KYSYTTÄVÄÄ?

Arkisto

15 kirjoitusta

Kirjoitukset aiheesta Retkeily ja luonto

Yöretkeilyä tähtitaivaan alla

Cccc 16. huhtikuuta 2019 | Eemeli Nättinen Aistikko Visuals
Tähtitaivas oli kaunista katseltavaa maaliskuussa Sikosaaren laavulta käsin. Järven jäät soveltuivat yö-aikaan hyvin hiihtelyyn, mutta näin kevään tullessa jäitä kannattaa välttää.
Aiheet: Retkeily ja luonto

Jyväskylän seutu - talvinen ihmemaa

Cccc 16. huhtikuuta 2019 | Eemeli Nättinen Aistikko Visuals
Joonas Liukkonen on jyväskyläläinen valokuvaaja, joka saa inspiraation kuviinsa Jyväskylän seudun moninaisesta luonnosta.
Lue koko kirjoitus Aiheet: Retkeily ja luonto

5+1 Jyväskylän parasta hiihtopaikkaa

Cccc 15. maaliskuuta 2019 | Antti Huttunen
Minulla on ollut viime vuodet tapana pitää suksia mukana talvisilla työreissuilla. Päivän ohjelma on hauska päättää ladulla, kunto kohenee samalla kun pää nollautuu. Siksipä hyvin monenlaiset ladut ovat tulleet tutuiksi ja talviurheilukaupunkina profiloitunut Jyväskylä on tässä suhteessa ollut korkeisiin odotuksiinkin nähden positiivinen yllätys. Hiihtokärpäsen purema on parantumaton oireyhtymä, jonka kuvaan kuuluu kunnon kohetessa pidentyvät lenkit. Siihenpä liittyy Jyväskylän latuverkoston paras piirre. Liikuntapuistoja löytyy eripuolilta kaupunkia. Yhdysladut kytkevät ne toisiinsa kattavaksi verkostoksi, jossa onnistuu vaativampikin laturetki ja matkahiihto, ilman, että samoja maisemia joutuu katselemaan kahdesti. Kaikkiaan Jyväskylän 15 liikuntapuistosta lähtee yli 150 kilometrin latuverkosto ja näiden lisäksi jäätilanteen mukaan jäälatuja 140 km.
LUE KOKO KIRJOITUS Lue koko kirjoitus Aiheet: Retkeily ja luonto --- Urheilu

Marjastus Jyväskylässä

Cccc 14. maaliskuuta 2019 | Ulla Keituri
Suomen luonnossa kasvavien marjojen poiminta on rentouttava harrastus ja mukavaa hyötyliikuntaa. Kesän ja syksyn aikana metsä tarjoilee antimiaan parhaalla tavalla. Pohjoisen marjat ovatkin aikamoista superruokaa, joilla on lukuisat terveyshyödyt. Jyväskylän seudun metsistä varminten löytyvät marjoista mustikat, puolukat ja vadelmat. Heinä - elokuun tietämillä alkavat mustikat ja vadelmat olla kypsiä kerättäviksi, puolukkaa taasen kerätään elo-syyskuun tietämillä.
LUE KOKO KIRJOITUS Lue koko kirjoitus Aiheet: Retkeily ja luonto

Hyvää oloa avannosta

Cccc 22. helmikuuta 2019 | Jasmine Rahkonen
Veden lämpötila on pari astetta plussan puolella ja ulkona on pureva pikkupakkanen. Joka kerta kun astelen avantouintikopille mietin: miksi ihmeessä haluan tehdä tämän? Joka kerta avannon reunalla, veden kylmää pintaa katsoessani hoen itselleni, kuinka hullua tuonne meneminen on. Mutta sitten, kuinka voikaan tunne muuttua niin äärilaidasta toiseen, nimittäin välittömästi pulahduksen jälkeen olo on niin euforinen, ettei sitä voi ymmärtää ennen kuin sen itse kokee. Ja tuohon kylmän veden tuomaan hyvän olon tunteeseen jää niin koukkuun, että sitä alkaa haluamaan lisää!
LUE KOKO KIRJOITUS Lue koko kirjoitus Aiheet: Retkeily ja luonto --- Urheilu

Mitä saat tehdä jokamiehenoikeuksin? Mikä on kiellettyä? Jokamiehenoikeudet lyhyesti

Cccc 1. helmikuuta 2019 | Heikki Sulander
Suomen jokamiehenoikeuksien järjestelmä on saanut kiitosta myös kansainvälisesti. Jokamiehenoikeudet varmistavat, että kaikki suomalaiset saavat ulkoilla ja nauttia luonnosta helposti ja maksuttomasti, koska harvalla meistä on omaa maata retkeilyreitiksi asti. Jokamiehenoikeudet ovat siis tärkeä osa retkeilyharrastusta! Tästä artikkelista saat lyhyet ohjeet jokamiehenoikeuksien käyttöön.
LUE KOKO KIRJOITUS Lue koko kirjoitus Aiheet: Retkeily ja luonto

Kalareissuun Keski-Suomessa? Tässä viisi paikkavinkkiä

Cccc 4. syyskuuta 2018 | Jussi Judin
Jyväskylä ja Jyväskylän seutu ovat Järvi-Suomea parhaimmillaan. Voisikin sanoa, että täällä ovat järvet tai niitä yhdistävät joet ja kosket aina lähettyvillä, olit sitten vailla urbaania tai erämaista kalastuselämystä.
LUE KOKO KIRJOITUS Lue koko kirjoitus Aiheet: Retkeily ja luonto

