KYSYTTÄVÄÄ?

Tärkeintä ei ole päämäärä, vaan matka - Jyväskylän seudun elämykselliset pysähdyspaikat

Lemettilän tila ylhäältä päin katsottuna, kuva: Lemettilän tilaLemettilän tila ylhäältä päin katsottuna, kuva: Lemettilän tilaLemettilän tila ylhäältä päin katsottuna, kuva: Lemettilän tilaLemettilän tila ylhäältä päin katsottuna, kuva: Lemettilän tilaLemettilän tila ylhäältä päin katsottuna, kuva: Lemettilän tilaLemettilän tila ylhäältä päin katsottuna, kuva: Lemettilän tilaLemettilän tila ylhäältä päin katsottuna, kuva: Lemettilän tilaLemettilän tila ylhäältä päin katsottuna, kuva: Lemettilän tilaLemettilän tila ylhäältä päin katsottuna, kuva: Lemettilän tilaLemettilän tila ylhäältä päin katsottuna, kuva: Lemettilän tilaLemettilän tila ylhäältä päin katsottuna, kuva: Lemettilän tila

Lemettilän tila ylhäältä päin katsottuna, kuva: Lemettilän tila

Reissun päällä ollessa matkanteko voi alkaa puuduttaa, jonka vuoksi pitkillä ajomatkoilla on hyvä välillä pysähtyä lepäämään. Mitä jos lyhyt pysähdys reissun päällä tai vaikka matkalla kesämökille voisi tarjota ikimuistoisen elämyksen? Keskeisen sijaintinsa ja laajan matkailutarjontansa vuoksi Jyväskylän seutu toimii pidemmän loman lisäksi loistavana pysähdyspaikkana. Listasimme valtateiden vieressä olevia hauskoja ja elämyksellisiä pysähdyspaikkoja, joihin on helppo ja nopea pysähtyä kokemaan ja näkemään uutta. Tärkeintähän ei ole päämäärä, vaan matka! 

 

Karoliinan Kestikievari ja Juustola

Maalaishenkinen sisustus, perinteiset herkut, maittava lounas ja ihanat maalaispizzat houkuttelevat pysähtymään nelostien varrella olevaan Karoliinan Kestikievariin. Lähiruokavalikoimiin kuuluvat esimerkiksi Jukolan Juuston maistuvat cheddarjuustot.

Kuusirinne 11, 41770 Joutsa. Nelostien vieressä, etelään päin 50km Jyväskylän keskustasta.
www.karoliinan.fi/
www.jukolanjuusto.fi/ 

 

Café Meijerinliiteri 

Maalaistalon idylliä henkivä Café Meijerinliiteri tarjoilee sesonkien mukaan vaihtuvaa juomaa ja pientä purtavaa. Kahvila sijaitsee 1850-luvun pienessä meijerissä ja sen valikoimiin kuuluu tuore kahvi, minttutee, raparperimehu sekä erilaiset makeat ja suolaiset suuhunpantavat – kaikki tuotteet tehdään Café Meijerinliiterissä itse!

Kangasniementie 1052, Joutsa. Ysitien lähellä, etelään päin 60km Jyväskylästä, 10km Joutsan keskustasta.
http://www.cafemeijerinliiteri.fi/ 

 

Huttula ja Pikkupuoti 

Joutsan ravintolana, kahvilana ja huoltoasemana toimiva Huttula tarjoaa matkailijalle monipuolisen pysähdyspaikan. Huttulan Teboililla pääsee nauttimaan lounasta, virkistäytymään kahvikupin ääressä ja tankkaamaan auton. Lisäksi Huttulan pihasta löytää Pikkupuodin tehtaanmyymälän ja kesäisin mm. kotieläinpihan ja mahdollisuudet beach volley -peliin tai frisbeegolfiin! 

Huttulan pihan Pikkupuoti myy muiden tekstiilituotteiden lisäksi suosittuja Erja Raittisen vaatteita ja sisustustekstiilejä, joiden valmistuksessa on huomioitu ekologisuus ja kestävät arvot. Pikkupuoti on oiva paikka hankkia tuliaisia kotiin tai mökille! 

Rantatie 21, 19650 Joutsa. Nelostien vieressä Teboilin tiloissa, etelään päin 70km Jyväskylästä.
www.huttula.fi/huttula/ 
www.pikkupuoti.fi

 

Laukaanhovi ja Nokkakiven huvipuisto 

Ysitien varressa sijaitseva Laukaanhovi on monipuolinen ostospaikka, josta löytyy kahvila-ravintola a-oikeuksilla, lastenvaatepuoti, sisustustuotteiden myymälä ja pelihalli – jotain jokaiseen makuun! 

Laukaanhovin yhteydessä toimii myös Nokkakiven huvipuisto, joka on amerikkalaishenkinen ja lapsille rauhallinen ja turvallinen. Puistossa on runsas valikoima huvilaitteita, aito pensaslabyrintti ja lisäksi jännittävä mörkömetsä. 

