Kohteet

Ilmakuva havumetsän ympäröimistä järvistä.

Suurijärven retkeilyreitistö

Yölammintie 211, 44880 Muurasjärvi

Reittiverkosto muodostaa laajemman kokonaisuuden, johon kuuluu myös Peuranpolun reittiverkosto. Suurijärven reitin maisemat tarjoavat monipuolista ja rikasta luontoa vaeltajille. Alueella on karuja kankaita ja mäntymetsiä, mutta myös tervaleppäkorpea, rämeitä ja muita suotyyppejä. Erämaista tunnelmaa korostavat koskemattomat, luonnontilaiset pienvesistöt, kuten järvet, lammet, purot ja lähteet. Alueella sijaitsee myös ”meri” nimeltään Multarinmeri. Retkeilijät voivat ihastella luonnonhistorian alkuvaiheita, kuten jääkauden jälkeisiä merivaiheita, rantavalleja, rantakivikkoja ja rakkakivikkoja.

Ihmisiä uimassa leirintäalueen rannalla.

IK Camping

Heikkiläntie 177, 42700 Keuruu

p. 040 622 7172 camping@isokirja.fi https://www.ikpalvelut.fi/

Keuruun Pohjoisjärven rannalla on yksi Suomen suurimmista leirintäalueista, IK Camping, josta löytyy useita paikoitusalueita yhteensä 1500 vaunulle. Alue tarjoaa tilaa kokea upea luonto myös asiakkaan omassa teltassa tai tentsilessä yöpyen. Erilaisten leirintäaluepalveluiden lisäksi alueelta on saatavissa hotelli- ja mökkimajoitusta.

Koivuranta

Ruuhimäentie, Toivakka

p. 0407564835 sinikka.huikko@gmail.com

Laukaan sataman laituri sekä veneitä.

Laukaan satama

Satamatie 3, 41340 Laukaa

p. 050 5664 962 info@extventures.fi https://laukaansatama.fi/

Laukaan satama Sararanta tunnetaan hyvän tuulen satamana. Se on korkeatasoinen vierasvenesatama, viihtyisä paikka viettää aikaa sekä alueella järjestetään monia tapahtumia. Laukaan satama sijaitsee Saraaveden rannalla Laukaan kirkonkylässä.

Vaihelan Tilan päärakennus kesäpäivänä.

Vaihelan Tila

Vaihelantie 24, 19920 Pappinen, Joutsa

p. 0400 889736 info@vaihela.com https://vaihela.com/

Hostellihuoneita, mökkimajoitusta ja mansikkaa Joutsan Pappisissa keskisuomalaisessa maalaismaisemassa.

Kolme mökkiä rinteessä metsän keskellä talvipäivänä.

Riihivuoren Lomakylä

Riihivuorentie 313, 40950 Muurame

p. 0443252274 info@riihivuorenlomakyla.fi https://www.riihivuorenlomakyla.fi/

Monipuolinen valikoima mökkejä sekä huoneita Riihivuoren ympäristössä, Päijänteen rannalla sekä Muuramen keskustan tuntumassa, vain 15–20 km Jyväskylästä. Hotelli Vuorikelo sekä Riihivuori Caravan sijaitsevat Riihivuoren laella laskettelukeskuksen, Riihivuoren teatterin sekä ravintola Riihikelon kanssa samassa pihapiirissä.

Toppalan Lomamökkien laituri kesällä.

Toppalan Lomamökit

Toppalantie 120, 41900 Petäjävesi

p. 050 524 8973 toppalanmokit@hotmail.com https://www.toppalanmokit.fi/

Tasokasta ja viihtyisää majoitusta Jämsänveden rannalla Petäjävedellä puolen tunnin ajomatkan päässä Jyväskylästä.

Kaksi koiraa juoksee järvenjäällä

Päivärannan Tila

Sahinniementie 70, 44800 Pihtipudas

p. 045 1111 468 marjuthelena.rinne@gmail.com https://www.facebook.com/AikaintaaTecumOy/

Päivärannasta Pihtiputaalta löydät tekemistä jokaiseen vuodenaikaan. Tilaltamme löytyy huskyt, hevoset, poni, lampaat, kanat, kissat, villakoirat, hermeliinit ja angorakanit. Eläintenhoitajan mukana voit tutustua eläimiin kotieläinpihassa.

Revontuli Resortin iglusauna talvella, taivaalla näkyy revontulet.

Revontulen saunat

Revontulentie 1, 41500 Hankasalmi

p. 014 8448 200 myynti@revontuli.fi https://www.revontuli.fi/fi/sauna/

Revontuli Resortissa Keski-Suomen sydämessä koet unohtumattomia saunaelämyksiä. Puhtaan Iso-Virmasjärven rannassa sijaitsevasta saunamaailmasta löytyvät kauniit saunatilat ulkoporealtaineen. Lisäksi sanojen yhteydestä löytyvät tunnelmalliset takkatuvat, jotka tarjoavat tilat illanviettoihin sekä muihin tilaisuuksiin.

Vanha Keuruu ulkoa päin.

