KYSYTTÄVÄÄ?

 

Joulunajan muut juhlat

Joulunavaukset

 Itsenäisyyspäivä

Uusivuosi 

 

Joulunavaukset

Jyväskylän keskustan joulunavaus 24.-26.11.

Pe 24.- Su 26.11.2017 
Marraskuun viimeisenä viikonloppuna avataan Jyväskylän keskustan joulu! Luvassa on ihanaa joulun odottamisen tunnelmaa. Kävelykadulla on perinteiset Joulunavausmarkkinat, joilta voi napata mukaansa suussa sulavia herkkuja ja persoonallisia lahjaideoita.

Su 26.11. klo 17 alkaen Kompassilla on perinteistä Joulun avauksen ohjelmaa satumaisten jouluhahmojen, tanssin ja laulun merkeissä. Toiveissa on saada odotettu vieras Korvatunturilta ja mitäpä olisi keskustan joulu, ellei kaunista Kompassin tähteä saada syttymään? Ohjelma huipentuu klo 18 Sokoksen tarjoamaan upeaan ilotulitukseen keskustan taivaan yllä.

JOULUNAVAUKSEN OHJELMAA:

Kävelykadun joulunavaus markkinat: Pe-Su klo 10-18.
Joulupukki tavattavissa: Kauppakeskus Tawast La 25.11. klo 11-16 ja Su 26.11. klo 12-18, Kauppakeskus Sokkarilla Su klo 14-18
Tiernapojat: Kauppakeskus Tawast La 25.11. klo 12
Perinteinen joulunavaukselma: Kompassi Su 26.11. klo 17 alkaen
Ilotulitus: Su 26.11. klo 18

JYVÄSKYLÄN KAUPUNGIN JOULUKUUSI

Perinteinen Kirkkopuiston joulukuusi pystytetään ja koristellaan kaupungintalon edessä olevalla Paraatiaukiolla keskiviikkona 22.11. (sään salliessa). Näin valaistu joulukuusi nähdään jo täydessä loistossaan Jyväskylän keskustan joulunavausviikonloppuna! Vaajakosken Kumpuperä 2:n kiinteistön pihassa 60-70 vuotta kasvaneella kuusella on mittaa arviolta 22 metriä. Painoa puulla on noin 3000 kiloa, joten siirtotöihin ja pystytykseen tarvitaan nosturi.

Tänä vuonna kuusi koristellaan Veteraanit Suomi 100-juhla teemalla. Koristeikseen kuusi saa 150 metriä lämminsävyistä valoketjua, kymmeniä valaistuja joulupalloja, latvatähden ja 25-metrisen Veteraanien vapaa Fri-nauhan jonka keskellä on kaksimetrinen Sotiemme Veteraanit tunnus. Paraatiaukiolle pystytettävä, Veteraanit Suomi 100 -juhlakuusi muistuttaa meitä kunniakansalaistemme tekemästä työstä. Viestiä täydentää myöskin Paraatiaukiolla sijaitseva Taipaleen taistelun kivinen muistomerkki, jonka tarina on luettavissa siihen kiinnitetystä pronssilaatasta.

Lue lisää

Satumainen joulunavaus Suomen käsityön museossa
Pe 24.12. klo 12-17
Suomen käsityön museo, Kauppakatu 25, Jyväskylä
Suomen Käsityö museo osallistuu tänäkin vuonna Jyväskylän Joulunavaukseen. Museon joulunavauspajassa perjantaina 24.11. klo 12–17 pääsee talvisen satumaiseen tunnelmaan lumihiutaleita tekemällä, vaikkei valkea lumi vielä maata peittäisikään. Hamahelmistä koottavat ja silitettävät, uniikit lumihiutaleet sopivat niin omaan kuuseen kuin ikkunaakin koristamaan. Paja sopii kaikenikäisille ja materiaalimaksua perimme vain 50 senttiä per lumitähti. Lisäksi museoon on vapaa pääsy koko joulunavausviikonlopun ajan!
Lue lisää

Varassaaren Joulunavaus
Pe 24.11 klo 17-20.30
Teeleidin Tikkula, Tikkutehtaantie 2, Vaajakoski
Tervetuloa upeaan Varassaareen! Varassaaren yritykset järjestävät lämminhenkisen Joulunavauksen, jonka yhteydessä on yrityksillä avoimet ovet! Teeleidissä Jouluteetarjoilu, esiintymässä Maria O sekä 18.30 alkaen lauluyhtye Jännät! Alueella talutusratsastusta ja hevoskärryajelua, Messissä tarjolla Joulupuuroa hintaan 1€, alueen yrityksissä avoimet ovet ja paljon hyviä tarjouksia. Kuulemma Joulupukkikin on luvannut vierailla Tikkulassa. Kello 19.30 Messissä elokuvanäytös, filmejä vuosien takaa, mm. näin syntyy tulitikku.
Lue lisää

Itsenäisyyspäivä - Suomi 100v.

