Kimmo ja Mikko Niemi talvella Harjun Neron portailla Jyväskylässä.

Instagramista ja YouTubesta tutut Mikko ja Kimmo Niemi viihtyvät talvella niin museoissa kuin luonnossa – lue Niemien vinkit talviseen Jyväskylään

Jyväskyläläiset vaikuttajat Mikko ja Kimmo Niemi viihtyvät talvella niin luonnonjäällä luistelemassa, kulttuurin parissa kuin lempiravintoloidensa herkkujen äärellä. Lue Mikon ja Kimmon vinkit talviseen Jyväskylään.

Syksyn ja talven saapuessa jyväskyläläinen vaikuttaja Mikko Niemi kokee heräävänsä eloon.

”Olen yleisestikin enemmän loppuvuoden ihminen ja rakastan talvea. Parasta talvessa on pakkasen tuoksu ja raikas ilma. Ja luonto on talvella mielettömän upean näköinen.”

Puoliso Kimmo Niemi ei aivan yhtä varauksetta kerro nauttivansa talvensa, mutta kauniista talvipäivistä ja lumen tuomasta valoisuudesta hänkin pitää. Molemmat viihtyvät talvisessa luonnossa esimerkiksi kodin lähellä sijaitsevan järven jäällä luistellen ja laavupaikalla tulistellen.

Myös noin neljän kilometrin päässä Jyväskylän keskustasta sijaitseva Laajavuoren ulkoilualue on osoittautunut mukavaksi talvikohteeksi. Niemet kertovat, että Laajiksesta saa vuokrattua talviliikuntaan monenlaisia välineitä. He ovat itse vuokranneet jo useampana vuonna fatbike-pyörät ja lähteneet talvipyöräilemään Laajiksen ympäristöön.

”Se on sairaan kivaa ja Laajiksen metsissä on hyvät reitit”, Kimmo suitsuttaa.

”Parina talvena olemme myös puhuneet, että pitäisi kokeilla lumikenkäilyä ja tänä talvena aiomme toteuttaa sen”, Kimmo kertoo.

Mikko muistuttaa, että myös Lutakon satama on kiva kohde talviaikaan. Kylmäuinnista nauttivat pääsevät pulahtamaan Sataman Viilun järvivesialtaaseen talvellakin.

”Minua ei sinne tosin saa”, Mikko nauraa.

Kaksi henkilöä fatbike-pyörien kanssa talvella.
Kuva: IG @mikkoandkimmo

Museot ovat täydellistä talvipäivän tekemistä

Niemet viihtyvät talvella erinomaisesti Jyväskylän museoissa.

”On täydellistä liian kireän pakkaspäivän tekemistä, että käy museoissa katsomassa näyttelyitä. Saatamme käydä katsomassa samankin näyttelyn monta kertaa”, Mikko sanoo.

Niemien ehdottomiin suosikkeihin kuuluu uusi Aalto2-museokeskus, joka yhdistää saman katon alle kaksi maailmankuulun arkkitehdin Alvar Aallon suunnittelemaa museorakennusta: Alvar Aalto -museon ja Keski-Suomen museon. Museokeskuksen pysyvissä näyttelyissä tutustutaan Aallon työhön ja elämään sekä keskisuomalaisuuteen. Myös Jyväskylän taidemuseossa Niemet vierailevat usein.

Aalto2-museokeskuksen näyttely
Kuva: Maija Holma

”Talvella tulee tietysti käytyä myös leffateattereissa tosi paljon”, Kimmo toteaa.

Elokuvatarjonnan lisäksi Niemiä kiinnostavat konsertit ja Jyväskylän kaupunginteatterin esitykset.

”Teatteri on mielettömän hyvää viihdettä. Erityisesti hyvän mielen näytelmät, komediat, musikaalit ja kaikki vähän kevyemmät näytelmät kiinnostavat”, Mikko kuvailee.

Talvella maistuu tietysti kahviloiden ja ravintoloiden herkut. Niemillä on selvät sävelet suosikkipaikoistaan.

”Bistro Kirkkopuisto on ihan loistava kahvipaikka. Siellä on myös tosi hyvä ruoka ja lounas”, Mikko suitsuttaa.

Pöllöwaarissa ja Kuokkalan kartanossa Niemet käyvät mielellään maistelemassa uusia kausimenuja.

”Ja Jyväskylän parhaat pitsat saa Cielosta, melkein joka viikko täytyy käydä siellä”, Kimmo hehkuttaa.

Mikko ja Kimmo Instagramissa
Mikko ja Kimmo YouTubessa

Lue lisää talven lomavinkkejä Keski-Suomeen