Vanha Keuruu

Kangasmannilantie 2-4, 42700 Keuruu

Vanha Keuruu ihastuttaa upealla kulttuuriympäristöllään. Historiaa henkivät rakennukset, kuten 1700-luvulta peräisin oleva Keuruun vanha kirkko ja Suomen kauneimmaksi asemaksi valittu Keuruun rautatieasema, kutsuvat kierrokselle menneiden aikojen tunnelmaan. Vietä hetki herkutellen vanhan kivinavetan suojassa tai idyllisessä pappilamiljöössä. Museot, näyttelyt ja pikku puodit täydentävät Vanhan Keuruun tarjontaa. Koe myös elämyksellinen risteily siipirataslaiva Elias Lönnrotin matkassa.

Vanha musta veturi

Suolahden Wanha Asema

Asematori, 44200 Suolahti

p. 050 401 5456 piia.flink-liimatainen@aanekoski.fi https://www.asemanalue.fi/

Alue kertoo havainnollisesti 1800-luvun lopun pyrkimyksestä yhdistää sisävedet rautateitse meren rannikoihin ja siten Eurooppaan. Wanhan Aseman alue ja satama muodostavat arvokkaan liikenne- ja kulttuurihistoriallisen kokonaisuuden, joka on säilyttänyt hyvin alkuperäisen luonteensa.  Arkkitehti Bruno Granholmin suunnittelema asemarakennus siihen kuuluvine ratapihoineen, makasiineineen, veturitalleineen ja rautatieläisten asuinrakennuksineen valmistui heti liikenteen alkaessa vuonna 1898.

Henkilö pitää sarvia kädessä

Erävaris

Kellantie 216, 44640 Kymönkoski

p. 0407405595 info@eravaris.com www.eravaris.com

Minä Ville Varis pidän nyt pesää vanhempieni entisellä tilalla Keski-Suomessa Viitasaarella. Täällä Leppäsen tilalla elän vaimon ja kahden lapseni kanssa.

Ruokoniemi Camping

Ruokoniementie 4, 41520 Hankasalmi

p. 0400 418 894 ruokoniemenleirinta@gmail.com

Kaksi henkilöä uimassa ja saunomassa

Koirasalmen luontotupa

Koirasalmentie 1220, 43800 Kivijärvi

p. 040 9398147 koirasalmi@gmail.com https://koirasalmi.com/

Koirasalmen luontotupa Salamajärven kansallispuiston sydämessä tarjoaa monipuolisia palveluita ympäri vuoden. Kesällä luontotuvalla toimii kahvio/kioski josta sinut opastetaan pihapiiristä lähtevillä rengasreiteille, vuokrataan kanootteja, kajakkeja, veneitä ja sup-lautoja…

Kuohuava koski ja vehreitä kasveja sekä kiviä

Juvéninkoski

Partalantie 194, 42100 Jämsä

Komeasti kohiseva Juvéninkoski sijaitsee Jämsän Partalassa, noin 9 kilometrin päässä Jämsän keskustasta. Koski on yksi Nytkymenjoen yhdeksästä koskesta. Juvéninkoski lumoaa katsojan upealla seitsemänmetrisellä vesiputouksellaan, joka pääsee oikeuksiinsa jyrkän kallionseinämän ansiosta. Tällaisia vesiputouksia näkee harvoin Suomessa. Kohde on yksi tunnetuimmista luontokohteista Jämsässä.

Henkilöitä melomassa

Häyrylänranta

Satamatie 60, 44300 Konnevesi

p. 014 551 274 info@hayrylanranta.fi https://hayrylanranta.fi/

Konneveden Satama – Häyrylänranta on vesitieportti Etelä-Konneveden kansallispuistoon, joka tarjoaa luonnollisia elämyksiä maalla ja vedessä. MVH-palvelut ja Ek-lines -risteilijät vievät sinut viikkoristeilyillä tai tilausristeilyillä ainutlaatuiseen Etelä-Konneveden saaristoon, retken täydentää lounas/tilausruokailu Häyrylänrannan rantaravintolassa tai laivassa risteilyn aikana.

Kaislaoranen

Puutteenkuja 10, 42700 Keuruu

p. 0408455471 tuula.somppi@live.com

Hotelli Keurusselkä järveltä päin kuvattuna. Laiturissa siipirataslaiva.

Hotelli Keurusselkä

Keurusseläntie 134, 42700 Keuruu

p. 014 3611 000 myynti@hotelkeurusselka.fi www.hotelkeurusselka.fi/

Hotelli Keurusselällä voit majoittua viihtyisissä hotellihuoneissa tai leppoisasti kuuden hengen loma-asunnoissa. Majoitustiloja hotellista löytyy noin 200 henkilölle ja Keurusharjun loma-asunnoista lähes saman verran.

Pihlajaveden kirkko Keuruulla

Vanhan kirkon lenkki

Kauppala, Hollikankaantie 149, 42910 Pihlajavesi

Lähde ihastelemaan Pihlajaveden Vanhaa kirkkoa sekä kulttuurimaisemia Vanhan kirkon lenkille Keuruulle. Reitti kulkee vaihtelevassa maastossa ja sopii koko perheen retkeilyyn. Reitti kulkee Asemankylän ja Sahankylän kautta Pihlajaveden Vanhalle kirkolle, jota on luonnehdittu Suomen mystisimmäksi kirkoksi. Tunnettu ristikirkko on rakennettu vuonna 1781 alun perin ilman lupaa. Valkeajärventietä Asemakylälle kuljettaessa voit ihailla maakunnallisesti arvokasta kulttuuriympäristöä. Kuumana kesäpäivänä kannattaa pulahtaa Sahan matalalla luonnonhiekkaisella uimarannalla, joka on erityisesti lapsiperheille mieluinen pysähdyspaikka.

