KYSYTTÄVÄÄ?

 

Pukinkonttiin

 

Jouluun kuuluu ehdottomasti käsin tehdyt joululahjat. Joulumarkkinat Jyväskylän Paviljongissa aloittavat käsitöiden joulumyynnin. Toivolan Vanha Piha muuttuu joulukuun viikonlopuiksi tunnelmalliseksi Joulupihaksi, jossa tapaat käsityöläisiä havukranssein koristelluissa myyntikojuissa, makasiineissa ja Pihan omissa putiikeissa.

Joulukuun toisena viikonloppuna tiukalla seulalla valitut ammattikäsityöläiset ympäri Suomen myyvät tuotteitaan Suomen käsityön museon käsityöläisten joulutorilla. Jyväskylän taidemuseossa avautuu puolestaan jouluinen taidebasaari, jonne keskisuomalaiset eri alojen taitajat tuovat jouluisia teoksiaan ilahduttamaan meitä kaikkia. Kattausta täydentävät vielä harrastajien käsityöt eri järjestöjen joulumyyjäisissä. Jyväskylän joulu kiertyy takaisin Kävelykadulle, kun viikkoa ennen joulua Kävelykatu muuttuu Joulukaduksi. 

 

 Joulukylä Jyväskylä edut

 Pop up -myymälät

Joulutorit,- markkinat- ja myyjäiset

Joulumyyjäiset

Lahjaideoita

Joulukylä Jyväskylä edut

Fantasiapelit
Jyväskeskus, Kauppakatu 29
Pokemon-tuotteet -15% mainitsemalla kassalla "Joulukylä Jyväskylä"
Voimassa 23.12. asti.

Fenno Optiikka Näköset
Yliopistonkatu 36, Torikeskus 2.kerros
-50% kehyksistä
Voimassa 23.12. asti.

Kenkäkauppa CapeOasis
Kauppakatu 29 (Jyväskeskus)
käynti Kävelykadulta
Joulun juhliin, kaikki avokkaat -20%, Voimassa 23.12. asti.

Punahuuli
Yliopistonkatu 36, Torikeskus 2.kerros
Kahden kotimaisen EkoPharma-ihonhoitotuotteen ostajalle edullisempi -50%, kun mainitset kassalla "Joulukylä Jyväskylä"
Voimassa 23.12. asti.

Uptown
Yliopistonkatu 36, Torikeskus 2.kerros
RE:DESIGNED Nahkakäsineet -20%

 


Pop up-my
ymälät 


Puttipaja 
Kauppakatu 27-29, Jyväskylä
Avoinna: Ma-Pe 10-18, La 10-16, Su 12-16
Puttipaja on sisustajan aarreaitta. Käsintehtyjä kotimaisia kynttilöitä, ihania lahjatavaroita ja jouluisia sisustustuotteita saa joulunajan Jyväskylän keskustasta Puttipajan Pop up-myymälästä! 
Lue lisää

Maria Drockila Kynttiläpaja
Kauppakeskus Seppä, Ahjokatu 5, Jyväskylä
Avoinna: Ma-Pe 10-20, La 9-19, Su 11-19
Maria Drockilan kynttiläpaja myy Suomessa käsintehtyjä kynttilöitä. Valamalla, kastamalla ja erilaisia koverrusteriä käyttämällä kädentaitajilta syntyy uniikkeja taidekynttilöitä, joiden henki syttyy eloon poltettaessa.
Lue lisää

Kirkkopuisto POP UP Vol. 2
Kirkkopuiston Kahvila, Kauppakatu 16
24.-26.11.
Puodin valikoimasta tulee löytymään Sinttuliinin käsintehtyä saippuaa ja käsitöitä kodin sisustukseen; Sarate-designin käsinvalmistettuja koruja sekä Marjaana Niskasen tekstiilejä ja tarjoilu- ja kattaustuotteita.Putiikin yhteydessä palvelee myös Glögibaari, missä glögin lisäksi nautittavana pieniä jouluisia herkkuja. 
Lue lisää

EKOTEKO -Joulu Pop up
Kauppakeskus Forum (3. Kerros), Kauppakatu 20-22, Jyväskylä
24.11. -22.12.2017
EkoTeko joulu pop-up on vuodesta 2015 alkaen Jyväskylässä järjestetty tunnelmallinen joulu pop-up -myymälä, joka kokoaa kotimaisten yritysten pääasiassa Suomessa valmistamia tuotteita saman katon alle. Valikoimasta lötytyy kaikenlaista ihanaa vaatteista ja asusteista koruihin, kodin käyttötavaroista makeisiin, kahvi- ja teetuotteisiin sekä persoonallisiin sisustusjulisteisiin ja kortteihin.
Lue lisää

