Kohteet

Kaksi henkilöä kävelee Nikolainkulma-nimisen rakennuksen edessä Jyväskylän keskustassa.kuva: Julia

Nikolainkulma

Asemakatu 6, 40100 Jyväskylä

Jyväskylän keskustassa sijaitseva, nykyisin Nikolainkulmana tunnettu rakennus, on merkittävä osa Jyväskylän kulttuurihistoriaa ja yksi harvoista keskustan vanhoista puurakennuksista.

Thai Lakorn

Jyväskeskus, Kauppakatu 29-31, 40100 Jyväskylä

Matkailunenuvoja seisomassa matkailuneuvonnan ulko-ovella

Visit Jyväskylä Regionin Matkailuneuvonta

Kauppakeskus Forum, Asemakatu 7, 40100 Jyväskylä

p. 014 266 0113 matkailu@jyvaskyla.fi https://visitjyvaskyla.fi/

Visit Jyväskylä Regionin matkailuneuvonta toimii Jyväskylän, Laukaan, Muuramen, Uuraisten, Hankasalmen, Petäjäveden, Toivakan, Joutsan, Äänekosken, Jämsän, Keuruun, Konneveden, Luhangan, Multian, Kinnulan, Kivijärven, Pihtiputaan ja Viitasaaren yhteisenä matkailuneuvontapisteenä.

Tertan Kahvila & Puoti

Antinniementie 1, 41330 Vihtavuori

p. 040 8289075 ennikurki83@gmail.com https://terta.fi/

Tertan kahvila & puoti sijaitsee Laukaan Vuonteella entisen Tervetaimiaseman tiloissa. Kahvilassa on tarjolla itsetehtyjä suolaisia ja makeita herkkuja, joiden valmistuksessa suositaan lähituotteita ja luonnonantimia. Myös erityisruokavaliot on huomioitu.

Hotellihuone Koto Hotellissa

Koto Hotelli Pihtipudas

Keskustie 2, 44800 Pihtipudas

p. 014 562 110 info@kotohotel.fi https://www.kotohotel.fi/fi/index.html

Koto Hotellissa yövyt laadukkaasti keskellä Suomea. Huoneidemme sisustus on kotoisan tyylikäs, ja ikkunoista avautuu rauhallinen kylänraitti. Kaikissa huoneissa on kylpyhuoneen lisäksi älytelevisio, jääkaappi, kahvia ja teetä sekä ilmainen wifi. Pysäköinti on ilmaista hotellin edessä olevalla pysäköintialueella. Kävelymatkan päästä hotellissa on upeat ulkoilureitit, liikuntapuisto, vesistöt, luontopolut ja eloisan kylän palvelut. Koto Hotellissa yövyt turvallisesti ja halutessasi kontaktittomasti. Sisään- ja uloskirjautuminen on mahdollista 24/7 automaattisen avainkarusellimme avulla, kun varauksesi on vahvistettu ja maksettu. Kabinettimme on valoisa ja inspiroiva paikka 2-15 hengen kokouksille, ja kuitukaista takaa vahvat yhteydet.

Vanha musta veturi

Suolahden Wanha Asema

Asematori, 44200 Suolahti

p. 050 401 5456 piia.flink-liimatainen@aanekoski.fi https://www.asemanalue.fi/

Alue kertoo havainnollisesti 1800-luvun lopun pyrkimyksestä yhdistää sisävedet rautateitse meren rannikoihin ja siten Eurooppaan. Wanhan Aseman alue ja satama muodostavat arvokkaan liikenne- ja kulttuurihistoriallisen kokonaisuuden, joka on säilyttänyt hyvin alkuperäisen luonteensa.  Arkkitehti Bruno Granholmin suunnittelema asemarakennus siihen kuuluvine ratapihoineen, makasiineineen, veturitalleineen ja rautatieläisten asuinrakennuksineen valmistui heti liikenteen alkaessa vuonna 1898.