Ilmakuva kauniista auringonlaskusta Laukaassa järven yllä.

Metsoreitti

Ampumaradantie, 41340 Laukaa

Laukaan kunnassa kulkeva Metsoreitti on monikäyttöreitti, joka soveltuu monenlaiseen liikkumiseen. 50 kilometrin mittainen reitti kulkee halki kylien ja kauniiden maisemien. Sulanmaan aikana reitillä reippailevat niin kävelijät kuin maastopyöräilijät, talvella Metsoreitti on hiihtäjien suosiossa. 50 kilometrin mittaisen reitin varrella on 15 kotaa tai laavua, jotka palvelevat sekä päiväretkeilijöitä kuin yöpyjiä. Reitti kulkee perinteisessä, mutta vaihtelevassa keskisuomalaisessa maisemassa.

Kaksi lehmää aitauksessa järven rannalla.

Rantakorven tila

Rantakorventie 82, 41490 Niemisjärvi

p. 050 577 5881 johanna.koivuluoma@gmail.com https://rantakorpi.fi/

Tervetuloa rentoutumaan maatilalomalle Rantakorven tilalle. Pienen Kaihlasen rannalla sijaitsevalla luomulammastilalla on useita kodikkaita majoitusvaihtoehtoja. Tilalla saa nauttia luonnonrauhasta ja seurata maatilan arkea. Lapset viihtyvät tilan ystävällisten eläinten parissa: Kissat, kanat, paimenkoirat, lampaat, naudat ja hevoset odottavat rapsuttelijoita. Lampolan putiikista voi hankkia tilan tuotteita. Rantakorvessa on mahdollista osallistua mm. ratsastusretkelle tai kärry/rekiajelulle, tutustua paimenkoirien työhön ja villan jalostukseen. Kahvit ja lounas järjestyvät tarvittaessa. Kotisivuilta löytyy lisätietoja palveluista.

Piispalan leirintäalueen metsäinen ranta, jossa kulkee viisi suppailijaa.

Piispala

Kurssitie 40, 43300 Kannonkoski

p. 0207 694 300 piispala@piispala.fi www.piispala.fi

Piispalassa mahdollisuudet ohjelmapalveluihin sekä aktiviteetteihin ovat hengästyttävän monipuoliset. Ohjelmiimme kuuluvat elämys- ja seikkailutuokiot luonnossa ja ympäristössämme, ohjattuja liikuntatuokioita monipuolisissa tiloissamme, kädentaidon ja luovuuden sisällöt sekä hyvinvointia tukevat ohjelmapalvelut. Miltä kuulostaisi melonta tai kiipeily, tai rentoutustuokio perinnesaunan löylyissä rantasaunallamme?

Satamakahvila ulkoa päin.

Sataman kahvila

Rantaväylä, 40100 Jyväskylä

Jyväskylän Lutakon satama on viriili ja viihtyisä helmi aivan Jyväskylän keskustan kupeessa. Sataman Kahvilassa on tarjolla suolaista sekä makeaa ja tietysti kahvia, irtojäätelöä ym. virkistävää. Kahvilassa on anniskeluoikeudet. Kahvila palvelee satamassa kävijöitä, sekä vierasveneilijöitä kesällä klo 8 alkaen.

Sisäkuva mökistä.

Piispala

Kurssitie 40, 43300 Kannonkoski

p. 0207 694 300 piispala@piispala.fi www.piispala.fi

Piispala on kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin keskus, ja meille asiakkaamme viihtyminen ja hyvä olo ovat pääasioita. Meillä on monipuoliset ja laadukkaat majoitus- ja liikuntatilat, upea luonto sekä asiakasystävälliset hinnat. Piispalassa on yhteensä 242-420 vuodepaikkaa hyvätasoisissa rivitalohuoneissa, puukerrostalossa, paritaloissa ja takkamökeissä.

Äänemäen näköalatorni ilmasta kuvattuna, kesäiltana auringonlaskun aikaan,

Äänemäen näköalatorni

Äänemäen näkötorni, 44100 Äänekoski

Keiteleen jylhiä järvimaisemia pääsee ihailemaan Äänemäen näköalatornista.

Ihminen seisoo Paljaspää-nimisen kallion päällä, taustalla järvimaisema.

Paljaspää

Vuorelantie 25, 40900 Jyväskylä

Paljaspään kukkulalla pystyy muutamalla reippaalla askeleella nostamaan itsensä upeiden maisemien äärelle – kohti Pohjois-Päijänteen kuuluisia selkävesiä.

Ihminen istuu Tärttämäen päällä

Tärttämäki

Tärttämäen näköalakallio on Ääneseudun korkeimpia paikkoja, josta on upeat näkymät Keiteleelle, Kuhnamon Tärttälahdelle ja Äänekosken kaupunkiin saakka. Tärttämäki kohoaa 100 metriä viereisen Kuhnamonjärven yläpuolelle, joten huimat maisemat ovat taatut.

