Casa Laurén (1925–28)

Miia Haapaniemi

Distance to the target from Kompassinaukio in Jyväskylä:

11 min. 5 min.

Vapaudenkatu 12
40100 Jyväskylä

Paikallinen sää

Lämpötila: 6.2°C Broken, klo 19:45

Casa Laurén (1925–28)

This small wooden block of flats with four apartments and a shop was built for the Laurén family. The Italian-style building had arcaded stairways at both ends. The exterior of Casa Laurén was restored in 2019 according to Aalto’s original plan.

Opening hours:

In private use, so the building can only be viewed from the outside.

Photo: Miia Haapaniemi

Accessibility

testi

Designed/built in year

1925-1928

Designed by

Alvar Aalto

Others of the same type

Alvar Aalto -museum sign infront of the museum.

Alvar Aalto Museum (1971–73)

Read more from destination Alvar Aalto Museum (1971–73)