KYSYTTÄVÄÄ?

Petäjäveden vanha kirkko

perjantaina 9.8.2019 : Visit Jyväskylän Matkailuneuvonta

 

Kuva: Tero Takalo-EskolaKuva: Tero Takalo-EskolaKuva: Tero Takalo-EskolaKuva: Tero Takalo-EskolaKuva: Tero Takalo-EskolaKuva: Tero Takalo-EskolaKuva: Tero Takalo-EskolaKuva: Tero Takalo-Eskola

Kuva: Tero Takalo-Eskola

 

Helmiä Jyväskylän seudulta – sarja jatkuu!

Sarjassa esittelemme tunnetun tai tuntemattomamman, pienen tai suuren kohteen Jyväskylän seudulta. Jokainen voi löytää esitellyistä kohteista suosikkinsa; Jyväskylän seudun helmen.

Sarjan 11. osassa ylpeänä esittelemme upean puukirkon Petäjävedeltä; Petäjäveden vanhan kirkon. Petäjäveden vanha kirkko hyväksyttiin Unescon maailmanperintökohteeksi vuonna 1994 ja sitä on kuvailtu pohjoismaisen puuarkkitehtuurin merkkiteoksena. Kirkko edustaa pohjoismaista, luterilaista kirkkoarkkitehtuuria ja hirsirakentamistaidon pitkää perinnettä.

Kirkko on avoinna syyskuun 15. päivään saakka, syys/talvikautena avoinna vain tilauksesta. Kirkossa järjestetään kesäisin konsertteja ja muitakin tapahtumia. Vielä ehtii nauttimaan myös kulttuurista kirkossa, sillä kesän tapahtumista on vielä pari jäljellä elokuun lopulla. Joten ota suunnaksi Petäjävesi ja tule tutustumaan tähän ainutlaatuiseen kirkkoon. Voit myös yöpyä lähellä olevissa viehättävissä maaseutumajoituskohteissa!

Mikä: Unescon maailmanperintökohde; Petäjäveden vanha kirkko
Mitä: Vanha puukirkko järven rannalla, opastetut kierrokset, konsertit ja muut tapahtumat
Missä: Petäjävedellä, Vanhankirkontie 9. Noin reilun puolen tunnin ajomatkan päässä Jyväskylästä länteen. Petäjäveden vanhan kirkon parkkipaikka sijaitsee Valtatie 23:n varressa, ja sinne on hyvät opasteet. Voit matkustaa Petäjävedelle myös kaukoliikenteen linja-autovuoroilla.
Tutustu lisää https://petajavesioldchurch.fi/

 

 

 

Hae Kartalta

Löydä etsimäsi palvelu tai lähimmät kiinnostuksen kohteet kartalta