Mäyrävuori

Jääskeläntie 3121, 40800 Jyväskylä

Mäyrävuori sijaitsee Jääskelän luontopolun läheisyydessä, noin 20 minuutin ajomatkan päässä Jyväskylästä. Mäyrävuoren huipulta avautuu upea maisema Päijänteelle.

Ilmakuva Jyväskylästä ja Kärkisten sillasta

Kärkistensalmi & Kärkisten silta

Vespuolentie, 41800 Jyväskylä

Kun haluat taltioida kuvagalleriaasi jotain taianomaisen kaunista, kannattaa suunnata kohti Korpilahdella sijaitsevaa Kärkistensalmea. Päijänteessä sijaitsevan salmen ylittää Kärkisten silta, joka on lähes 800 metrin pituudellaan Suomen kolmanneksi pisin silta. Sillan kannatinpylväillä on korkeutta lähes 100 metriä.

Kuokkalan silta, Jyväsjärvi ja Lutakon satama iltavalaistuksessa

Kuokkalan silta

Siltakatu, 40520 Jyväskylä

Kuokkalan silta on Jyväskylän tunnetuimpia maamerkkejä ja komea näky iltavalaistuksessaan. Lue lisää Kuokkalan sillasta.

Ilmakuva Jyväskylästä ja Jyväskylän Lutakon satamasta

Jyväskylän Lutakon satama

Satamakatu 8, 40100 Jyväskylä

p. 014 569 5000 kaupunkirakenne@jyvaskyla.fi

Lutakon satama muuttuu kesäaikaan paikallisten ja matkailijoiden olohuoneeksi, jossa viihtyvät kaiken ikäiset!

Nukulan vanha tupa Toivakassa.

Nukula

Piililäntie 71, 41630 Oravasaari

p. +358 40 703 8136 info@nukula.fi https://nukula.fi/

Omaperäinen Nukula sijaitsee Pohjois-Päijänteen rannalla jylhien kallioiden kainalossa etäällä ääni- ja valosaasteesta. Koe aito elämänmakuinen oleminen. Sauno kesäisin Perinnesaunassa pulahtaen Päijänteeseen ja muina aikoina Haltia-saunassa. Aisti ja kunnioita metsän viisautta. Kuule järven kutsu. Koe voimasi osana luonnon voimaa. Luonto kutsuu toimimaan; lenkkeilyä, potkukelkkailua, olemista, keräilyä, uimista. Uinu sikeästi Loistoaitassa. Tule riemuitsemaan ja nauttimaan Juhlatalo Paamiskaan tai kokoustamaan Pegasokseen. Nauti Päijänteen kalaa, sieniä metsästämme. Kiipeä riippumattoon ruokalevolle ja kuuntele hiljaisuutta. Vastuullinen toiminta on tunnustettu kansainvälisellä Green Key -sertifikaatilla. Lisäksi Visit Finland on myöntänyt Sustainable Travel Finland- sertifikaatin.

SF-Caravan Keski-Suomi ry / Hietasaari

Hietasaarentie 128, 41240 Kyynämöinen (Uurainen)

p. 0400 259 899 hietasaari@co.inet.fi https://www.kskaravaanarit.fi/alueet/hietasaari/

Keski-Suomen Riviera, Hietasaaren karavaanialue on loistava lomakohde luonnosta ja rauhasta nauttiville. Hietasaaren hiekkarannat ja kaunis järvimaisema kutsuvat kesäpäivien viettoon. Ympäristö tarjoaa monenlaista tekemistä: perheen pienemmille leikkipaikan, luontopolkuja luonnosta nauttiville, kalastusmahdollisuuksia sekä kauniit hiekkarannat uimiselle. Hietasaari on SF-Caravan jäsenalue.

Hokkasen tila

Hokkasentie 40, 40950 Muurame

p. 014 631 820, 050 327 9180

Camping Sumiainen

Sumiaisraitti 2, 44280 Sumiainen

p. 0500885586 info@sumiainencamping.fi

Varjolan tilan punainen päärakennus

Varjola

Vilppulantie 51, 41370 Kuusa

p. 020 792 8080 varjola@varjola.com www.varjola.com

Varjolassa majoitut tasokkaasti luonnonhelmassa!

Uimaranta ja metsä

Tampinmyllyn leirintäalue

Tampinmyllyntie 12, 19650 Joutsa

p. 040 5922 517 jaana.kuusimaki@tampinmylly.inet.fi www.tampinmylly.com/

Tampinmylly on Joutsassa kirkkaan ja puhtaan Iso-Säynätjärven rannalla sijaitseva kompakti ja viehättävä, luonnonläheinen leirintäalue. Voit majoittua leirintämökissä, teltalla, asuntovaunulla tai -autolla. Alueelle valmistuu uusi huoltorakennus kesäksi 2021. Rantasauna ja savusauna tilauksesta. 2 omavaraista mökkiä omassa rauhassa. Isotupa mökki käytössä ympäri vuoden. Majoitukseen uusi puumaja 2 henkilölle.

