KYSYTTÄVÄÄ?

 

Jouluiset näyttelyt ja kuvaelmat

 

Joinakin vuosina joulu tulee vain lumihiutaleiden leijailua katsellen. Olipa joulukuun sää mikä tahansa, omaan jouluunsa voi etsiä uusia näkökulmia käymällä museoiden ja gallerioiden näyttelyissä tai pysähtymällä näyteikkunoiden eteen. 

Näytelmät ja kuvaelmat 

Elsan ja Annan jäinen seikkailu 
25.11-16.12 
Jyväskylän kaupunginteatteri 
Vapaudenkatu 36, Jyväskylä
Vauhdikkaassa seikkailussa reippaat prinsessasiskokset selviävät taikavoimaisesta lumen ja jään vallasta sisarrakkautensa avulla. Tanssisadussa seikkailevat talvisissa maisemissa niin prinsessat ja prinssit kuin lumiukot, porot ja kivipeikotkin. Näyttämöllä nähdään suuri joukko Jyväskylän Tanssiopiston baletin, jazz- ja nyky- sekä katutanssin erikoiskoulutusryhmien oppilaita. Tanssisatu toteutetaan yhteistyössä Jyväskylän Tanssiyhdistys ry:n ja Jyväskylän kaupunginteatterin kanssa. 
Lue lisää 

Elävä Joulukalenteri
1.-21.12
Jyväskylän kaupunginkirjaston toimipisteet
Jyväskylän kaupunginkirjaston toimipisteissä avataan jälleen elävän joulukalenterin luukkuja. Jokaisesta luukusta löytyy tarinoita ja lauluja, joulunodotuksen jännitystä! Esitykset sopivat lapsille ja kaikille, jotka nauttivat leppoisasta yhdessäolosta. Ohjelmasta vastaavat Sari Kanala ja Leena Pyylampi. Ensimmäinen luukku avautuu Tikkakosken lähikirjastossa 1.12. klo 9.30.
Vapaa pääsy.
Lue lisää

Baletti: Pähkinänsärkijä 
Su 10.12 klo. 18 (nauhoitettu 21.12.2014)
Elokuvateatteri Fantasia  
Kauppakatu 29-31, Jyväskylä 
Marien puinen pähkinänsärkijänukke muuttuu jouluaattona kellon lyödessä keskiyötä komeaksi prinssiksi. Muut eläviksi muuttuneet lelut seuraavat heitä pian, kun Marie ja hänen prinssinsä lähtevät unelmien unohtumattomalle seikkailulle.

Koko perheen joulutraditio. Pähkinänsärkijä täyttää Bolshoin näyttämön kahdeksi tunniksi lumouksella ja taikavoimalla yhdessä Tshaikovskin rakastetun musiikin ja Bolshoin suurimpiin kuuluvien taiteilijoiden kanssa. Joulu ei olisi täydellinen ilman Pähkinänsärkijää! 
Lue lisää

Jouluaaton kuvaelma 
Su 24.12 klo. 15 
Palokan kirkko, Rovastintie 8, Palokka  
Ja tapahtui niinä päivinä... tervetuloa matkalle Betlehemiin ensimmäisen joulun tapahtumiin! 
Lue lisää

Näyttelyt ja kierrokset

Suomen käsityön museon joulunavaus

Pe 24.11. klo. 12–17 
Suomen käsityön museon satumaisessa joulunavauksessa tehdään lumihiutaleita pajassa omaan käyttöön ja museon jouluikkunaan. Paja sopii kaiken ikäisille. Pajassa pieni materiaalimaksu. 

Pääset myös ihastelemaan Suomen nukketaiteilijat ry:n joulunäyttelyä museon ikkunassa. Suomen Itsenäisyyden 100-vuotisjuhlavuosi ja nukketaitelijoiden kehittymisen ja muutoksen halu kohtaavat Ikkunagallerian näyttelyssä, jossa teema on tänä vuonna Laulu Suomen soi. 
Lisätietoja: Raija Manninen, museolehtori, p. 040 502 2887, raija.manninen (at) jkl.fi 
Lue lisää 

Jouluinen taidebasaari
9.-10.12 klo 11-18
Jyväskylän taidemuseo, Holvi, Kauppakatu 23, Jyväskylä
Tule nauttimaan rennosta basaaritunnelmasta ja tapaamaan keskisuomalaisia taiteilijoita. Myynnissä on maalauksia, kortteja, koruja, kirjoja, grafiikkaa ja vaikka mitä pukinkonttiin sopivaa kuvataiteilijoilta ja käsityöläisiltä. Voit nähdä samalla myös Eero Järnefeltin Kaski-teoksen vuodelta 1893 ja kokea Oravien kodin 60-luvun tunnelmineen. Kahvila Kanelitangossa virkistyt makoisilla leivonnaiskahveilla. Lauantaina 9.12. klo 13-15 voi osallistua koko perheen origami-työpajaan.
Taidebasaariin on vapaa pääsy.
Lue lisää


Takaisin alkuun

 
   

Hae Kartalta

Löydä etsimäsi palvelu tai lähimmät kiinnostuksen kohteet kartalta

BONGAA MATKAILU!
 • Matkailuneuvonta

  Matkailuneuvonta

  1.6.2016

  Kysyttävää? Piipahda Jyväskylä-Infoon!
  Asemakatu 7, 40100 Jyväskylä
  p. (014) 266 0113
  matkailu[at]jkl.fi.
  Avoinna ma 10-17 ja ti-pe 10-16