keskuudessa.

Doerzin käyttöönotossa ei ole aloitus-, kuukausi- tai vuosimaksuja. Visit Jyväskylän maksaman lisenssin ansiosta toteutuneesta kaupasta Doerzille maksettava komissio on vain 5 % (ilman Visit Jyväskylän ja Doerzin välistä sopimusta, komissio olisi 20%).

Teknisesti järjestelmä asettaa tiettyjä rajoituksia myytäville tuotteille:
- tuotteen osto tulee sitoa päivään ja kellonaikaan
- jos sama tuote myynnissä samana päivänä eri kellonaikoina tai useampana päivänä, tulee jokaisesta tehdä Doerziin erikseen tuote (josta Doerzissa käytetään nimeä ”elämys”)
- tuote voi olla yrityksen toimipisteestä noudettava tai kotiin kuljetettava
- yhdellä kertaa saatavilla olevien tuotteiden määrä tulee määritellä

Esimerkki:
- Yritys myy 5 kpl tuotetta. Noudettavissa klo 18 tiettynä päivänä.
- Yritys myy 10 kpl tuotetta. Niiden kotiinkuljetukset aloitetaan klo 17 tiettynä päivänä.

Doerzin saa käyttöönsä kirjautumalla Doerziin: https://fi.doerz.com/ -> klikkaa kirjaudu. Tästä eteenpäin Doerz neuvoo.
Visit Jyväskylän hyväksynnän jälkeen, tuote tulee näkyville tälle sivulle:
https://fi.doerz.com/jyvaskylaregion
(Visit Jyväskylä varaa oikeuden hyväksyä tai hylätä syötetty tuote tai palvelu. Hylkäystapauksessa tuote ei tule näkyviin em. sivulle. Tuotteen myynnissä voi kuitenkin edelleen käyttää Doerzin tarjoamaa tekniikkaa. Komissio Doerzille on tässä tapauksessa 20%. Visit Jyväskylä varaa myös oikeuden poistaa tuote näkyvistä poikkeustilan jälkeen. Tässäkin tapauksessa tekniikan käyttömahdollisuus säilyy mutta komissio nousee 20%:iin).

Markkinointi:
- Visit Jyväskylä ei markkinoi yksittäisiä tuotteita, vaan tarjoaa alustan käyttöön.
- Jokainen yritys hoitaa markkinointinsa itse ja voi jakaa oman tuotteen ostomahdollisuutta eli linkkiä omissa kanavissaan. Esim. Facebook, Instagram (myös stoorit) jne. Suosittelemme aktiivista linkin jakamista.
- Jos tuote on saatavilla esim. joka päivä tiettynä kellonaikana, suosittelemme tekemään omille verkkosivuille pysyvämmänkin upotuksen sosiaalisen median näkyvyyden lisäksi.

Tulojen tilitys:
- Kaikki rahaliikenne tapahtuu Doerzin hallinnoiman ns. välitilin kautta.
- Tapahtuneen kaupan jälkeen tuotto (josta vähennetty 5 % komissio) tilitetään myyjälle n. 1 x vko.
- Visit Jyväskylä ei vastaa rahaliikenteestä.
- Yritystoimintaa koskevat samat lait ja velvollisuudet myös Doerzissa kuin muussakin liiketoiminnassa 
 (esim. alv, ansio- tai muu normaali verotus).

Visit Jyväskylä voi antaa pienimuotoista teknistä tukea mutta vastuu tuotteen syöttämisestä, tietojen oikeellisuudesta jne. on yrityksellä itsellään.

Tiedusteluihin Doerzin käytöstä vastaa Visit Jyväskylän matkailukoordinaattori Johanna Maasola, johanna.maasola (at) jyvaskyla.fi tai 050-4482954