Suomen yhteinen juhlavuosi huipentuu itsenäisyyspäivän tapahtumiin. Jyväskylän kaupungin yhteistyössä Jyväskylän varuskunnan ja Jyväskylän seurakunnan kanssa järjestämään kaikille avoimeen ohjelmaan on vapaa pääsy. Asukkaita kehotetaan vanhan tavan mukaan järjestämään juhlavalaistus klo 18-20. Lämpimästi tervetuloa juhlistamaan 100-vuotiasta Suomea!

Koko kansan pukujuhla
La 2.12. klo 15-18
Suomen käsityön museo. Kauppakatu 25, Jyväskylä
Tule juhlimaan 100-vuotiasta Suomea omannäköisessä juhlapuvussa. Samalla vietetään Suomalainen kansallispuku -näyttelyn päättäjäisiä. Tapahtuma on järjestetty yhteistyössä Monikulttuurisuuskeskus Glorian ja vapaaehtoisten museokumppaneiden kanssa. Juhlassa on takoitus tuoda esiin suomalaisuuden monimuotoisuutta. Tämä tulee esiin muun muassa esityksissä, illan aikana kuullaan perinteistä joikua, romanilaulua sekä muuta musiikkia maailman eri kolkilta. Juhlan aikana museossa on myös vanhojentanssipukujen Pop Up, jossa on mahdollista myydä oma vaatekaappiaan koristava pukunsa eteenpäin tai löytää itselleen se täydellinen puku vanhojentansseihin.
Lue lisää 

Jyväskylän seurakunta: Perheiden itsenäisyyspäiväjuhla
Ma 4.12. klo 17.30-19
Minnansali, Jyväskylän kaupunginkirjasto, Vapaudenkatu 39-41, Jyväskylä
Suomi täyttää 100-vuotta ja juhlimme sitä yhdessä perheiden kanssa Minnansalissa kirjastolla. Tapahtuman musiikillisesta osuudesta vastaa Tuomo Rannankari. Tarjolla kahvia, teetä, mehua ja pientä makeaa. Päälle voit pukea jotain juhlavaa. Tule kanssamme mukaan juhlimaan!
Ilmottautuminen tapahtumaan 1.-15.11.2017. Tapahtuma on maksuton!
Lue lisää

Suomi 100 - Tietoa ja muotoa
Ma 4.12. - 31.12.2017 
Jyväskylän Kaupunginkirjasto, Vapaudenkatu 39-41. Jyväskylä
Kankaan luovan kampuksen artesaaniopiskelijat reflektoivat Suomen itsenäisyyden aikaa käsityöläisen silmin. Näyttelyssä Suomen itsenäisyyden vuosikymmenet sekä tapahtumien, tyylien ja tunnelmien inspiroimat käsityöt esitellään rinnakkain. Katsoja johdatellaan 1917-vuodesta nykyaikaan. Näyttely on Kaupunginkirjaston 2. kerroksessa ja avoin kaikille. Itsenäisyypäiväviikolla 4.12. - 8.12. näyttelyn rakentaneet artesaaniopiskelijat esittelevät vuosikymmeniä, omia suunnitelmiaan, työprosessejaan ja valmistamiaan tuotteita.
Opiskelijat ovat paikalla: Ma 4.12. klo 10-18, Ti 5.12. klo 10-17, To 7.12. klo 10-18 ja Pe 8.12 klo 10-18.
Lue lisää

Koko kansan Suomi 100 -iltapäivätanssit
Ti 5.12.2017 klo 16-20
Kauppakeskus Forum, Kauppakatu 20-22, Jyväskylä
Koko kansan iloinen itsenäisyyden ennakkojuhla Forumin kauppakeskuksessa. Tapahtumassa soitetaan 100 tanssittavaa suomalaista kappaletta itsenäisyytemme ajalta. Forumin kaikki kolme kerrosta ovat tanssijoiden käytössä, ja tapahtuman juonnon ja levyjen soiton hoitaa Ylen toimittajana tunnettu Arvo Vuorela.

