Isänpäivä Jyväskylän seudulla

Pian juhlitaan isiä ja isoisiä, kun Jyväskylän seudulla vietetään isänpäivää. Kulinaristi-isä nauttii perheen kesken vietetystä ruokailuhetkestä ja menevälle isälle tuo iloa aktiviteettien syke. Pieni muistaminen on mukava ojentaa isälle, mutta toisaalta Jyväskylän seudun kulttuurielämykset painuvat mieleen pitkäksi ajaksi. Ota talteen parhaat lahjaideat isälle ja tee juhlapäivästä unohtumaton – juuri niin kuin isä ansaitsee!

Isänpäivän ruokailu

Isänpäivälounas on klassinen valinta, joka tuo koko perheen yhteen juhlimaan isää ja isoisää. Savutuvan Apajan isänpäiväpöytä katetaan sunnuntaina 14.11.2021 kahdesti. Varaa paikkasi joko klo 11 tai klo 14:30 kattaukseen ja nauti perheen kesken lähitilojen ja -toimittajien parhaimmista raaka-aineista.

Myös Laukaan Peurungassa isänpäivälounas katetaan pöytään kahdesti: klo 12 ja klo 15. Ruokailevat asiakkaat pääsevät nauttimaan Peurungan kylpylän lämpimistä vesistä tarjoushintaan 10 € / hlö! Mikä olisikaan ihanampaa, kuin ruokailu yhdistettynä aktiviteetteihin?

Lumoavissa Päijänteen maisemissa voi rentoutua isänpäivälounaan merkeissä Vehryt Noukassa, jossa isänpäivän juhlapöydät notkuvat monipuolisista herkuista klo 12 ja klo 15. Valitse ajankohdista mieluinen, ilmoittaudu etukäteen ja vietä unohtumaton isänpäivä perheen kesken.

Laukaassa isiä juhlistetaan lounaan merkeissä myös Varjolassa, jossa pöytä katetaan klo 12 ja klo 15. Toivakassa tunnelmoidaan Ruuhipirtin rustiikkisessa ympäristössä luonnon keskellä. Jyväskylässä lounas katetaan Savutuvan Apajan lisäksi myös Toivolan vanhan pihan Paja-ravintolassa. Historiallinen miljöö tarjoaa paljon nähtävää ja koettavaa aivan Jyväskylän sydämessä. Isänpäivälounaalla voi ihailla myös Vaajakosken upeita maisemia, kun Naissaaren Koskenhengen tiloissa vietetään isänpäivää. Myös Jalossa juhlitaan isiä.

Isänpäivän aamu alkaa rattoisasti aamiaisella, joka kuuluu monen perheen perinteisiin. Isänpäivän aamiaista nautitaan Jyväskylässä Versossa ja Yöpuu-Pöllöwaarissa. Brunssi puolestaan tarjoillaan upeiden näköalojen Cafe & Restaurant Vesilinnassa. Inspiroidu myös muista Jyväskylän seudun ravintoloista ja kahviloista! Huomaathan, että isänpäivän ruokailut kannattaa varata etukäteen.

Kuva: Arto Tapio

Aktiviteetteja isän kanssa

Ehkäpä ennen yhteistä ruokailua voisi viettää aikaa aktiviteettien parissa? Vauhtia rakastava isä innostuu takuulla Karting Centerin menevästä tunnelmasta. Vaajakoskella sijaitseva sisärata on auki isänpäiväsunnuntaina klo 12–16, joten vauhdikkaaseen kurvailuun on aikaa monta tuntia!

Adrenaliinia isänpäivään löytää myös Laukaan Varjolan elämysten parissa. Lämmittääkö isän sydäntä enemmän mönkijäsafari tai koskenlasku vai savusaunassa perheen kesken rentoutuminen? Myös Peurungassa pääsee aktiviteettien makuun.

Ulkoilmassa virkistyy takuulla myös kansallispuistojen henkeä salpaavissa maisemissa. Tiesitkö, että Keski-Suomessa kansallispuistoja on peräti neljä? Kansallispuistoihin on mielenkiintoista tutustua isän kanssa esimerkiksi fatbiken kyydissä. Kansallispuistoissa välinevuokrausta ja opastusta tarjoavat esimerkiksi Versona, HyvänTähen, KalajaRetkeily ja Eräopaspalvelu Talvi.

