Tommi Lindholm

Tommi Lindholm, jäätelöiden mestari

Tommi Lindholm ei ole mikä tahansa mestari, vaan jäätelömestari. Hän työskentelee Art Food Heaven Oy:ssä Jyväskylässä Art Gelato -brändin jäätelömestarina ja haluaa tuoda herkullisia, paikallisia ja yllätyksellisiä makukokemuksia kaikkien saataville.

Kiinnostus ja palo ruoka-alaa kohtaan syntyi 13-vuotiaana, kun seurasin vanhempieni ravintolassa työskennelleen kokin toimintaa, Lindholm kertoo tiestään keittiö- ja jäätelömestariksi.

Siitä tuli minulle intohimo, kutsumusammatti, josta nautin suunnattomasti.

Lindholm kunnioittaa ammattiaan syvästi ja vaalii samalla tarkasti asiakkaan kokemusta. Hänen ruokafilosofiaansa kuuluu keskeisesti asiakkaiden toiveiden ja tavoitteiden kartoittaminen sekä niiden täyttäminen. Lindholm haluaa tarjota asiakkailleen erilaisia ratkaisuja, joista asiakas saa itse valita sopivimman.

Koen, että elämäntehtäväni on laajentaa tarjolla olevia makuvaihtoehtoja ja tuoda hyviä makukokemuksia kaikkien saataville. En tee kompromisseja tai valmista mitään ruokaa tai jäätelöä huonolaatuisista raaka-aineista, hän kuvailee ruokafilosofiaansa.

Myös paikallisuus merkitsee Lindholmille paljon. Keski-Suomesta löytyy monia loistavia raaka-aineiden tuottajia, joiden tarjoamia mahdollisuuksia hän haluaa hyödyntää raaka-ainehankinnoissaan. Lindholmille on tärkeää päästä tuomaan paikallisuus ja raaka-aineiden takana olevat tuottajat esille omissa tuotteissaan ja mauissaan.

Yhteistyö paikallisten tuottajien kanssa on johtanut esimerkiksi Lindholmin kehittämän Äänekoski-gelaton syntymiseen. Gelatossa maistuu Valion Äänekosken tehtaalla valmistettu Aura Gold -sinihomejuusto.

Paikallisuutta parhaimmillaan! Lindholm riemuitsee.

Paikallisuutta parhaimmillaan!

Tommi Lindholm

Uusia makuja kokeilemalla ja kuuntelemalla

Erilaisia jäätelömakuja on olemassa varmasti satoja, ellei jopa tuhansia. Mistä jäätelömestari sitten löytää inspiraation jäätelöihinsä?

On sanonta, että ”aina ei tarvitse keksiä pyörää uudestaan”, ja se pitää paikkaansa, Lindholm kuvailee uuden jäätelömaun kehittämisprosessia.

Hän kehittää uusia makuja ottaen huomioon sen hetkiset trendit ja kokeilee näitä sitten omalla twistillään. Myös yhteistyökumppanit ja asiakkaat kertovat usein ehdotuksia uusiksi mauiksi, ja heitä Lindholm kuuntelee mielellään, sillä ihmiset itse tietävät millaiset maut palvelevat juuri heitä parhaiten.

Olen valmis kokeilemaan mitä tahansa raaka-ainetta ja luomaan näin uusia makuja ja makuyhdistelmiä. Haluan houkutella myös muita testaamaan ja löytämään omat suosikkimakunsa.

Yhteistyötä ja yllätyksiä jäätelön parissa

Muiden paikallisten osaajien ja tuottajien kanssa ”sparrailu” on Lindholmille mieleistä. Hän kertoo, että sparraaminen auttaa keksimään uusia makuja, jotka voisivat toimia tietyn ravintolan tulevalla ruokalistalla joko sellaisenaan tai annoksen komponenttina. Yllätyksellisyys on Lindholmin mukaan tärkeää ja luo vau-efektin, joka jää asiakkaan mieleen.

Tärkeintä minulle on se, että pystyn tuottamaan kaikille jäätelön ystäville makuelämyksen, kokemuksen rauhoittumisesta, nautinnosta ja mausta, jonka he muistavat, Lindholm kuvailee.

Tärkeintä minulle on se, että pystyn tuottamaan kaikille jäätelön ystäville makuelämyksen, kokemuksen rauhoittumisesta, nautinnosta ja mausta, jonka he muistavat.

Tommi Lindholm

– Aina on hyvä hetki syödä jäätelöä, eikö? Lindholm jatkaa pilke silmäkulmassaan.

Tutustu Art Gelato -jäätelöihin https://artfoodheaven.fi/tuotteet/art-food-heaven-tuotteet/art-gelato/ ja lue lisää Tommi Lindholmista ja Art Food Heavenista https://artfoodheaven.fi/

Teksti: Viivi Kaartinen, viestintävastaava, Keski-Suomen ruokaketjun koordinaatio 2 -hanke, Jyväskylän ammattikorkeakoulu.

KEKO2-hankkeen_rahoittajalogot