Tapahtuma on osa virallista Suomi 100-ohjelmaa.
Tapahtumaan on vapaa pääsy.
Lue lisää

Suomi 100v. juhlaliputus
Ti 5.12. klo 18
Kirkkopuiston Paraatiaukio, Jyväskylä
Suomen 100-vuotisjuhlan kunniaksi nostetaan Suomen lippu Kirkkopuiston Paraatiaukion suureen valaistuun lipputankoon. Liputus jatkuu juhlavuoden ohjeiden mukaisesti yhtäjaksoisesti itsenäisyyspäivän iltaan klo 22 saakka. Lipunnostotapahtumassa tervehdyssanat lausuu kaupunginjohtaja Timo Koivisto. Lisäksi tapahtumassa esiintyy Kolmekuutoset-kuoro.
Lue lisää

Jyväskylän Ylistön sillan ja Kompassinrannan taideteoksen juhlavalaistus
Ti 5.12. klo 18 - Ke 6.12. klo 24
Jyväskylän Ylistön silta valaistaan sinivalkoiseksi ja Kompassinrannan taideteos Jyväsjärjen rannalla sinisellä Suomen 100-vuotis juhlan kunniaksi. Juhlavalaistus jatkuu 6.12. klo 24 asti.

Juhlajumalanpalvelus
Ke 6.12. klo 10
Taulumäen kirkko, Lohikoskentie 2, Jyväskylä
Itsenäisyyspäivän juhlajumalanpalvelus Taulumäen kirkossa, esiintymässä Veteraanikuoro ja Mieskuoro Sirkat. Jumalanpalveluksen jälkeen klo 11.30 seppeltenlasku ja kunniavartio Vanhan hautausmaan sankarihautausmaalla Puistokadulla. 

Seppeltenlasku ja kunniavartio
Ke 6.12. klo 11.15
Vanha hautausmaa, Puistokatu 20, Jyväskylä
Itsenäisyyspäivänä muistetaan erityisesti heitä, jotka ovat turvanneet maamme itsenäisyyden. Jyväskylän Vanhan hautausmaan sankarihautasmaalle muodostetaan 66 miehen kunniavartio, jossa haudan kohdalla seisoo saman ikäinen henkilö kuin sankarivainaja oli. Kunniavartioon asetutaan sankarihautausmaan keskiosaan klo 11.15 tilaisuuden ajaksi, noin puoli tuntia. Kunniavartioon on kutsuttu henkilöitä mm. oppilaitoksista. Seppeltenlasku sankarihautausmaalle klo 11.30. Toisen seppeleen laskevat Jyväskylän kaupunki, Jyväskylän seurakunta ja Jyväskylän ortodoksiseurakunta ja toisen seppeleen Jyväskylän varuskunta. Tilaisuudessa esiintyy Jyväskylän Puhallinorkesteri ja Veteraanikuoro. Lisäksi kaupungin seppelpartio laskee seppeleet myös vakaumuksensa puolesta kaatuneiden ja Karjalaan jääneiden muistomerkeille.

Itsenäisyyspäivän avoin kansanjuhla
Ke 6.12. klo 13
Jyväskylän Paviljonki, Lutakonaukio 12, Jyväskylä
Juhla alkaa kahvitarjoilulla klo 11.30 alkaen. Juhlapuhujana on Jyväskylän yliopiston rehtori Keijo Hämäläinen. Tervehdyksen esittävät myös kaupunginhallituksen puheenjohtaja Meri Lumela, eversti Pekka Airaksinen ja kirkkoherra Arto Viitala. Juhlassa esiintyvät Jyväskylän Sinfonia solistinaan Waltteri Torikka ja Vox Aurea -kuoro. Pysäköintiin on varattu P-Paviljonki 1 ja 2.

Lutakonaukion suuri syntymäpäiväluku 100
Ke 6.12. klo 17-21
Lutakonaukio, Jyväskylä
Juhlapäivän kunniaksi Lutakonaukiolle muodostetaan kynttilöistä suuri syntymäpäiväluku 100. Kaupunkilaisia pyydetään tuomaan muistokynttilöitä Lutakonaukiolle valmiiksi merkkityyn paikkaan klo 17-19. Kynttilä voi olla minkä kokoinen tai värinen tahansa, kunhan se on suojattu tuulelta. Kynttiläluku säilytetään paikallaan 6.12. klo 21 asti.
Lue lisää

Itsenäisyyspäivän soihtukulkue
Ke 6.12. klo 18
Lähtö: Seminaarinkatu 15, C-rakennus, (Jyväskylän yliopiston päärakennus)
Soihtukulkue lähtee klo 18.00 Jyväskylän yliopiston päärakennuksen edestä kohti Vanhaa hautausmaata, jonka sankarihaudalla on seppeleenlaskutilaisuus klo 18.30. Soihtukulkueen järjestää Jyväskylän yliopiston opettajankoulutuslaitoksen 1. vuosikurssin opiskelijat.

