KYSYTTÄVÄÄ?

Vinkit joulunaikaan Jyväskylän seudulla

Joulukatu. Kuva: Jiri Halttunen

Joulunavaus. Kuva: Jiri Halttunen

Lumihiutaleet leijailevat taivaalla, jouluvalot koristavat ikkunoita, piparin tuoksu täyttää nenän ja joululaulut raikuvat ilmassa. Joulun aika on taas täällä! Jyväskylän seudulla pääsee nauttimaan aidosta joulutunnelmasta kuunnellen, katsellen, herkutellen ja liikkuen. Lue vinkit helppoon joulushoppailuun, herkullisiin jouluruokiin, hauskaan joululiikuntaan ja taianomaiseen joulun aikaan Jyväskylän seudulla.

 

Joulutunnelmaa

Joulun aikaan Jyväskylä muuttuu Joulukyläksi ja seutu täyttyy tunnelmallisista joulutapahtumista. Joulun aika lähtee kunnolla käyntiin Jyväskylän Joulunavauksella lauantaina 24.11 Jyväskylän keskustassa. Joulutunnelmaan voi virittäytyä pikkujoulujen merkeissä esimerkiksi Karting Centerissä hurjastellen tai Revontulessa nautiskellen. Arjen kiireestä pääsee rauhoittumaan jouluun valmiilla lomapaketeilla. Viettäisitkö mieluummin rentouttavan joulun Peurungassa vai perinteisen maalaisjoulun Surkeenjärvellä?

Joulukirkko

Jyväskylän Seurakunta järjestää lämminhenkisiä joulutapahtumia kaikille, kuten joulumyyjäisiä, joulukonsertteja ja joulukirkkoja. Jouluyön messut järjestetään tänä vuonna Kuokkalan ja Palokan kirkossa 24.12 klo. 22 ja Taulumäen, Vaajakosken ja Kaupungin kirkossa klo. 23. Kauneimpia joululauluja pääsee laulamaan lähes koko joulukuun ajan ja joulukonsertit ihastuttavat kuulijoitaan vuosi toisensa jälkeen. Jouluaaton kuvaelmaa pääsee puolestaan seuraamaan jouluaattona 24.12 klo. 15 Palokan kirkossa.

Jouluruoka

Mitä olisikaan joulu ilman jouluruokaa! Joulun aikaan Jyväskylän seudun kahvilat täyttyvät piparin ja glögin tuoksusta ja ravintolat tarjoavat herkullisia joululounaita. Joululounaasta pääsee nauttimaan ainakin Jyväskylän keskustan Ravintola Harmoonissa, Hotelli Versossa, Vanhassa Asemaravintolassa sekä Laukaan Varjolassa. Perttulan Tila järjestää 24.11 Joulukahvilan, josta voit ostaa myös Perttulan Tilan joululahjakassin täynnä ihania jouluherkkuja!

Joululahjat

Jouluostokset hoituvat helposti perinteisillä joulumarkkinoilla, tunnelmallisissa joulupihoissa ja koristelluissa ostoskeskuksissa. Paviljongin Joulumarkkinoilta 8.-9.12 löytyy ihania lahjoja ja leluja, käsitöitä ja jouluherkkuja. Toivolan Vanhan pihan putiikeissa pääsee tekemään ostoksia vanhan ajan joulutunnelmassa joka lauantai ja sunnuntai 24.11 lähtien. Myös ostoskeskukset koristellaan joulukoristein ja joululaulut soivat kaupoissa. Viime hetken ostokset tehdään myyntikojuissa Jyväskylän Joulukadulla 14.-22.12. 

Joululiikunta

Liikuntapääkaupunkina tunnetussa Jyväskylässä on lukuisia eri liikuntamahdollisuuksia joulun ajalle. Liikkuisitko mieluiten luistellen ja pelaillen Viitaniemen liikuntapuistossa vai hiihtäen ja lasketellen Laajavuoressa? Loistavat puitteet sisäliikuntaan tarjoavat Monitoimitalo ja Kuokkalan Graniitti, joissa voi käydä vaikka sulkapalloilemassa tai kuntosalilla. Aalto Alvarissa ja Wellamossa puolestaan pääsee uimaan ja joulusaunaan. Jääkiekon ystävien kannattaa olla tarkkana, sillä JYP pelaa kotiotteluitaan joulun aikaan LähiTapiola-areenalla.

Lasten kanssa

Lapsena joulu on taianomaista ja jännittävää aikaa. Jyväskylän seutu on täynnä hauskaa tekemistä lasten kanssa joulun ajalle. TaidePiiLOn kokoperheen jouluetkoilla 21.11 heittäydytään joulunalustunnelmaan, Jyväskylän Kaupunginkirjastolla seurataan 26.11 tonttujen hiippailuja ja kirkoissa kaikuvat lasten kauneimmat joululaulut. Muista myös Lasten Löytöretket-sivumme, josta löydät parhaat vinkit liikunnalliseen ja seikkailulliseen lomaan lasten kanssa.

Muut juhlat

Joulukuussa 6.12 juhlitaan Suomen itsenäisyyspäivää. Jyväskylän kaupunki järjestää itsenäisyyspäivän juhlan Kirkkopuiston Paraatiaukiolla 6.12 klo. 13. Tanssisali Lutakossa voi juhlistaa Monikulttuurikeskus Glorian järjestämää monikulttuurista itsenäisyyspäivää 5.12 klo. 18-20.

Tärkeä joulunajan juhla on myös uusi vuosi, jonka viettoon Jyväskylän seutu tarjoaa oivat mahdollisuudet. Jyväskylän kaupunki järjestää Kirkkopuiston Paraatiaukiolla lapsiperheiden uuden vuoden klo. 18-19 ja uudenvuoden vastaanoton ilotulituksineen klo. 23.30. Uutta vuotta voi juhlistaa myös esimerkiksi Peurungassa tai Varjolan tilalla.


Älä unohda näitä!

Jyväskylän Joulunavaus 24.11 klo. 17-18
Kompassi, Kauppakatu 
Lue lisää

Kaupungin itsenäisyyspäivän juhla 6.12 klo. 13
Kirkkopuiston Paraatiaukio

Joulumarkkinat 8.-9.12.
Paviljonki, Lutakonaukio 12 
Lue lisää

Joulukatu 14.12-22.12
Kauppakatu

Kaupungin Uusivuosi 31.12 klo. 23.30
Kirkkopuiston Paraatiaukio

 

Joulukylä Jyväskylä-sivustolta löydät kaikki Jyväskylän Seudun joulunajan tapahtumat. Muista myös seurata Joulukylä Jyväskylää Facebookissa @joulukylajkl niin saat tietää ensimmäisenä ajankohtaisimmista tapahtumista ja avaamaan joulukalenterin luukkuja!

 

Jaa myös jouluiset kuvasi Jyväskylän Seudulta hashtageilla: #joulukyläjkl #visitjyvaskyla #joulu

 
         

Hae Kartalta

Löydä etsimäsi palvelu tai lähimmät kiinnostuksen kohteet kartalta