Henkilö Peurungan kylpylässä

Peurunka Spa & Resort

Peurungantie 85, 41350 Laukaa

p. 020 751 601 peurunka@peurunka.fi www.peurunka.fi

Tee itsellesi hyvää ja koe Peurunka Spa & Resort. Nauti kauniista luontoympäristöstä ulkoilureiteillä hiihtäen, patikoiden tai pyöräillen, melo tai suppaile järvellä, varaa ranta- tai savusauna ja pulahda veteen. Koe uusia elämyksiä ja kokeile erilaisia aktiviteetteja esim. keilausta, ryhmäliikuntaa, golfia, frisbeegolfia ja sulkapalloa.

Pitkäniemen Lomamökit Ky

Pitkäniementie 171, 19650 Joutsa

p. +358 1488 9439 loma@pitkaniemenlomamokit.com https://www.pitkaniemenlomamokit.com/

Pitkäniemen Lomamökit ovat puhdasvetisen Suontee-järven rannalla, ympärillään hyvät sieni- ja marjamaastot, kalavedet sekä vehreä luonto. Meillä on mm. pöytätennissali, soutuveneitä, maastopyöriä ja lumikenkiä. Soutuetäisyydellä saaren piknikpaikka ja mökkien lähellä kotalaavu makkaran paistoon. Tilauksesta myös juhlatilat, savusauna ja eräopaspalvelu! Kymmenen mökkiä ympärivuotisessa ja kaksi kesäkäytössä. Kaikissa keittiövarustus, takka ja sauna. Ympärivuotisissa on juokseva kylmä ja kuuma vesi.

Hotelli Alba

Ahlmaninkatu 4, 40100 Jyväskylä

p. 014 636 311 info@hotellialba.fi www.hotellialba.fi

Finlandia Hotelli Alba on viihtyisä yksityinen hotelli lähellä Jyväskylän keskustaa. Alba sijaitsee Jyväsjärven rannalla Mattilanniemessä, Jyväskylän Yliopiston ja Alvar Aalto museon läheisyydessä. Alban ovelta pääsee helposti Jyväsjärven ympäri kulkevalle Rantaraitille. Ravintolasta, kokoustiloista ja osasta huoneita avautuu kaunis järvimaisema. Kesällä uimaan pääsee hotellin omalta vierasvenelaiturilta ja aamiaisen voi nauttia järvinäköala terassilla. Hotellilla on maksuton parkkialue. Hotellissa on 126 huonetta, joista 10 on saunallisia Junior Suiteja.

Villa Majala

Vilppulantie 228, 41370 Laukaa

p. 040 558 1733 teija.matilainen@pp.nic.fi

Kapeenniemi

Kapeenkoskentie 67, 44250 Äänekoski

p. 0206323257

Kapeenniemi on virkistys-, koskikalastus-, luonnon- ja maisemansuojelualue, joka on Ääneseudun kuntien yhteisessä omistuksessa. Suurin osa alueesta on virkistyskäyttöaluetta, jossa jokainen voi yleisten jokamiehenoikeuksien mukaan retkeillä. Kapeenniemen eteläkärjessä sijaitsevat Myllyniemi, Aittakylä sekä Kievari ovat siellä toimivan matkailuyrityksen käytössä ja näin ollen varattuna yksityistilaisuuksiin.

Lomaleivon rantamaisena kesällä

LomaLeivo

Harjunlahdentie 760, 41730 Kivisuo

p. 040 7294134 viola.fredin@gmail.com https://lomaleivo.fi/

Perheyrityksemme LomaLeivo tarjoaa rauhallisia ja luonnonläheisiä mökkilomia Joutsassa, Leivonmäen kansallispuiston reittien ja latujen äärellä. Valloittavat ainalämpimät ulkoporealtaat ovat käytössäsi mökeillämme, jotka on varusteltu monipuolisen laadukkaasti.

Marjoniementila

Marjoniementie 91, 41230 Uurainen

p. 050 5915 077 info@marjoniementila.fi www.marjoniementila.fi/

Marjoniementilalla majoitut idyllisessä 1800-luvun lopulla valmistuneessa pappilassa Uuraisilla. Tilalla voit majoittua, joko Pappilan kauniissa päärakennuksessa, tunnelmallisessa luhtiaitassa tai perinteisesti väentuvassa. Kaikista majoitustiloista löytyy nykyajan mukavuudet sekä morsiussviitistä myös oma sauna. Majoittumisen yhteydessä voit halutessasi nauttia pappilan keittiön herkuista. Tilan lähistöltä löytyy kalastus, marjastus ja sienestys mahdollisuuksia. Lisäksi tilalla järjestetään esimerkiksi melonta- ja ratsastusretkiä.

Mökki järven lähellä

Petäjälahti

Petäjälahdentie 30, 41900 Petäjävesi

p. 050 3131552 matkailu@petajavesi.fi www.petajavesi.fi/matkailu/majoitus/petajalahti

Täydellisen omassa rauhassa, kirkasvetisen Karikkoselän rannalla, oleva entinen leirikeskus (12hlölle) on muuntunut sujuvasti toimivaksi ja viihtyisäksi vuokrahuvilaksi.