Linkillä Jyväskylän luontopoluille – päiväretkeilijänä pärjäät ilman autoakin

Cccc 28. elokuuta 2018 | Heikki Sulander
Testasimme, kuinka hyvin Jyväskylässä pääsee luonnon helmaan ilman omaa autoa, käyttäen paikallisbussia eli jyväskyläläisittäin Linkkiä!
LUE KOKO KIRJOITUS Lue koko kirjoitus Aiheet: Retkeily ja luonto

Kuolemankuoppien mysteerin selittää paluu jääkaudelle

Cccc 19. heinäkuuta 2018 | Heikki Sulander
Jyväskylän Seppälänkankaalla on hurjan nimen omaavia maastonmuotoja. Alueen asukkaat ovat tottuneet lenkkeilemään Kuolemankuoppien reunoilla ilman suurempia tunteita, mutta meille muualta muuttaneille nimi ei voisi olla houkuttelevampi lämpimän kevätillan seikkailukohteeksi.
LUE KOKO KIRJOITUS Lue koko kirjoitus Aiheet: Retkeily ja luonto

Hitonhauta – talvinen jään ihmemaa

Cccc 17. maaliskuuta 2018 | Heikki Sulander
Vierailimme maaliskuisella Hitonhaudalla Laukaassa, kun jääputoukset ja tykkylumet olivat komeimmillaan. Hitonhauta on helppo ja turvallinen kohde myös talvella, kunhan muistat pysytellä polulla!
LUE KOKO KIRJOITUS Lue koko kirjoitus Aiheet: Retkeily ja luonto --- Suositut nähtävyydet

Näillä vinkeillä otat parempia reissukuvia

Cccc 16. helmikuuta 2018 | Jussi Judin
Tänä päivänä melkein jokainen meistä kantaa mukanaan jonkinlaista kameraa. Kamera tallentaa meidän arkisia askareita, siinä missä ikuistaan lomamatkojen tai muiden reissujen muistot. Voisikin sanoa, että kun kerromme kuulumisia tai muita tarinoitamme, niin kerromme ne yhä useammin kuvin. Kuvaamme paljon, mutta samalla myös vaadimme jatkuvasti eteemme tulevilta kuvilta paljon enemmän.
LUE KOKO KIRJOITUS Lue koko kirjoitus Aiheet: Retkeily ja luonto

5 Parasta näköalapaikkaa Jyväskylässä - näillä huipuilla näet upeimmat auringonlaskut

Cccc 8. helmikuuta 2018 | Jussi Judin
Moni Jyväskylässä asuva tunnistaa erään seikan, mihin ei välttämättä kaikilla muiden paikkakuntien asukkailla tunnu riittävän ymmärrystä. Jyväskylässä voisi helposti sanoa olevan tarvetta useammalle kuin yhdelle vaihteelle polkupyörässä. Täällä nimittäin maisema liikkuu sen verran tiuhaan ylös ja alas, että mäet tulevat Jyväskylän kulkijalle nopeasti tutuiksi.
LUE KOKO KIRJOITUS Lue koko kirjoitus Aiheet: Retkeily ja luonto --- Suositut nähtävyydet

Paljaspää on helpoin reitti Pohjois-Päijänteen suurten maisemien äärelle

Cccc 31. tammikuuta 2018 | Jussi Judin
Jyväskylän saariston perukoilla on saari, joka kohoaa ylitse muiden. Tämä erikoinen pieni saari pitää sisällään monta erilaista vuorentynkää, ja voidaan sen arvella innoittaneen myös eritoten paikallisia taiteilijoita. Tällä saarella kun tuntuu eläneen useampia eri alojen taitajia, kuten vaikkapa Alvar Aalto, jonka koetaloa on helppo käydä katsomassa samalla reissulla.
LUE KOKO KIRJOITUS Lue koko kirjoitus Aiheet: Retkeily ja luonto --- Suositut nähtävyydet

Lapsen kanssa retkeillen

Cccc 8. elokuuta 2017 | Ulla Keituri
Äidin hurahtaessa retkeilyyn on seurauksena jälkikasvun ehdollistaminen ulkoilmaan. Siihen tosin ei paljoa vaadita, jos pienestä asti on metsissä mukana kuljettu. Lapsen kanssa retkeillessä tulee esiin aivan toinen maailma, kun seuraa pienen ihmisen touhuja ja ihmetystä luonnon keskellä. Huolellisella valmistautumisella, positiivisella asenteella ja kiireettömällä etenemisellä jää yhteisestä reissusta molemmille hyvä mieli pitkäksi aikaa.
LUE KOKO KIRJOITUS Aiheet: Lapsiperheet --- Retkeily ja luonto

Jos metsään haluat mennä nyt

Cccc 25. heinäkuuta 2017 | Ulla Keituri
Ulos polulle, lähelle ja retkelle...mutta minne? Kynnys lähteä voi olla korkea, jos ei ole varma mihin mennä pienelle päiväretkelle tai vaikkapa yhden yön reissulle. Vaihtoehtoja on monia ja sitä monesti unohtaa, ettei retken tarvitse suuntautua kauas ollakseen elämyksiä täynnä.
LUE KOKO KIRJOITUS Lue koko kirjoitus Aiheet: Retkeily ja luonto
 

Hae Kartalta

Löydä etsimäsi palvelu tai lähimmät kiinnostuksen kohteet kartalta