Harjun portaiden valaisu
Ke 6.12.2017 klo 18-20
Harjun portaat, Yliopistonkatu 18, Jyväskylä
Neron portaat, "Harjun portaat", "Tiedon portaat" rakkailla portailla on monta nimeä. Reippaat pojat ry ja Jyväskylän partiolaiset ry valaisevat Harjun portaat itsenäisyyspäivänä satavuotiaan Suomen kunniaksi.
Lue lisää 

Suomi100

 

Uusivuosi

Uusivuosi päättää juhlakauden ja kerää kaikki taaperoista ikäihmisiin yhteen juhlistamaan yhden vuoden päättymistä ja toisen alkamista. Uutenavuotena syödään viimeisetkin joulukonvehdit joulukuusen loisteessa ja käydään katsomassa ilotulitusta. Luo uusia, tai toista vanhoja perinteitä ottamalla osaa Jyväskylän uudenvuoden tapahtumiin! Käy lukemassa otsikon "jouluiset lomat ja elämykset" alta uudenvuoden paketeista ja menuista!

UUDENVUODENAATTO 31.12.
LAPSIPERHEIDEN UUSIVUOSI KLO 18-19
Kirkkopuiston Paraatiaukio

Vuosi vaihtuu vauhdikkaasti, kun MC Citykani tanssittaa, leikittää, liikuttaa sekä levittää naurua ja iloista mieltä.
DJ:nä toimii itse oikeutetusti Kikattava Kakkiainen. Paikalla myös kaupunginjohtaja Timo Koivisto. Seurakunta tarjoaa mehua ja pipareita.

JYVÄSKYLÄN SEURAKUNNAN UUDENVUODENAATON YÖJUMALANPALVELUS KLO 22.30
Kaupunginkirkko

KAUPUNGIN UUDENVUODEN VASTAANOTTO KLO 23.30
Kirkkopuiston Paraatiaukio
Ohjelma:
-Musiikki, Tommi Soidinmäki ja Vastakaiku-yhtye
-Uudenvuoden puhe, kaupunginjohtaja Timo Koivisto
-Maamme -laulu yhteislauluna
-Ilotulitus

Uudenvuodenjuoksu: Paviljongin pamaus
31.12.2017 klo 18
Jyväskylän Paviljonki, Lutakonaukio 12
Vaajakosken Terä järjestää uudenvuodenaattona jokaiselle sopivan uudenvuodenjuoksun Jyväsjärven rantaraitilla. Matkoina ovat 5km ja 10km. Lähtölaukaus klo 18.
Sarjat: 10 km M/N, Kunto 5 km, Kunto 10 km sekä yli 50-vuotiaiden 10 km M/N. 
Lue lisää

Himoksen Uusivuosi 31.12
klo 21 - 22 PEIKKOJEN KANSSA UUDEN VUODEN VASTAANOTTO HIMOS PARKISSA
Peikkoja, glögiä, tinan valamista ja makkaranpaistoa, vapaa pääsy. Ei ennakkoilmoittautumista. Himos Park on samassa pihapiirissä Himos Areenan, Ravintola Tuvan ja Pizzeria Monon kanssa.

klo 19.30, 21 ja 23 TRUBADUURI, Ravintola Tupa 
Trubaduuri Annika Nord esiintyy ravintola Tuvassa.

klo 22 ILOTULITUS
Ravintola Tuvan luona, järven rannalla.
Ilotulituksen järjestää HimosLomat Oy, Hiihtokeskus Himosvuori Oy ja Himosmajoitus Oy. 
Lue lisää

 

 Takaisin alkuun

 

 

 

   

Hae Kartalta

Löydä etsimäsi palvelu tai lähimmät kiinnostuksen kohteet kartalta

BONGAA MATKAILU!
 • Matkailuneuvonta

  Matkailuneuvonta

  1.6.2016

  Kysyttävää? Piipahda Jyväskylä-Infoon!
  Asemakatu 7, 40100 Jyväskylä
  p. (014) 266 0113
  matkailu[at]jkl.fi.
  Avoinna ma 10-17 ja ti-pe 10-16