KYSYTTÄVÄÄ?

Heikki Sulander

Heikki Sulander on Rinkkaputki-retkeilyblogin valokuvaaja, joka nauttii Jyväskylän lähikohteista ja kansallispuistoista Sisä-Suomessa.

Revontulifanien seuraama kamera sijaitsee Keski-Suomen pimeimmässä kunnassa

Cccc 5. helmikuuta 2019 | Heikki Sulander
Seisoimme katsomassa kameraa, jota puolen Suomen revontulimetsästäjät vilkuilevat verkossa iltaisin. Ei se kovin kummoiselta näyttänyt, mutta sillä on suuri merkitys revontulien bongaamiseen. Hetken päästä saisimme selville, että se oli kuitenkin vain muun taivaantarkkailun sivutuote.
LUE KOKO KIRJOITUS Lue koko kirjoitus Aiheet: Suositut nähtävyydet

Mitä saat tehdä jokamiehenoikeuksin? Mikä on kiellettyä? Jokamiehenoikeudet lyhyesti

Cccc 1. helmikuuta 2019 | Heikki Sulander
Suomen jokamiehenoikeuksien järjestelmä on saanut kiitosta myös kansainvälisesti. Jokamiehenoikeudet varmistavat, että kaikki suomalaiset saavat ulkoilla ja nauttia luonnosta helposti ja maksuttomasti, koska harvalla meistä on omaa maata retkeilyreitiksi asti. Jokamiehenoikeudet ovat siis tärkeä osa retkeilyharrastusta! Tästä artikkelista saat lyhyet ohjeet jokamiehenoikeuksien käyttöön.
LUE KOKO KIRJOITUS Lue koko kirjoitus Aiheet: Retkeily ja luonto

Linkillä Jyväskylän luontopoluille – päiväretkeilijänä pärjäät ilman autoakin

Cccc 28. elokuuta 2018 | Heikki Sulander
Testasimme, kuinka hyvin Jyväskylässä pääsee luonnon helmaan ilman omaa autoa, käyttäen paikallisbussia eli jyväskyläläisittäin Linkkiä!
LUE KOKO KIRJOITUS Lue koko kirjoitus Aiheet: Retkeily ja luonto

Kuolemankuoppien mysteerin selittää paluu jääkaudelle

Cccc 19. heinäkuuta 2018 | Heikki Sulander
Jyväskylän Seppälänkankaalla on hurjan nimen omaavia maastonmuotoja. Alueen asukkaat ovat tottuneet lenkkeilemään Kuolemankuoppien reunoilla ilman suurempia tunteita, mutta meille muualta muuttaneille nimi ei voisi olla houkuttelevampi lämpimän kevätillan seikkailukohteeksi.
LUE KOKO KIRJOITUS Lue koko kirjoitus Aiheet: Retkeily ja luonto

Hitonhauta – talvinen jään ihmemaa

Cccc 17. maaliskuuta 2018 | Heikki Sulander
Vierailimme maaliskuisella Hitonhaudalla Laukaassa, kun jääputoukset ja tykkylumet olivat komeimmillaan. Hitonhauta on helppo ja turvallinen kohde myös talvella, kunhan muistat pysytellä polulla!
LUE KOKO KIRJOITUS Lue koko kirjoitus Aiheet: Retkeily ja luonto --- Suositut nähtävyydet

Jyväskylä liikkeessä -blogi

Jyväskylä liikkeessä -blogi tutustuttaa sinut liikunnalliseen Jyväskylään pintaa syvemmältä vaihtuvien kirjoittajien avulla. Blogissa äänessä ovat mm. Jyväskylän seudun omat urheilijat sekä paikalliset luontoretkeilijät.

Kirjoittajat

 
 

Hae Kartalta

Löydä etsimäsi palvelu tai lähimmät kiinnostuksen kohteet kartalta