Kaksi lasta Suomen käsityön museossa.

Suomen käsityön museo

Kauppakatu 25, 40100 Jyväskylä

p. 050 311 8884 craftmuseum.info@jyvaskyla.fi www.craftmuseum.fi

Sukella museoon, jossa viihtyy koko perhe! Pyydä museon infosta Päkäpassi, jonka avulla lapset voivat seikkailla museossa yhdessä Päkä-lampaan kanssa ja selvittää, missä punainen villalanka kasvaa. Tämä Operaatio Punainen lanka on 3–10-vuotiaiden tarinapolku, joka sisältää kuuntelemista ja itse tekemistä. Operaation jälkeen puuhailua voi jatkaa Avoimessa Pajassa. Pajasta löydät ideoita, ohjeita, materiaaleja ja työkaluja monenlaiseen tekemiseen omalla porukalla. Maksat vain materiaalimaksun.

GreenStar Hotellin siisti turkoosi vivahteinen hotellihuone pienellä keittiöllä.

GreenStar Hotel

Heikinkatu 3, 40100 Jyväskylä

p. +358 10 423 9391 jyvaskyla@greenstar.fi https://www.greenstar.fi/hotellit/jyvaskyla/

GreenStar Hotel Jyväskylässä majoitut edullisesti mukavuudesta tinkimättä. Samalla teet vastuullisen valinnan, koska GreenStar Hotels on Suomen ensimmäinen hiilineutraali hotelliketju. Sijaitsemme kätevästi aivan matkakeskuksen vieressä lähellä keskustan palveluja. 

Satamakahvila ulkoa päin.

Sataman kahvila

Rantaväylä, 40100 Jyväskylä

Jyväskylän Lutakon satama on viriili ja viihtyisä helmi aivan Jyväskylän keskustan kupeessa. Sataman Kahvilassa on tarjolla suolaista sekä makeaa ja tietysti kahvia, irtojäätelöä ym. virkistävää. Kahvilassa on anniskeluoikeudet. Kahvila palvelee satamassa kävijöitä, sekä vierasveneilijöitä kesällä klo 8 alkaen.

Kuokkalan silta, Jyväsjärvi ja Lutakon satama iltavalaistuksessa

Kuokkalan silta

Siltakatu, 40520 Jyväskylä

Kuokkalan silta on Jyväskylän tunnetuimpia maamerkkejä ja komea näky iltavalaistuksessaan. Lue lisää Kuokkalan sillasta.

Taito-Shop Jyväskylä

Kauppakatu 25, 40100 Jyväskylä

p. 050 4121585 taitoshop@taitokeskisuomi.fi www.taitokeskisuomi.fi

Taito Shop Jyväskylä myy matkamuistoja ja persoonallisia lahjoja. Meiltä Jyväskylä-sarjan tuotteet: t-paidat, mukit, tiskirätit, kalsarit. Tunnelmallinen myymälämme löytyy kävelykadulta, Suomen käsityön museon vierestä.

Ilmakuva Jyväskylästä ja Jyväskylän Lutakon satamasta

Jyväskylän Lutakon satama

Satamakatu 8, 40100 Jyväskylä

p. 014 569 5000 kaupunkirakenne@jyvaskyla.fi

Lutakon satama muuttuu kesäaikaan paikallisten ja matkailijoiden olohuoneeksi, jossa viihtyvät kaiken ikäiset!

Pienikamari

Kilpisenkatu 9, 40100 Jyväskylä

p. 014 621 887 asiakaspalvelu@pienikamari.fi www.pienikamari.fi

Suuria elämyksiä Pienille – Pieniä yllätyksiä isoille Pienikamari on persoonallinen kulmakauppa Jyväskylän keskustassa. Perinteiset puu- ja peltilelut, hellyttävät muumit, nukkekodin miniatyyrit, kotimaiset korut ja lahjatavarat löytyvät meiltä. Pienikamarissa teet matkan menneeseen aikaan, kun samalla tutustut yllätyksellisiin uutuuksiin. Tervetuloa ihastumaan! Palvelemme ma–pe 10–17.30, la 10–14.30.