Peurungan ravintolamaailma

Peurungantie 85, 41340 Laukaa

p. 020 751 6751 peurunka@peurunka.fi www.peurunka.fi

Peurungan ravintolamaailmasta löytyy varmasti suosikki jokaiselle. Pata & Pannussa tarjoillaan maistuvaa kotiruokaa lounas- ja päivällisaikaan. Peurankellon Tasting puolestaan tarjoilee monipuolisesti uusia makuelämyksiä tilauksesta. Chaîne des Rôtisseurs –palkittu Peurankellon à la carte tarjoilee upeita makuja à la carte- ja lastenlistalta, hyödyntäen mahdollisimman paljon paikallisia, laadukkaita raaka-aineita. Bar Apollo ja Bistro Nemo täydentävät kokonaisuutta pikaruoka- ja karaoketarjonnalla. Live Klubilla tanssahtelet kevein askelein sekä nautit korkealaatuisista keikkaelämyksistä. Lisäksi Peurunka Areenalla nähdään Suomen eturivin artistien keikat!

Kaksi henkilöä Taulun kartanon huoneessa.

Taulun Kartano

Tauluntie 596, 41410 Toivakka

p. 020 7353 400 myynti@acravintolat.fi www.taulunkartano.fi

Tunnelmallinen Taulun Kartano sijaitsee kauniissa maaseutumiljöössä 30 min. Jyväskylästä Mikkelin suuntaan. Tasokkaissa vierashuoneissamme yövyt mukavasti. Kartanossa on 16 hotellihuonetta ja 40 vuodepaikkaa. Vuokrattavissa myös Villa Riihiranta 2:lle järven rannalla.

Ravintola Alba

Ahlmaninkatu 4, 40100 Jyväskylä

p. (014) 636 311 info@hotellialba.fi www.hotellialba.fi

Hotelli Alba on viihtyisä yksityinen hotelli lähellä Jyväskylän keskustaa. Alban ravintolasta on upea näköala Jyväsjärvelle. Rennon a la carte ravintolan ruokalistalla on laaja valikoima erihintaisia vaihtoehtoja. Arkisin tarjoillaan herkullinen lounasbuffet. Ravintolan yhteydessä on näköalaterassi, jolla on mahdollista nauttia kesäisin myös hotelliaamiainen. Kaksi viihtyisää kabinettia ovat muutettavissa ruokailutiloiksi yksityistilaisuuksiin. Katso erilaisiin tilaisuuksiin ja ryhmille buffet- ja ala carte menut www.hotellialba.fi.

Ylä-Saarikon lomamökit

Suolahdentie 719, 41370 Kuusa

p. 040 514 4830, 0400 639 501 ylasaarikko@saunalahti.fi www.ylasaarikko.com

Ylä-Saarikon lomamökit tarjoaa tasokkaita hirsimökkejä monipuolisten palvelu- ja harrastemahdollisuuksien läheltä vain n. puolen tunnin ajomatkan päässä Jyväskylästä. Kaikki kuusi omarantaista mökkiämme ovat käytössä ympäri vuoden ja sijaitsevat rauhallisessa ympäristössä Laukaan Kuusassa hyvien liikenneyhteyksien läheisyydessä. Kaikissa mökeissä on mm. hyvin varusteltu keittiö, sauna, takka ja soutuvene. Muutaman minuutin ajomatkan päässä on mm. Peurungan teemakylpylä ja muita elämyspalveluita.

Piesalan Lomamökit

Multiantie 830, 41240 Kyynämöinen

p. 0400 811 376, 0400 915 681 myynti@piesalanlomamokit.fi http://www.piesalanlomamokit.fi/

Kaunis ja rauhallinen Kyynämöisten maalaismaisema kutsuu viettämään leppoisaa lomaa järven rannalle. Kuusi hyvin varusteltua mökkiämme sijaitsevat noin 40 km Jyväskylästä luoteeseen. Kaikilla mökeillä on lapsiystävällinen, hiekkapohjainen ranta. Rannassa vene ja laituri ja pihassa joko grillikota tai ulkogrilli. Mökeissä on varusteltu keittiö, puulämmitteinen sauna ja takka.

Vihtaharju

Tikanniementie 140, 40950 Muurame

p. 0400 811 476 karilamerja@gmail.com http://www.nettimokki.com/muurame/4144

Tule ja ihastu 5-tähden käsin veistetyn hirsimökin rauhalliseen tunnelmaan. Kuuntele joutsenen törähdyksiä jostain kaukaa ja laineen liplatusta laituria vasten ja rentoudu. Lapset voivat turvallisesti uida matalassa hiekkapohjaisessa rannassa.

Villa Tuuliniemi

Tuuliniementie 21, 40950 Muurame

p. 040 701 9244 huvila@tuuliniemi.fi www.tuuliniemi.fi

Tuuliniemen viihtyisä loma-asunto on puhtaan Muuratjärven rannalla. Mukavuuksin varustettu yksittäinen huvila on rauhaa ja viihtyisää  ympäristöä kaipaavan lomanviettopaikka. Matala, oma hiekkaranta sopii  hyvin myös lapsiperheille. Tuuliniemi sijaitsee Muuramessa, 3.5 km päästä 9-tieltä ja Jyväskylään matkaa vain 18km.

Laukaan satamakahvila

Satamatie 3, 41340 Laukaa

p. (014) 267 5928 www.laukaansatama.fi

Saraveden rannalla sijaitseva Laukaan satamakahvila on viihtyisä ajanviettopaikka niin paikallisille kuin matkailijoillekin. Kahvilan aurinkoinen terassi houkuttelee rentoutumaan pidemmäksikin aikaa.

