KYSYTTÄVÄÄ?

Bussikierrokset


Esimerkkejä teemakierroksista; kierros voidaan suunnitella myös ryhmän omien toiveiden mukaisesti. Opastusvaraukset pyydetään tekemään viimeistään 3 arkipäivää ennen opastuspäivää. Tästä pääset varaamaan opastetun kierroksen.

Aalto Bravo

Arkkitehti Alvar Aalto Jyväskylässä - profeetta omalla maallaan! Tämä väite todentuu opastetulla Aalto Bravo -bussikierroksella, jolla tutustutaan Aallon tuotantoon lähes kuuden vuosikymmenen ajalta. Esimerkkejä löytyy nuoruuden klassismista aina loppukauden vahvaan ja kypsään ilmaisuun. Kuulemme myös tarinoita Aallon elämänvaiheista ja persoonasta – hänen lahjakkaita vaimojaan, Ainoa ja Elissaa unohtamatta. Näemme paikkoja, joissa hän on asunut, viivoja, joita hän on piirtänyt sekä jälkiä, joita hän on jättänyt Jyväskylän kaupunkikuvaan. Käymme Säynätsalossa, ”Päijänteen Tahitilla” sekä Muuramen kirkossa, joka avattiin hiljattain 1920-luvun tyyliin peruskorjattuna. Kierros päättyy Alvar Aalto -museolle, jonka autenttisessa ympäristössä on mahdollisuus nauttia myös Alvarin kakkukahvit. Kierros kestää 2,5 tuntia, hinta alkaen 165 €/ryhmä (1-60 hlöä). Kuljetus ei sisälly hintaan.

Spirito Aalto

Akateemikko Alvar Aallon ilmapiirissä Jyväskylään on rakentunut paljon mielenkiintoista arkkitehtuuria. Tällä kierroksella Alvar Aallon ja hänen aikalaistensa elämäntyö täydentyy 2000-luvun molemmin puolin rakennettujen kohteiden kautta kuvaksi jyväskyläläisestä, kansainvälisesti kiinnostavasta kaupunkirakentamisesta. Sivistyksen, siltojen, koulutuksen, puuteollisuuden, hallinnon ja asumisen arkkitehtuuria ovat suunnitelleet muun muassa arkkitehdit Wivi Lönn, Elsi Borg, Arto Sipinen, Kirsti Siven ja Asko Takala sekä Anssi Lassila. Kohteisiin tutustutaan bussin ikkunasta sekä valittujen kohteiden äärelle jalkautuen. Kierros kestää 1,5 tuntia, hinta alkaen 120 €/ryhmä (1-60 hlöä). Kuljetus ei sisälly hintaan.


Harjun ja järvien Jyväskylä

Bussikierros tarjoaa mainion tilaisuuden tutustua Jyväskylän kaupungin historiaan ja nykypäivään. Matkalla näet ja kuulet, miksi harjumuodostelman ja Päijänteestä erottuneen Jyväsjärven väliin syntynyttä kaupunkia kutsutaan koulu-, kulttuuri- ja urheilukaupungiksi ja miksi moni suomalainen haluaisi asua Jyväskylässä. Seminaarinmäki ja yliopiston uudemmat kampusalueet Jyväsjärven rannassa tarjoavat esimerkkejä eri aikakausien arkkitehtuurista. Laajavuoren ja Hippoksen liikuntakeskukset palvelevat huippu-urheilijoita ja kuntoilijoita ympäri vuoden. Kierros kestää 1,5 tuntia, hinta alkaen 120 €/ryhmä (1-60 hlöä). Kuljetus ei sisälly hintaan.

Liikuntapääkaupunki Jyväskylä

Jyväskylä tunnetaan kaupunkina, josta moni suomalainen huippu-urheilija on ponnistanut lajinsa eliittiin. Jyväskyläläisiä huippu-urheilun suuria nimiä ovat esimerkiksi Lauri Markkanen, Mimosa Jallow, lukuisat rallien tunnetut nimet sekä legendaarinen Matti Nykänen. Kaupunki on myös yhden Pohjoismaiden suurimman urheilutapahtuman kotipaikka: Neste Ralli tarjoaa vuosittain satoja tuhansia katsojaelämyksiä. Tulevina vuosina kaupunki investoi merkittävästi myös Hippoksen liikuntakeskukseen, josta tulee uuden vuosikymmenen liikunnan ja hyvinvoinnin osaamiskeskus keskelle Suomea.

Kierroksella esittelemme Jyväskylää monipuolisena ja ympärivuotisena Suomen liikuntapääkaupunkina. Näemme Hippoksen lisäksi muun muassa Laajavuoren urheilu- ja ulkoilualueen sekä suositun Rantaraitin, jonka varrelle on rakennettu Suomen suurin ulkokuntosali. Tutuksi tulee niin arkiliikunnan mahdollisuudet kuin Jyväskylän liikuntaosaaminen Kilpa-ja huippu-urheilun tutkimuskeskuksineen ja Jyväskylän yliopiston liikuntatieteellisine tiedekuntineen. Kierros kestää 1,5 tuntia, hinta alkaen 120 €/ryhmä (1-60 hlöä). Kuljetus ei sisälly hintaan.

Kesäretki Säynätsalon saaristokaupunginosaan

Säynätsalo sijaitsee yhdellätoista Päijänteen saarella. Se on Jyväskylän saaristokaupunginosa, jonka luonnonkauneus ihastuttaa. Bussikierroksen aikana tutustumme monipuolisesti Säynätsalon nähtävyyksiin. Näemme Armas Lindgrenin ja Bertel Liljeqvistin 1920-luvulla suunnitteleman kirkon sekä vierailemme vuonna 1951 valmistuneessa kunnantalossa, jonka on suunnitellut arkkitehti Alvar Aalto. Tutuiksi tulevat Parviaisen tehdassuvun vaiheet ja Säynätsalon nykypäivä Päijänteen sylissä. Kierros kestää 2 tuntia, hinta alkaen 140 €/ryhmä (1-60 hlöä). Kuljetus ei sisälly hintaan.

 

Jyväskylä Liikkeessä - kasvava ja kehittyvä Jyväskylä

Kierros antaa monipuolisen kuvan siitä, miltä nykypäivän Jyväskylä näyttää. Parissa sadassa vuodessa markkinapaikasta on tullut Suomen 7. suurin kaupunki, joka tunnetaan paitsi Alvar Aallon, myös koulutuksen, liikunnan ja valon kaupunkina. Jyväskylä kansainvälistyy ja kasvaa edelleen nopeasti, ja kierroksella kuullaan mm. kestävän kehityksen Kankaasta sekä nähdään Kukkumäkeen rakentuva uusi sairaala Nova. Kierroksen kesto 1,5 h, hinta alkaen 120 €/ryhmä (1-60 hlöä). Kuljetus ei sisälly hintaan.

 

Hae Kartalta

Löydä etsimäsi palvelu tai lähimmät kiinnostuksen kohteet kartalta