Vanhoja vaatteita museossa

Laukaan kirkkomuseo

Jokiniementie 10, 41340 Laukaa

p. 0400 821 132 kirkkoherranvirasto.laukaa@evl.fi www.laukaanseurakunta.fi/kirkot-ja-tilat/kirkkomuseo

Kirkkomuseo esittelee Laukaan seurakunnan eri vaiheita 1500-luvulta tähän päivään asti. Kuvat, esineet, kartat ja tekstiilit kuvastavat eri vaiheita loistavasti ja vievät samalla aikamatkalle eri aikakausiin. Museon rungon muodostaa Laukaan neljän vanhan kirkon esittely. Kirkkomuseossa näkee esimerkiksi kirkonkellot vuodelta 1758 ja Jyväskylän ensimmäisen kultasepän valmistamia kirkkohopeita vuosilta 1838 ja 1853.

Torikulma

Yliopistonkatu 32, 40100 Jyväskylä

Vaatteita rekeissä KOTO Designmarketissa.

Koto Designmarket

Yliopistonkatu 32, 40100 Jyväskylä

p. 040 187 6694 info@kotodesignmarket.fi www.kotodesignmarket.fi

Koto Designmarket, tuttavallisemmin Koto, perustettiin 2018 keväällä tukemaan kotimaisen muotoilun yrityksiä, jotta heidän tuotteitaan löytyisi helposti laajalla valikoimalla myös Jyväskylästä. Koton nimi tulee sanoista kotimainen & kotoisa, eli juuri niitä asioita joita haluamme edustaa – Meiltä ostaessasi n. 75% tuotosta meneekin suoraan meidän designyrityksille!

Café & Restaurant Vesilinna

Ihantolantie 5, 40720 Jyväskylä

p. 010 439 3000 ravintola@vesilinna-restaurant.fi www.vesilinna-restaurant.fi

Upea ympäri vuoden avoinna oleva maisemaravintola Café-Restaurant Vesilinna löytyy Jyväskylän kauniin mäntyharjun keskeltä kaupungin kattojen yläpuolella.

Vietnamilainen ravintola Fit

Yliopistonkatu 26F, 40100 Jyväskylä

p. 040 151 9999 ravintola.fit@gmail.com https://www.facebook.com/ravintolafit/

Vietnamilainen ravintola joka sijaitsee yliopistonkadulla Harjun kupeessa. Tarjoamme hyvää, maistuvaa ja raikasta Aasialaista ruokaa lounaalla Ma-Pe klo 10.30-15.00. Loppuviikosta To-La on tarjolla autenttista Vietnamilaista ruokaa A la carte listalta.

Ravintolapöydän kattaus.

Verso Baari & Keittiö

Kauppakatu 35, 40100 Jyväskylä

p. 014 333 999 info@hotelliverso.fi www.versobaari.fi

Hetket Verso Baari & Keittiössä koostuvat puhtaista raaka-aineista, vangitsevista makuyhdistelmistä, vieraanvaraisesta tunnelmasta ja urbaanista ilmapiiristä.

Scandic Jyväskylä City -hotellin aula

Scandic Jyväskylä City

Väinönkatu 3, 40100 Jyväskylä

Jyväskylän keskustassa sijaitseva hotelli on mukava ja viihtyisä hengähdyspaikka, jossa irrottaudut arjesta ja nautit kaupungin tunnelmasta. Kätevän sijainnin ansiosta hotelli toimii mainiona tukikohtana sekä vapaa-ajasta nauttiville että kokous- ja liikematkailijoille. Pysäköintitilaa on runsaasti. Viihtyisät huoneet sekä ystävällinen palvelu takaavat mukavan vierailun.

