KYSYTTÄVÄÄ?

Your Local Host

keskiviikkona 13.5.2020 : Visit Jyväskylän Matkailuneuvonta
Your Local Host. Kuva: Noora Kokko Your Local Host. Kuva: Noora Kokko Your Local Host. Kuva: Noora Kokko Your Local Host. Kuva: Noora Kokko Your Local Host. Kuva: Noora Kokko Your Local Host. Kuva: Noora Kokko Your Local Host. Kuva: Noora Kokko

Your Local Host. Kuva: Noora Kokko

Helmiä Jyväskylän seudulta – sarja jatkuu!
Sarjassa esittelemme tunnetun tai tuntemattomamman, pienen tai suuren kohteen Jyväskylän seudulta. Jokainen voi löytää esitellyistä kohteista suosikkinsa; Jyväskylän seudun helmen.

Tällä kertaa esittelemme Your Local Host -palveluntarjoajan Laukaassa. Your Local Host tarjoaa aitoja, perinteisiä ja lämminhenkisiä suomalaisia kokemuksia keskellä kaunista Järvi-Suomea.

Tämä on täydellinen tilaisuus tutustua suomalaiseen kulttuuriin ja elämäntapaan. Host-perhe opastaa vierailijat suomalaisen luonnon saloihin ja kyläilyllä pääsee valmistamaan perinteistä suomalaista ruokaa perheen kanssa. Kun kyseessä on perisuomalainen kokemus, emme voi myöskään unohtaa saunaa. Saunat kun ovat suomalaisille pyhiä paikkoja ja kuuluvat oleellisena osana suomalaisten elämään.

Vierailun aikana päästään myös osallistumaan perinteisiin suomalaisiin aktiviteetteihin, jotka vaihtelevat vuoden ajasta riippuen. Talvella rakennetaan lumiukkoja, keväällä istutetaan siemeniä, kesällä päästään pulahtamaan järveen ja alkusyksystä keräillään marjoja metsästä.

Tämä kokemus sopii mainiosti ulkomaalaisille lapsiperheille, kaveriporukoille ja pienille ryhmille. Suomalaisetkin ovat lämpimästi tervetulleita. Palvelu on suunnattu erityisesti moderneille humanisteille, joiden ostopäätös perustuu enemmän eettisiin valintoihin sekä heille, jotka ovat kiinnostuneita aidosta suomalaisesta kulttuurista, sekä paikallisten kohtaamisesta. Ideana on tutustua paikallisiin ja jakaa molemmin puolin kokemuksia ja ajatuksia, sekä käydä maailmaa parantavia keskusteluita terassilla istuskellen. Mitä avoimemmin vieraat ovat valmiita heittäytymään, sitä varmemmin heille jää muistoksi mieleenpainuva kokemus.

Yrityksen perustaja Noora Kokko kertoo, että tämä kokemus on myös oiva tilaisuus lapsille oppia toistensa kulttuureista ja vanhemmille keskustella perhe-elämästä tai vaikka naisten asemasta työelämässä. Toiminnan motiivina on tasa-arvoisuuden ja suvaitsevuuden periaate, jota Noora näyttää myös omalla esimerkillään lapsilleen. Se kun lapsille opetetaan jo pienestä pitäen, että kaikki ovat samanvertaisia ikään, sukupuoleen tai kotimaahan katsomatta, on suuri lahja, jonka voimme tuleville sukupolville antaa.

Mikä: Your Local Host
Mitä: kyläilyä, yhdessä oloa, perinteisiä suomalaisia askareita, ruuanlaittoa
Missä: Kuivaamonkuja 12, 41340 Laukaa
Tutustu lisää https://www.yourlocalhost.fi/

 

 

 

Hae Kartalta

Löydä etsimäsi palvelu tai lähimmät kiinnostuksen kohteet kartalta