KYSYTTÄVÄÄ?

Matti Nykäsen mäki

tiistaina 3.3.2020 : Visit Jyväskylän Matkailuneuvonta
Mäkihyppytorni. Kuva: Jukka PaakkinenMäkihyppytorni. Kuva: Jukka PaakkinenMäkihyppytorni. Kuva: Jukka Paakkinen

Mäkihyppytorni. Kuva: Jukka Paakkinen

Helmiä Jyväskylän seudulta – sarja jatkuu!
Sarjassa esittelemme tunnetun tai tuntemattomamman, pienen tai suuren kohteen Jyväskylän seudulta. Jokainen voi löytää esitellyistä kohteista suosikkinsa; Jyväskylän seudun helmen.

Tässä osassa esittelemme Matti Nykäsen mäen Jyväskylän Laajavuoressa. Entinen K100 hyppytorni nimettiin vuoden 1988 talviolympialaisten jälkeen ”Nykäsen mäeksi” tai ”Nykäsen hyppyriksi” Matti Nykäsen voitettua kolme Olympiakultaa. Nykäsen hyppyrimäki on suurin Laajavuoressa sijaitsevista viidestä hyppyrimäestä.

Kesällä mäellä voi käydä piipahtamassa hyppytornin juurella sijaitsevassa mäkikahviossa, jossa voi nautiskella tuoreita korvapuusteja ja jäätelöä. Hyppyrimäen näkötornissa kannattaa myös käydä ihastelemassa upeaa Jyväskylän ylle avautuvaa panoraamanäkymää.

Hyppytorni on nykyisin myös saanut pysyvän valaistuksen, jolla kunnioitetaan kauniisti Matti Nykäsen muistoa. Valaistus on ohjelmoitava, joka tarkoittaa, että valaistusta voidaan vaihdella erinäisten tapahtumien ja juhlapäivien mukaan. Perusvalaistuksen nimi on hyppääjä, jossa loistava turkoosinsininen valo kiipeää ylös hyppytoriin, siirtyy hyppypaikalle ja laskee mäen alas. Sen jälkeen valaistus muuntautuu elävästi muistuttamaan revontulien ja lumisateen tuntua.

Mikä: Matti Nykäsen mäki
Mitä: maamerkki, mäkihyppytorni jossa kahvio
Missä: Laajavuori, Hyppyritie 131, 40630 Jyväskylä
Tutustu lisää https://www.jhs.fi/?x103997=344523

 

 

 

Hae Kartalta

Löydä etsimäsi palvelu tai lähimmät kiinnostuksen kohteet kartalta