Ruuhimäentie 1, 41400 Lievestuore. Ysitien vieressä, itään päin 20km Jyväskylästä.
www.laukaanhovi.fi/
www.nokkakivi.fi/ 

 

Ysitien lemmikki 

Kaikenikäisille sopiva Ysitien lemmikki on erinomainen pysähdyspaikka lapsiperheille. Alueella pääsee tutustumaan mm. kissaan, poniin, laamoihin, riikinkukkoihin ja strutsiin – osaa eläimistä pääsee taputtelemaan ja silittelemään lähietäisyydeltä! Ysitien lemmikissä toimii myös kahvio, jossa on tarjolla tuoretta kahvia, pullaa ja muita herkkuja. 

Palvaniementie 2, 41450 Leppälahti. Ysitien varrella itään päin 20 km Jyväskylästä.
http://www.ysitienlemmikki.fi/ 

 

Sepän Galleria 

Sepän Galleria on Hankasalmella sijaitseva keramiikkapaja, jossa voi tehdä ostoksia pajahinnoin. Pajalla valmistetaan puna- ja mustasavesta tehtyjä astioita kolmella tekniikalla – ja 40 vuoden kokemuksella! Galleria on avoinna sopimuksen mukaan ja aukioloajoista tiedotetaan yrityksen Facebook-sivuilla. 

Sepän Galleriantie 60, 41530 Veneranta. Hankasalmella lähellä Kuopiontietä, itään päin 45 km Jyväskylästä.
https://sepan-galleria.fi/ 

 

Naissaaren kahvila 

Nelostien varrella upeissa maisemissa sijaitseva Naissaaren kahvila palvelee asiakkaitaan alkukeväästä aina syksyyn saakka. Kahvilan tuotteet valmistetaan pääsääntöisesti kaikki paikan päällä: valikoimiin kuuluu tuore pulla, munkit sekä erilaiset suolaiset piiraat ja makeat kakut. Naissaaren kahvilassa voi pistäytyä myös lounaalla! 

Naissaarentie 2, 40800 Vaajakoski. Itä-Jyväskylässä 8km keskustasta Nelos/Ysitien varrella.
www.naissaarenkahvihuone.fi 

 

Pandan tehtaanmyymälä 

Pysähtymällä Pandan tehtaanmyymälässä taltuttaa varmasti makeannälkänsä, sillä myymälän valikoimissa löytyy laaja valikoima suomalaisten suosikkeja – erikoiseriä unohtamatta! Tarjolla on lakritsia, erilaisia suklaatuotteita ja erikoiseriä tarjoushinnoin. Tätä Vaajakosken klassikkoa ei kannata ohittaa. 

Asematie 2, 40801 Vaajakoski. Vaajakosken keskustan lähellä 8km Jyväskylästä.
www.panda.fi/tehtaanmyymala.html 

 

Petäjäveden vanha kirkko 

Keuruuntien varrella voi pysähtyä aistimaan historian havinaa Petäjäveden vanhassa kirkossa, joka on yksi Suomen seitsemästä Unescon maailmanperintökohteesta. Edelleen alkuperäiskäytössä oleva kirkko rakennettiin 1763-65 ja yhä tänä päivänä etenkin kesäisin siellä järjestetään aktiivisesti erilaisia tilaisuuksia. Neljä vuosisataa nähneessä kirkossa voi osallistua opastettuihin kierroksiin, joiden avulla pääsee tutustumaan rakennuksen ja alueen pitkään ja tunnerikkaaseen historiaan. 

Vanhankirkontie 9, 41900 Petäjävesi. Keuruuntien varrella, länteen päin 36km Jyväskylästä.
https://petajavesioldchurch.fi/ 

 

Keski-Suomen tieliikennemuseo 

Vierailemalla Keski-Suomen tieliikennemuseossa voi poiketa hetkeksi menneeseen aikaan, sillä siellä pääsee tutustumaan menopeleihin laidasta laitaan hevosvetoisista kulkuneuvoista vanhoihin polkupyöriin. Ajoneuvomuseossa on esillä tieliikenteen historiaan kuuluvaa esineistöä, mm. henkilö-, kuorma- ja linja-autoja. 

Museotie 18, 41920 Kintaus. Keuruuntien varrella, länteen päin 25km Jyväskylästä.
www.radiomuseo.fi/tieliikennemuseo/index.html 

 

Lemettilän Tila 

Entisajan tunnelmissa pääsee pysähtymään Lemettilän Tilalla, joka sijaitsee Keuruuntien varrella ja Unescon suojeleman Petäjäveden vanhan kirkon vieressä. Lemettilän Tilan rakennukset tarjoavat mahdollisuuksia niin majoitukseen kuin kokousten ja juhlien järjestämiseenkin. Tilauksesta järjestettävät kahvi- ja ruokailupalvelut sijoittuvat tunnelmalliseen kivinavettaan, joka on valmistunut vuonna 1898. 

Siltatie 23, 41900 Petäjävesi. Keuruuntien varrella, länteen päin 36km Jyväskylästä.
www.lemettilantila.fi/ 

 

Hae Kartalta

Löydä etsimäsi palvelu tai lähimmät kiinnostuksen kohteet kartalta