KYSYTTÄVÄÄ?

Linkillä Jyväskylän luontopoluille – päiväretkeilijänä pärjäät ilman autoakin

tiistaina 28.8.2018 : Heikki Sulander

Testasimme, kuinka hyvin Jyväskylässä pääsee luonnon helmaan ilman omaa autoa, käyttäen paikallisbussia eli jyväskyläläisittäin Linkkiä!

Muutamat luontopolut sijaitsevat hyvien bussiyhteyksien varrella, joten aloita seikkailu näiltä mahtavilta poluilta. Toki luontopoluille pääsee myös polkupyörällä!

Tarvitset mukaasi älypuhelimen, jolla tarkistaa aikataulut ja polun sijainti tarvittaessa. Ohjeet lähtevät keskustasta, joten sinun tulee ensin tarkistaa linja-auton reitti omasta sijainnistasi Vapaudenkadulle (pysäkit Keskusta 1, 2, 3 jne).

Sippulanniemen luontopolku – bussi 18 menee lähimmäksi

Sippulanniemen luontopolun viereen pääset bussilla 18, josta jäät Valkovuokontie 2 -pysäkille. Pysäkiltä on 700 metriä luontopolun alkuun. Reittioppaaseen voi suoraan syöttää kohteeksi Sippulanniemen luontopolun, joten sama sivusto ohjaa sinut perille asti!


Aittovuoren luontopolku – kaikki Halssilan bussiyhteydet: esimerkiksi 1,2,3

Aittovuoren luontopolku kulkee ympyrän ja sen toinen puoli myötäilee Halssilaa ja vanhaa Vaajakoskentietä, jonka varrelle voi jäädä paikallisliikenteen pysäkille, suunnata katuja pitkin ylämäkeen ja siitä kuntopolulle ja siitä vielä ylös luontopolulle. Halssilaan kulkee busseja keskustasta todella usein, haasteena on vain se, kulkisiko polulle minkä kauniin kujan kohdalta! Suosittelen Oravankujaa tai Jänönkujaa: niiden yli kaartuvat puunlatvat ovat kesäisin kauneimmillaan ja kauniit talot kadun varressa saavat huokailemaan ihastuksesta jo ennen luontopolulle päätymistä.


Kulje siis kujia ylämäkeen kuntopolulle ja siltä metsäpolkuja ylämäkeen. Ennen Karhunkierros-kadun asuinaluetta kulkee maalitäplillä merkitty polku, jonka kulkusuunta on vastapäivään: saavuttuasi polulle suuntaa siis oikealle. Polku kulkee lähestulkoon takapihoilla pienen matkaa.


Haapasaaren luontopolulle vie linkki nro 1, jolla huristellaan päätepysäkille

Kävele Haapaniemen päätepysäkiltä noin 50 metriä taaksepäin ja käänny Haapasaarentielle. Kävele Haapasaarentietä noin 600 metriä, sillan yli ja kohti luontopolun opastetta, joka näkyy pienen tienpätkän päässä oikealla.

Tourujoen luontopolku on keskustan kyljessä - Matarakadun ja Tourula 2 -pysäkin kohdalla!

Jos tulet kauempaa, mutta linkkisi kulkee pitkin Tourulantietä kuten aika monet linkit tekevät, jää pois Matarakadun/Kivääritehtaankadun kohdan pysäkeillä. Siitä ei ole pitkä matka Tourujoen rantaan ja siitä luontopolun alkuun. Toiselta puolelta voit kivuta Rajakadulle ja Kunnantalo 1 -pysäkille, josta pääset keskustaan ainakin busseilla 27 ja 22.

Kangasvuoren luontopolku

Kangasvuoren luontopolun läheisyyteen menevät linkit nro 25 ja 12, osoitteeksi aikatauluhakuun voi laittaa Huhtasuon koulun. Koulun ja parkkipaikan takaa lähtee luontopolku.


Lisätietoja:

Luontopolkujen tiedot löydät täältä: https://visitjyvaskyla.fi/liiku-voi-hyvin/retkeily/luontopolut
Ja bussiaikataulut täältä: https://jyvaskyla.digitransit.fi/


Vinkit antoivat Retkeilyblogi Rinkkaputken Anne ja Heikki

Blogin löydät täältä: rinkkaputki.com

 
Blog categories:Retkeily ja luonto

Ei kommentteja "Linkillä Jyväskylän luontopoluille – päiväretkeilijänä pärjäät ilman autoakin"

Kommentoi "Linkillä Jyväskylän luontopoluille – päiväretkeilijänä pärjäät ilman autoakin"

Antamaasi sähköpostiosoitetta ei julkaista sivustolla.

Anna osoite täydellisessä muodossa (esim. http://www.oma-osoite.com)

Tällä toimenpiteellä pyritään estämään lomakkeen käyttö roskapostitukseen.

 

Haluan saada tiedon uusista kommenteista antamaani sähköpostiosoitteeseen.

 
 

 

 

Hae Kartalta

Löydä etsimäsi palvelu tai lähimmät kiinnostuksen kohteet kartalta