KYSYTTÄVÄÄ?

VR Group, Juna

Kuva: VR Group

Junalla ja linja-autolla 

Jyväskylä sijaitsee keskellä Suomea, kohtuullisen matkan päässä kaikkialta, joten matka taittuu helposti ja nopeasti junalla tai linja-autolla. Helsingistä pääset Jyväskylään jopa alle 3,5 tunnissa ja Tampereelta 1,5 tunnissa. Ajankohtaiset tarjoukset kannattaa tarkistaa VR:n sivuilta www.vr.fi 

  • Siirry ostamaan liput VR:n verkkokauppaan tästä. Junalipun voit ostaa myös Jyväskylän Matkakeskuksen lipunmyynnistä.
  • VR:n neuvonta, varaukset ja aikataulut p. 0600 41 900 (hinta 1,99 € /vastattu puhelu + pvm, avoinna 7–22) Jyväskylän juna-asemaan voit tutustua tästä.
  • Katso linja-autojen aikataulut ja hinnat tästä.

Matkahuollolla on myös ajoittain tarjoushintaisia lippuja, jolloin pääset matkustamaan Jyväskylään jopa alle 10 eurolla! 

Myös edullinen Onnibus liikennöi Jyväskylään. Onnibussin aikataulut ja hinnat löydät tästä. 

 

Autolla 

Jyväskylään pääset sujuvasti perille myös omalla autollasi. Kaupunki sijaitsee E4-valtatien varrella. Jyväskylään pääsee lisäksi vaikkapa 9-tietä Kuopion tai Tampereen suunnasta. Reissun päällä ollessa matkanteko voi alkaa puuduttaa, jonka vuoksi pitkillä ajomatkoilla on hyvä välillä pysähtyä lepäämään. Se on Jyväskylän seudulla onneksi viihtyisää, sillä lähialueelta löytyy lukuisia elämyksellisiä pysähdyspaikkoja valtateiden varsilta.

Autolla kulkiessasi voit tarkistaa nopeimman tai lyhimmän reitin Jyväskylään internetin eri reittihakupalveluista, esimerkiksi internetin eri reittihakupalveluista, esimerkiksi Googlen karttahakupalvelusta https://www.google.fi/maps/ tai osoitteesta www.fonecta.fi.

Loistava, ympäristöä säästävä ja edullinen vaihtoehto on tietysti kulkeminen kimpassa. Kimppakyytejä lähtee päivittäin. Voit katsoa ilmoituksia osoitteessa www.kimppakyyti.fi tai Facebookin eri kimppakyyti -ryhmistä.

Jyväskylässä auton saa takuuvarmasti parkkiin! Keskustan alueella on lukuisia, hyville paikoille sijoitettuja pysäköintitaloja, joista näkee jo portilta kuinka paljon tilaa kulloinkin on. 

Vinkiksi autoilla liikkuville! Jyväskeskuksen ja Forumin parkkihalleissa veloitukseton pysäköinti sunnuntaisin (Huom! voimassa kauppakeskusten aukioloaikoina, Forum klo 12 – 18 ja Jyväskeskus klo 12 – 22). Katso myös Jyväskylän parhailla paikoilla sijaitsevat Jyväs-Parkin pysäköintitalojen sijainnit, jotka ovat käytössä ympäri vuorokauden, vuoden jokaisena päivänä. Tietoa keskustan kadunvarsipysäköinnistä Jyväs-Parkin liikennekartasta.

Jyväskylässä voit myös vuokrata auton, mutta silloin täytyy huomioida, että autoa ajavalta löytyy EU-, ETA- tai sopimusvaltioissa myönnetty ajolupa. Lue lisää Trafin nettisivuilta: https://www.trafi.fi

 

Autonvuokrausmahdollisuuksia:
 

Avis
Vapaudenkatu 73 (Scandic Jyväskylä Station), Jyväskylä, puh. 020 718 1700 (24 h palautusmahdollisuus)
Jyväskylän lentoasema, Lentoasemantie 70, Tikkakoski, puh. 010 436 2320 (24 h palautusmahdollisuus)
www.avis.fi
, reservations (at) avisbudget.fi.


Europcar
Aholaidantie 2, 40320 Jyväskylä, puh. 040 306 2851, www.europcar.fi, jyvaskyla (at) europcar.fi


Itsepalveluautovuokraamo Netcarrent Oy
puh. 050 411 8501, www.netcarrent.fi, asiakaspalvelu (at) netcarrent.fi

 

Sähköautojen latauspisteet ja kaasutankkausasemat Jyväskylän seudulla

Keski-Suomeen on helppo tulla lentäen, junalla, bussilla ja autolla. Kun autoilet, voit tehdä valinnan puhtaamman liikenteen puolesta ja esimerkiksi vuokrata sähköauton tai kulkea ympäristöystävällisesti kaasuautolla.

Sähköautojen lataaminen liittyy olennaisesti sähköautoiluun. Keski-Suomessa voit ladata sähköautoja tällä hetkellä 10 kunnassa (tiedot tarkistettu vuoden 2019 lopussa). Sähköauton latauspisteitä löytyy Jyväskylästä, Jämsästä, Saarijärveltä, Keuruulta, Joutsasta, Hankasalmelta, Pihtiputaalta, Kuhmoisista ja Toivakasta ja Kyyjärveltä. Osa latauspisteistä on maksullisia ja osin käytettävissä vain palveluntarjoajan asiakkaille.
Huomaathan, että sähköautojen lataamiselle on erilaisia tapoja ja jokaisessa pisteessä ei ole jokaiselle latauspistoketyypille sopivia latauslaitteita. Tiedon eri latauspisteistä voit myös tarkistaa esimerkiksi PlugShare-sovelluksesta, tai näistä linkeistä:

Sähköinen liikenne
Latauskartta 
ABC-asemat 
K-Lataus 

Kaasuauton valitseminen on myös tehokas tapa vähentää liikenteen päästöjä sekä säästää kustannuksissa. Keski-Suomessa voit tankata kaasua yhteensä kolmen kunnan alueella, Jyväskylässä, Joutsassa ja Laukaan Leppävedellä (tiedot tarkistettu vuoden 2019 lopussa). Osa tankkauspisteistä voi vaatia rekisteröitymisen. Tiedot kaasutankkausasemista voit tarkistaa esimerkiksi tästä linkistä:

Gasum

Kysy mahdollisuudesta ekologisiin vuokra-autoihin esimerkiksi näistä vuokraamoista:
Hertz
Europcar 
Finnrent
Heimo 

Huomaathan, että tiedot latauspisteistä ja tankkauskohteista voivat muuttua. Pidätämme oikeuden muutoksiin.

 

 
 

Hae Kartalta

Löydä etsimäsi palvelu tai lähimmät kiinnostuksen kohteet kartalta