Hotelli Alba

Ahlmaninkatu 4, 40100 Jyväskylä

p. 014 636 311 info@hotellialba.fi www.hotellialba.fi

Finlandia Hotelli Alba on viihtyisä yksityinen hotelli lähellä Jyväskylän keskustaa. Alba sijaitsee Jyväsjärven rannalla Mattilanniemessä, Jyväskylän Yliopiston ja Alvar Aalto museon läheisyydessä. Alban ovelta pääsee helposti Jyväsjärven ympäri kulkevalle Rantaraitille. Ravintolasta, kokoustiloista ja osasta huoneita avautuu kaunis järvimaisema. Kesällä uimaan pääsee hotellin omalta vierasvenelaiturilta ja aamiaisen voi nauttia järvinäköala terassilla. Hotellilla on maksuton parkkialue. Hotellissa on 126 huonetta, joista 10 on saunallisia Junior Suiteja.

Sohwi

Vaasankatu 21, 40100 Jyväskylä

p. 050 4411 517 ravintola@sohwi.fi www.sohwi.fi

Sohwi on yläkaupungin helmi eikä jätä ketään kylmäksi! Perinteikkään rock-henkisen seurustelu- ja ruokaravintolan listalla tarjoillaan asiakkaiden suosikkien lisäksi uusia  makuja ennakkoluulottomalla otteella. Myös vegaaniannoksia on laaja valikoima. Annokset ovat reilun kokoisia, joten Sohwin keittiö ei jätä nälkäiseksi! Kattava olut- ja siiderivalikoima, jossa on hyvin huomioitu pienpanimot ja lähituottajat. Muutaman kerran kuukaudessa Sohwilla tarjoillaan musiikkia joko bändien esittämänä tai DJ:n soittamana. Sohwi elää voimakkaasti mukana erilaisissa kulttuuritapahtumissa, mm. Yläkaupungin Yössä ja Jyväskylän Kesässä.

Ravintola Kissanviikset

Puistokatu 3, 40100 Jyväskylä

p. 010 666 5150 ravintola@kissanviikset.fi www.kissanviikset.fi

Yksityinen, perinteikäs ruokaravintola on palvellut asiakkaita jo 50 vuoden ajan. ”Ajat muuttuvat – hyvä ruoka pysyy”. Tarjoamme makunautintoja ja maistuvia viinejä ystävällisen palvelun kera. Avoinna ma–to 11–23, pe 11–23.30, la 13–23.30, su 13–21.30. Suljemme ulko-oven tuntia ennen ravintolan sulkemisaikaa.

Ruoka-annos Viikinkiravintola Haraldissa

Viikinkiravintola Harald

Kauppakatu 33, 40100 Jyväskylä

p. 044 766 8205 jyvaskyla@ravintolaharald.fi http://www.ravintolaharald.fi/

Viikinkiravintola Haraldin viikinkimiljöössä seilaat kesteihin keskelle viikinkiaikaa, jossa ruoka ja juoma ovat pitojen kohokohta. Viikinki Haraldin Kylissä tarjotaan runsaita annoksia pohjoisten metsien, vesien, ilman ja maan parhaista antimista. Hyväntahtoisella huumorilla maustettu palvelu ja Patavahtien loihtimat herkut viikinkikylän uniikissa ilmapiirissä muodostavat ravintolakäynnistä elämyksellisen kokemuksen. Olipa kyseessä lounas, illallinen, perhejuhla, yritystilaisuus, pikkujoulut tai mitkä tahansa pidot, joka antaa aihetta yhdessä kokoontumiseen, sopii Haraldin kurkihirren alle saapua suuremmallakin venekunnalla passattavaksi.

Ravintola Harmooni

Väinönkatu 1, 40100 Jyväskylä

p. 020 735 3400 myynti@acravintolat.fi www.harmooni.fi

Herkullisen ruuan äärellä – historiaa ja elämänmittaisia muistoja!

