KYSYTTÄVÄÄ?

Kävellen tai pyörällä 

Pyöräilyä

 

Kuva: Jouni Kallio

Jyväskylä on ihmisenkokoinen kaupunki, jossa tärkeimmät palvelut löytyvät lyhyiden etäisyyksien päästä toisistaan. Kaupunkikeskustan selkäranka on kävelykatu, joka ulottuu Kirkkopuiston kulmalta aina ”Alakaupungin” sydämeen, Aren aukiolle asti. Kävelykadulla on runsaasti polkupyörille suunniteltua parkkitilaa. Jyväskylän keskusta on ytimekkään kompakti, joten liikkuminen jalan tai polkupyörällä on helppoa ja nopeaa.

  • Jyväsjärveä kiertävä Rantaraitti on jokaisen lenkkeilijän unelmareitti. Tutustu Rantaraitista kertovaan sähköiseen esitteeseen ja Rantaraitin varrelta löytyviin kiehtoviin tarinoihin tästä.

  • Myös kaupunkikeskustan ulkopuolella pyöräily on miellyttävää. Löydät kartan kattavista pyöräilyreiteistä täältä.

Jyväskylä on Suomen Valon kaupunki. Tämä luo turvallisuutta ja tunnelmaa liikkumiseen myös pimeässä. Kaupungin valaistuksessa panostetaan energiatehokkuuden ja turvallisuuden ohella estetiikkaan: valo lisää asukkaiden viihtyvyyttä. Jyväskylässä onkin noin 31 000 katujen ja puistojen ulkovalaisinta. Ulkovalaistusta löytyy myös liikuntapalvelujen ylläpitämiltä ulkoliikuntapaikoilta.

Jyväskylässä valot ovat nähtävyys myös matkailijalle, täällä on nimittäin jo yli 80 upeata valaistuskohdetta. Tutustu Suomen Valon kaupungin kohteisiin tästä tai tule ihailemaan niitä paikan päälle!

 

 

Hae Kartalta

Löydä etsimäsi palvelu tai lähimmät kiinnostuksen kohteet kartalta