Revontuli Resort

Revontulentie 1, 41520 Hankasalmi

p. (014) 8448 200 info@revontuli.fi www.revontuli.fi

Revontuli Resort on ympäri vuoden palveleva lomakeskus Keski-Suomessa, Hankasalmella. Revontuleen voit tulla rentoutumaan ja rauhoittumaan järviluonnon äärelle tai laittaa tanssijalan vipattamaan viikonlopun viihdeilloissa.

Huutoniemi

Parviaisentie 52, 41230 Uurainen

Huutoniemen virkistysalue sijaitsee Uuraisten kunnassa, Kyynämöisen järven rannalla, noin 50 minuutin ajomatkan päässä Jyväskylästä. Alueella on päärakennus, rantasauna, nuotiopaikka ja vene, joita mökin vuokrannut saa käyttää vapaasti. Pihalta lähtee helposti käveltävä luontopolku, jonka varrella pääsee näkemään kauniita keskisuomalaisia maisemia.

Kaksi sänkyä Vuolakkeen huoneistossa

Apartment Vuolake

Suolahdentie 84, 41340 Laukaa

p. 0407659924 myynti@vuolake.fi https://vuolake.fi/majoitus/

Vuolakkeessa 1-4 henkilöä majoittuu 60 m2 -kokoisessa kaksiossa, jossa oma sisäänkäynti, sauna ja keittiösyvennys. Vuokraus lyhyeksi tai pidemmäksi aikaa. Lähellä uimaranta ja vene. Laukaan monipuoliset aktiviteetit ja muut palvelut aivan lähellä. Hyvät pysäköintitilat. Varaukset puhelimitse tai sähköpostilla.

Burgeriannos lautasella Varjolan Navettaravintolassa.

Bistro Sylvi ja Navettaravintola

Vilppulantie 51, 41370 Kuusa

p. 020 792 8080 varjola@varjola.com www.varjola.com

Varjolassa on pitkät perinteet herkkujen valmistukseen. Runsaat pitopöydät tarjoavat monenmoisia makuja, joissa sesongin herkut ovat kunniapaikalla.  Meillä on pitkät perinteet Jyväskylän alueen juhlapaikkana, ja tasokkaana maaseuturavintolana. Ympäri vuoden sinua palvelelee Navettaravintola, ja kesäaikaan avoinna on lisäksi Bistro Sylvi, jonka vanhan talon tunnelmaan voit piipahtaa vaikka ohikulkumatkalla.

Ränssin Kievari

Kuikantie 340, 41140 Kuikka

p. 014 311 0086 ranssi@ranssinkievari.fi www.ranssinkievari.fi

Ränssin Kievari on yli 200 vuotta vanha maalaistalo luonnonkauniilla paikalla järven rannalla. Voit kokea aidon entisaikojen kievaritunnelman ja nauttia luonnon rauhasta. Suuri, perinteinen maalaistalo tarjoaa majoitusta, ruokailua, kokous- ja juhlatiloja. Kievarin maalaispirtissä voit nauttia tilauksesta herkullista kotiruokaa A-oikeuksin. Ravintolapaikkoja on 150. Kesäisin Ränssin pihapiirissä esiintyy jo yli 30 vuotta toiminut oma kesäteatteri. Kesäteatterialuetta voi hyödyntää erilaisissa tilaisuuksissa ja tapahtumissa.

Ilmakuva Savutuvan Apajasta

Savutuvan Apaja

Opinsaunan kiuas, 40820 Vaajakoski

p. 014 262 022 tunnelma@savutuvanapaja.fi www.savutuvanapaja.fi

Savutuvan Apaja on tilausravintola, joka tarjoaa upeat puitteet erilaisille tapahtumille ympäri vuoden. Savutuvan Apaja sijaitsee luonnonsuojellussa Haapasaaressa, Jyväskylässä, luonnon ja veden ympäröimänä.

Konttiravintola Morton ulkopuolelta, ihmisiä istumassa terassilla nauttimassa ruoasta.

Konttiravintola Morton

Satamakatu 2, 40100 Jyväskylä

p. 040 041 6372 jyvaskyla@morton.fi www.morton.fi/jyvaskyla

Viihtyisä merikonttiravintola, palkittu kesäterassi ja kahvila Jyväskylän satamassa, kävelymatkan päässä keskustasta. Morton tunnetaan erityisesti burgereista, pannareista ja rennosta tunnelmasta. Avoinna kesällä, vapusta syyskuulle.Mortonin kahvila sijaitsee osana Jyväskylän ravintolaamme. Asiakaspaikkoja löytyy suurelta terassilta ja lämpimästä sisätilasta. Ravintolaan on esteetön pääsy, myös inva WC löytyy. Olemme koiraystävällinen ravintola, eli koirakaverit ovat tervetulleita. Ravintolamme on savuton. Voit syödä täällä tai noutaa mukaan, ei pöytävarauksia.Mortonin tarina alkoi pieneltä Rautalammin kyltä vuonna 2010, tänne Jyväskylässä saavuimme 2018. Jyväskylässä upea rantaterassimme on palkittu kaupungin parhaana kesäterassina 2019, 2020 ja 2021. Tervetuloa Mortoniin!