Huonon sään sattuessa myös sisäaktiviteetit tuovat takuulla hauskuutta isänpäivään. Keilaamaan pääsee muun muassa Hankasalmen Revontulessa tai Jyväskylän Hollywood Bowlingissa. Kurkkaa myös muut aktiviteetit Jyväskylän seudulla!

Kuva: Varjola

Lahjaideoita isälle

Isänpäivänä on ihana muistaa isää juuri hänen näköisellään lahjalla. Isänpäivälahjoja kannattaa käydä etsimässä esimerkiksi Koto Design Marketissa, josta löytyy laadukkaita kotimaisia tuotteita erityisesti pehmeään pakettiin. Persoonalliset isänpäivä kortit ja muut lahjat löytyvät Harjun Paperista. Isänpäiväkukat juhlapöytään valikoituvat esimerkiksi Pajunkukasta Äänekoskelta tai Ruusupuusta Jyväskylästä.

Kirja on lahja, josta on isälle iloa pitkään. Inspiraatiota isälle sopivaan kirjaan löytyy esimerkiksi Päijänne Antikvariaatista ja Ellin kirja & Putiikista. Myös Antikvariaatti lukuhetki ja Jyväskylän Vanha Antikvariaatti tarjoavat paljon mielenkiintoista ihmeteltävää. Arkkitehtuurista kiinnostunutta isää kiinnostaa tänä syksynä Jyväskylässä mittavan uran tehneen arkkitehdin Wivi Lönnin elämää käsittelevät teokset. Niihin kuuluvat Valosta rakentuvat huoneet ja Wivi Lönn: Muistojen albumi. Teema on Jyväskylän seudulla ajankohtainen, sillä ensi vuonna vietetään Wivi Lönnin 150-vuotisjuhlavuotta.

Aktiivinen isä ilahtuu urheiluvälineistä, jotka tekevät luontoretkistä entistä hauskempia. Lumikengät tuleviin kansallispuistoretkiin tai sukset talviseen päivään ovat varma osuma aktiiviselle isälle. Myös elämykset ovat takuuvarma valinta: miksipä ei hemmottelisi isää oikein kunnolla? Tutustu esimerkiksi Varjolan syksyn lomapakettiin tai ihanaan hemmottelupakettiin. Kurkkaa myös lisää ostosinspiraatiota Jyväskylän seudulla!

Kuva: Koto Designmarket

Kulttuurielämyksiä isän kanssa

Kulttuurista inspiroituva isä nauttii varmasti Jyväskylän museoista, joihin on isänpäiväsunnuntaina muuten vapaa pääsy. Jyväskylän taidemuseo, Keski-Suomen museo ja Suomen käsityön museo avaavat ovensa kaikille vierailijoille isänpäivänä 14.11.2021!

Jyväskylän seudulla vietetään todellista kulttuurisyksyä, sillä esimerkiksi Jyväskylän kaupunginteatterin näytökset keräävät tällä hetkellä todella paljon kehuja. The Addams Family ja Luotto ovat varmoja valintoja isänpäivän viettoon ja molempien elämysten ääreen pääseekin isänpäiväviikonloppuna. Ole nopea, sillä liput hupenevat vauhdikkaasti!

Teatteri Eurooppa Neljä kiertää Jyväskylän seudulla Kohtalon tango -esityksen tiimoilta. Lue lisää teattereista Jyväskylän seudulla ja kurkkaa myös seudun museot ja galleriat!

Kuva: Hannu-Pekka Auaneva

Jaa isänpäivän tunnelmat sosiaalisessa mediassa #visitjyvaskylaregion

Isänpäivävinkkejä etsiessä sinua saattaisi kiinnostaa myös

Ikihonkia Pyhä-Häkin kansallispuistossa

Luontokohteet Jyväskylän seudulla

Lapset uimassa AaltoAlvarissa

Lasten Seikkailut Jyväskylän seudulla

Kolme henkilöä saunomassa

Aikaa hemmottelulle