KYSYTTÄVÄÄ?

Sijainti & sää


Jyväskylä sijaitsee Keski-Suomen maakunnassa, Järvi-Suomen länsiosassa, 270 km Helsingistä pohjoiseen, 150 km Tampereelta koilliseen. Jyväskylä on maakuntansa suurin kaupunki. Kaupunkia ympäröi mäkinen ja metsäinen maasto ja sen ympäristössä on satoja järviä. Kesät Jyväskylässä ovat lämpimiä ja talvet kylmiä ja lumisia.

Ilmasto

Suomen toiseksi suurin järvi, Päijänne, vaikuttaa Jyväskylän seudun ilmastoon. Vuoden keskilämpötila onkin + 3 ja + 4 asteen välillä. Vuoden kylmimpiä kuukausia ovat tammi- ja helmikuu, joiden keskilämpötila liikkuu - 8 ja - 9 asteen välillä. Lämpimin kuukausi on yleensä heinäkuu noin +17 asteen keskilämpötilallaan. Hellepäiviä on vuodessa tavallisesti 11–15, vaikka hellepäiviä voi joskus olla muutamia jopa huhtikuussa. Kesän kesto kaikkiaan on noin 3,5 kuukautta. Talvi vetää kuitenkin pidemmän korren noin 4,5–5 kuukauden kestollaan. Talvi alkaa tavallisesti marraskuussa ja pysyvä lumi on tyypillisesti saatu maahan marraskuun loppuun mennessä. Kevättä odotetaan alkavaksi huhtikuun alussa ja kesää toukokuun lopulla. Syksy alkaa tavallisesti syyskuun alkupuolella. 
 

Lähde: https://ilmasto-opas.fi/fi/ilmastonmuutos/suomen-muuttuva-ilmasto/-/artikkeli/2183da58-ff91-437f-8f10-aca9ee9f97ec/keski-suomi-paijanteen-vaikutuspiirissa.html

 

 

 

Hae Kartalta

Löydä etsimäsi palvelu tai lähimmät kiinnostuksen kohteet kartalta