KYSYTTÄVÄÄ?

Nukula

sunnuntaina 1.3.2020 : Visit Jyväskylän Matkailuneuvonta
Nukula. Kuva: Hannele LevävaaraNukula. Kuva: Hannele LevävaaraNukula. Kuva: Hannele LevävaaraNukula. Kuva: Hannele Levävaara

Nukula. Kuva: Hannele Levävaara

Helmiä Jyväskylän seudulta – sarja jatkuu!

Sarjassa esittelemme tunnetun tai tuntemattomamman, pienen tai suuren kohteen Jyväskylän seudulta. Jokainen voi löytää esitellyistä kohteista suosikkinsa; Jyväskylän seudun helmen.

Tällä kertaa esittelemme tunnelmallisen kaikenkattavaa hyvinvointia tarjoavan Nukulan. Nukula sijaitsee historiallisessa maalaismiljöössä Haukanmaalla Toivakassa. Perheyrityksenä toimiva Nukula sijaitsee Pohjois-Päijänteen rannalla jylhien kallioiden ja järkäleiden kainalossa etäällä ääni- ja valosaasteesta. Nukulassa voit rauhoittua ja kokea luontoelämyksiä villin metsän ja kauniin järven ympäröimänä. Majoittua voit sympaattisissa aittamajoituksissa, vanhassa tuvassa tai vaikkapa hirsilaavussa.

Nukula on saanut Green Key -sertifikaatin vastuullisesta ja kestävää matkailua kunnioittavasta toiminnastaan.

Saunaa rakastaville löytyy hemmottelua esimerkiksi ruusu- ja turve saunoista, jotka hoitavat ihoasi ja rentouttavat kiireisen arjen keskellä.

Nukulassa ruoka valmistetaan paikan päällä laadukkaita paikallisia ja kotimaisia raaka-aineita käyttäen. Raaka-aineet ovat myös aina mahdollisuuksien mukaan luomua ja ruoka on lisäaineetonta. Kalaa tulee pöytään suoraan Päijänteestä ja villimarjat ja sienet poimitaan lähimetsästä. Muut marjat ja omenat kerätään Nukulan omasta puutarhasta ja pihalla viljellään myös vihanneksia, juureksia, sekä yrttejä. Villiyrtit kerätään luonnosta. Viljelyssä ja kasvatuksessa ei käytetä minkäänlaisia keinolannoitteita eikä myrkkyjä.  

Suomen luonnosta ja mystiikasta kiinnostuneille löytyy Erämaajärven kutsu -niminen luontomatka, jonka aikana kävellään rauhallisesti metsäpoluilla, pysähdytään järven rannalla meditoimassa, sekä laavulla nauttimassa virvokkeita.

Nukulassa voit todella rauhoittua ja nauttia hiljaisuudesta vuoden ympäri. Nukula on ympäri vuoden auki, niin juhlassa kuin arjessa, joten tervetuloa nauttimaan!

Mikä: Nukula
Mitä: majoitusta, juhla- ja kokoustiloja, sauna, opastettuja luontoretkiä, osallistumista arkeemme ja juhlaamme, antautumista metsän tuuditettavaksi
Missä: Piililäntie 71, 41630 Oravasaari Sijaitsee 30km päässä Jyväskylän keskustasta.
Tutustu lisää https://www.nukula.fi/

 

 

 

Hae Kartalta

Löydä etsimäsi palvelu tai lähimmät kiinnostuksen kohteet kartalta