Maisema Vaarunvuorilta

Vaarunvuoret

Vespuolentie, 41870 Jyväskylä

Vaarunvuoret on hieno retkikohde Jyväskylässä. Sen huipulta avautuu upea maisema Päijänteelle.

m/s Rhea ravintolalaiva järvellä

M/s Rhea

Jyväskylän Lutakon satama, 40100 Jyväskylä

p. 0400 706 691 myynti@msrhea.fi www.matkarhea.fi

Rhean kesä on täyttä juhlaa!

Oravivuoren polku ja kolmiomittaustorni

Vanhanpääntie, 41800 Jyväskylä

Oravivuoren polku vie Korpilahden Puolakassa sijaitsevan Oravivuoren huipulle, missä sijaitsee yksi Unescon maailmanperintökohteisiin kuuluvan Struven ketjun pisteistä. Huipulla on tukeva kolmiomittaustorni kertomassa Oravivuoren eli Puolakan mittausaseman merkityksestä Suomen kartoitukselle. Polku Oravivuoren huipulle on noin kilometrin pituinen ja nousee välillä jyrkkääkin kallioista rinnettä ylös. Kolmiomittaustornista avautuu upeat maisemat Päijänteelle.

Metsän ja järven ympäröimä Oravivuoren näkötorni

Struven ketju: Oravivuoren mittauspiste

Vanhanpääntie 65, 41800 Jyväskylä

Puolakan mittauspiste Oravivuorella, Jyväskylän Korpilahdella, on osa Struven kolmiomittausketjua. Struven kolmiomittausketju hyväksyttiin vuonna 2005 Unescon maailmanperintöluetteloon. Se edustaa tieteen ja tekniikan kulttuuriperintöä.

Mutasen leirikeskus

Raidanlahdentie 22, 41880 Oittila

p. Leirikeskusemäntä Kirsti Jokinen 050 557 9010 jklsrk.leirit@evl.fi www.jyvaskylanseurakunta.fi/mutanen

Mutanen sijaitsee jylhässä keskisuomalaisessa maisemassa Vaaruvuoren kupeessa – Päijänteen rannalla. Mutasen maisemat ovat hengästyttävän upeat – tähän perinnemaisemaan sijoittuu vuonna 1983 rakennettu sympaattinen leirikeskus.

Sarpatti

Sarpatintie 99, 41160 Tikkakoski

p. 040 535 1657 jklsrk.leirit@evl.fi www.jyvaskylanseurakunta.fi/sarpatti

Sarpatti on kuin suuri loma-asunto, jossa onnistuu 20 hengen leiri, kokous, yöpyminen tai vaikkapa saunailta! Sarpatti on omatoimipaikka, jossa itse valmistetaan aamiainen tai ateriat – henkilökunta ei rajoita aikatauluasi – ole niin kotonasi! Sarpatti sijaitsee Tikkakoskella, Luonetjärven rannalla 25 km Jyväskylästä – siis aivan Jyväskylän kupeessa.

Vesalan leiri- ja toimintakeskus

Neulakankaantie 61, 41940 Vesanka

p. 040 535 1657 jklsrk.leirit@evl.fi https://www.jyvaskylanseurakunta.fi/vesala

Vesalassa onnistuu tilaisuus ja majoitus jopa 150 hengelle!  Isot kokoussalit, monet majoitusmahdollisuudet ja tietenkin maittava noutopöytä takaavat ryhmällesi onnistuneen tilaisuuden. Tulitpa yksin tai suuren ryhmän mukana Vesala palvelee edullisesti. Vesala sopii kaikenikäisille – vauvasta Vaariin. Tervetuloa!

Kivitasku Muurame

Kivitaskuntie 48, 40950 Muurame

p. 050 523 7740 info@kivitasku.com www.kivitasku.com

Kivitasku on erilainen, tunnelmallinen ja mieleenpainuva maaseudun järvimiljöössä sijaitseva tila Keski-Suomessa, Muuramessa. Pihapiirissä lampaat ja kanat tervehtivät tulijaa. Kivitasku on myös retki- ja ostoskohde erilaisille ryhmille. Juhlatilana Kivitaskussa toimii ainutlaatuinen sininen hirsitalo Villa Kivitasku ulkoterasseineen. Tilaan mahtuu juhlijoita noin 60 henkeä. Villan Käsityöpuodista voit ostaa ekologisia ja persoonallisia tuliaislahjoja puusta ja villasta. Pihapiirissä on myös iso Haikusauna ja puutyöverstas.

Lemettilän tila

Siltatie 23, 41900 Petäjävesi

p. 050 414 7275 info@lemettilantila.fi www.lemettilantila.fi

Lemettilän juhla-, kokous- ja ruokailutilana toimiva Kivinavetta on avoinna tilauksesta läpi vuoden. Sijaitsemme valtatie 23:n varrella ja Petäjäveden vanhan kirkon vieressä. Kirkkoon on meiltä linnuntietä vain 500 metriä! Viralliset opasteet valtatieltä 23. Asiakaspaikkoja kivinavetassa enintään 50 henkilölle. Kesäaikaan saatavissa juhlateltta ulkoalueelle. Kivinavetan alakerta soveltuu hyvin liikuntaesteisille, meillä on myös inva-wc. Bussilla on hyvin kääntötilaa ja asiakkaat voi tuoda lähelle sisäänkäyntiä.

Artikkelit