Trattoria Aukio

Lutakonaukio 10, 40100 Jyväskylä

p. 010 785 1110 (0,0835 €/puhelu + 0,1209 €/min) trattoria.aukio@sok.fi https://www.raflaamo.fi/fi/jyvaskyla/trattoria-aukio-jyvaskyla

Trattoria Aukiossa pääset nauttimaan Italian keittiöiden makuja parhaimmillaan – aidoista raaka-aineista rakkaudella sinulle valmistettuina. Intohimonamme ovat italialainen ruoka, viini ja yhdessäolo – La Tavola Italiana.

Ravintola Alba

Ahlmaninkatu 4, 40100 Jyväskylä

p. (014) 636 311 info@hotellialba.fi www.hotellialba.fi

Hotelli Alba on viihtyisä yksityinen hotelli lähellä Jyväskylän keskustaa. Alban ravintolasta on upea näköala Jyväsjärvelle. Rennon a la carte ravintolan ruokalistalla on laaja valikoima erihintaisia vaihtoehtoja. Arkisin tarjoillaan herkullinen lounasbuffet. Ravintolan yhteydessä on näköalaterassi, jolla on mahdollista nauttia kesäisin myös hotelliaamiainen. Kaksi viihtyisää kabinettia ovat muutettavissa ruokailutiloiksi yksityistilaisuuksiin. Katso erilaisiin tilaisuuksiin ja ryhmille buffet- ja ala carte menut www.hotellialba.fi.

Laukaan satamakahvila

Satamatie 3, 41340 Laukaa

p. (014) 267 5928 www.laukaansatama.fi

Saraveden rannalla sijaitseva Laukaan satamakahvila on viihtyisä ajanviettopaikka niin paikallisille kuin matkailijoillekin. Kahvilan aurinkoinen terassi houkuttelee rentoutumaan pidemmäksikin aikaa.

Wilhelmiinan Konditoria

Asemakatu 6, 40100 Jyväskylä

p. 010 397 1200 wilhelmiinan.konditoria@elisanet.fi www.wilhelmiinankonditoria.fi

Palvelemme sinua iloisin mielin, ja pidämme huolta sinusta tarjoamalla hetken tauon arjen kiireiden keskelle. Leivomme tuoreet ja maittavat leipomo- ja konditoriatuotteet käsin perinteitä kunnioittaen Muuramen leipomollamme. Meiltä saat monipuolisesti niin suolaiset kuin makeatkin herkut, erikoisuutenamme on mahtava kakkuvalikoima. Tule nauttimaan viihtyisään ja tunnelmalliseen kahvilaamme, tai ota mukaan. Leivomme myös tilauksesta, niin pienille kuin suurillekin asiakkaille.

Kaksi henkilöä Hotelli Verson vastaanotossa.

Hotelli Verso

Kauppakatu 35, 40100 Jyväskylä

p. 014 333 999 info@hotelliverso.fi www.hotelliverso.fi

Perheomisteinen Verso on moderni urbaanihotelli vahvoilla perinteillä ja ensiluokkalaisella osaamisella. Kaupungin parhaalla paikalla sijaitseva 128 huoneen hotelli on ainutlaatuinen yhdistelmä kaupungin sykettä ja inhimillisiä kohtaamisia – persoonallisuutta ja paikallisuutta.

Sohwitar

Piippukatu 3, 40100 Jyväskylä

p. 040 124 0864 ravintola@sohwitar.fi www.sohwitar.fi

Piipun juurella keskellä Jyväskylää sijaitsee viehättävä seurustelu- ja ruokaravintola Sohwitar. Jyväskylän rautatieasemalta kävelee Sohwittareen vain muutaman minuutin. Arkisin tarjoilemme lounasta klo 10.30–14, muina aikoina makuhermoja hellii a la carte-listamme sekä suosittu pizzamenumme. Annoksia voi tilata myös mukaan haettavaksi.

Villakamari Oy

Leppäläntie 3, 41900 Petäjävesi

Villakamari on vanhaan poliisikiinteistöön sisustettu lahja- ja sisustusmyymälä. Myymälässä touhuaa kaksi tekstiilialan taitajaa ja heidän käsissään syntyy uniikkeja vaatteita ja asusteita.. Villakamarin materiaalivalikoimiin kuuluu maahantuotuna merinovilla kuituna ja neulahuopana, silkkikuidut, langat- ja kankaat. Kuin myös huovutusmateriaalit ja -tarvikkeet aina huopaneuloista styroksisiin kenkälesteihin. Jos pidät askartelusta oivat vinkit ja materiaalit löytyvät myös täältä. Myymälästä löytyy myös muiden kädentaitajien käsityötuotteita sekä lahjatavaroita. Villakamarin tuotteita voit ostaa myös nettikaupasta.

Konttiravintola Morton ulkopuolelta, ihmisiä istumassa terassilla nauttimassa ruoasta.

Konttiravintola Morton

Satamakatu 2, 40100 Jyväskylä

p. 040 041 6372 jyvaskyla@morton.fi www.morton.fi/jyvaskyla

Viihtyisä merikonttiravintola, palkittu kesäterassi ja kahvila Jyväskylän satamassa, kävelymatkan päässä keskustasta. Morton tunnetaan erityisesti burgereista, pannareista ja rennosta tunnelmasta. Avoinna kesällä, vapusta syyskuulle.Mortonin kahvila sijaitsee osana Jyväskylän ravintolaamme. Asiakaspaikkoja löytyy suurelta terassilta ja lämpimästä sisätilasta. Ravintolaan on esteetön pääsy, myös inva WC löytyy. Olemme koiraystävällinen ravintola, eli koirakaverit ovat tervetulleita. Ravintolamme on savuton. Voit syödä täällä tai noutaa mukaan, ei pöytävarauksia.Mortonin tarina alkoi pieneltä Rautalammin kyltä vuonna 2010, tänne Jyväskylässä saavuimme 2018. Jyväskylässä upea rantaterassimme on palkittu kaupungin parhaana kesäterassina 2019, 2020 ja 2021. Tervetuloa Mortoniin!

Kolme lasta ui AaltoAlvarissa Jyväskylässä.

AaltoAlvari

Pitkäkatu 2, 40700 Jyväskylä

p. 014 266 4296 liikunta.aaltoalvari@jyvaskyla.fi www.jyvaskyla.fi/aaltoalvari

Vesiliikuntakeskus AaltoAlvari tarjoaa upeat mahdollisuudet vesiliikuntaan. 50 metrin allas sopii niin kuntouintiin kuin kilpailuihin ja käytössä ovat myös arkkitehti Alvar Aallon suunnitteleman vanhan puolen 25 m allas hyppytorneineen sekä iso lastenallas. Tarjolla on myös valoisat kuntosalit, takkahuone sekä kahviopalvelut.

Kortteja ja erilaisia papereita telineessä

Harjun Paperi

Yliopistonkatu 6 B, 40100 Jyväskylä

p. 0400 809 433 www.harjunpaperi.fi

Jyväskylässä samassa osoitteessa vuodesta 1954 yhtäjaksoisesti toiminut erikoisliike on harvinaisuus. Hyvän tuulen korttikaupasta löydät laajan valikoiman persoonallisia kortteja kaikkiin elämän juhliin sekä yllätyksiä arkea ilahduttamaan.

Hotellihuone Hotelli Hirvessä.

Hotelli Hirvi

Kotakennääntie 9, 44100 Äänekoski

p. 014 520 121 hirvi@avainhotellit.fi https://hotellihirvi.fi/

Hotelli Hirvessä voit majoittua mukavasti standard- ja comfort-luokan huoneissamme. Meiltä löytyy tarpeisiisi sopiva huone, tulit sitten yksin tai koko perheen voimin. Myös lemmikit ovat tervetulleita osaan huoneista.

Artikkelit