Story of Roo - Pop up
Kauppakeskus Forum, Kauppakatu 20-22, Jyväskylä
1.12.2017 klo 10-19
Lasten vaate/kangas brändi Roo tulee Jyväskylän Forumiin pitämään Pop up -myymälää päivän ajaksi. Jyväskylän Pop up:iin tuodaan jättimäärä Roon kankaita ja lastenvaatteita. Tervetuloa!
Lue lisää

 

Joulutorit,- markkinat- ja myyjäiset

Joulupiha - Toivolan vanha piha
25.11. - 23.12
Aukioloajat
25.-26.11 La 10-17, Su 10-16
2.-3.12 La 10-17, Su 10-16
9.-10.12 La 10-17, Su 10-16
16.-23.12 La 10-17, Su 10-16, Ma-Ti 10-18 
Itsenäisyyspäivänä 6.12 suljettu

Arkena Pihan putiikit, paja, kahvila ja käsityöläismuseot normaalisti avoinna klo 10-17 aatonaattoon saakka.

Joulun alla Toivolan Vanha Piha muuttuu tunnelmalliseksi Joulupihaksi. Joulupihan havukranssein koristelluissa myyntikojuissa, makasiineissa ja pihan omissa putiikeissa on tarjolla laadukkaita käsityötuotteita ja jouluherkkuja. Myös Keski-Suomen museon käsityöläismuseot pukeutuvat 1800-luvun lopun joulutunnelmaan, ja tietenkin Joulupukki ja tontut vierailevat Joulupihalla. Pihalta löytyy myös Joulukuusimetsä, jossa voit ihastella päiväkotiryhmien ja yritysten koristelemia joulukuusia. Tule valitsemaan oma suosikkisi! Tarjolla on lisäksi erilaista oheisohjelmaa päivittäin. 
Lue lisää 

Jyväskylän keskustan Joulunavaus
Pe 24.11- Su 26.11 
Kävelykatu, Jyväskylä
Kävelykadun perinteiset Joulunavausmarkkinat Pe-La. Markkinoilta voi napata mukaansa suussa sulavia herkkuja ja persoonallisia lahjaideoita. Myös keskustan kauppakeskuksissa, tavarataloissa että putiikeissa juhlistetaan joulunavausta samana viikonloppuna. Sunnuntaina 26.11. klo 17 alkaen Kompassilla on perinteistä Joulun avauksen ohjelmaa satumaisten jouluhahmojen, tanssin ja laulun merkeissä. Toiveissa on saada odotettu vieras Korvatunturilta ja mitäpä olisi keskustan joulu, ellei kaunista Kompassin tähteä saada syttymään? Ohjelma huipentuu klo 18 Sokoksen tarjoamaan upeaan ilotulitukseen keskustan taivaan yllä.
Lue lisää

Opiskelijayritysten Joulumarkkinat
Pe 24.11 klo 14-18 - La 25.11 klo 10-16
Jyväskeskus, 1krs., Kauppakatu 29A, Jyväskylä
Opiskelijayritysten joulumarkkinat Jyväskeskuksessa, myynnissä mm. yksilöllisiä käsitöitä, sisustustuotteita, vaatteita, asusteita, kosmetiikkaa, herkullisia leivonnaisia ja makeisia sekä paljon muuta. Tapahtumassa on myös lapsiparkki sekä touhua ja tekemistä lapsille. 
Lue lisää

Elämyksellinen Joulutapahtuma
La 25.11. klo 10-16
Taidefarmi, Oravasaarentie 694, 41630 Jyväskylä
Idyllinen maalaismiljöö Vaajakosken läheisyydessä täyttyy paikallisista yrityksistä, kun järjestämme yhteistyössä ainutlaatuisen ja elämyksellisen joulutapahtuman. Päivän aikana sinulla on mahdollisuus tutustua paikalla olevien yritysten tuotteisiin sekä monipuolisiin palveluntarjoajiin. Olemme luoneet mukavan ja rennon koko perheen tapahtuman, missä pääset kokemaan ihania hetkiä joulun tunnelmassa ja ainutlaatuisessa maalaisympäristössä! Luvassa on elävää musiikkia, lahjaideoita, iloinen joulujumppa, pihakuusen koristelua ja paljon muuta. Perheen pienimmille on poniratsastusta sekä askartelupaja. 
Lue lisää

Perttulan joulukahvila
La 25.11- Su 26.11. ja La 2.12- Su 3.12.
Perttulan tila, Vaajakoskentie 113, Leppävesi
Tervetuloa tunnelmalliseen joulukahvilaan nauttimaan suussasulavia herkkuja esim. Minna Bakes:in ihania cupcakeja, juomaan kupin kuumaa luomukahvia tai taivaallista Take T:n teetä.
Samalla voit hankkia pukinkonttiin ihania pieniä yllätyksiä esim. Laukaassa valmistettuja saippuoita, Perttulan tilan omia kaurahiutaleita tai vaikka HooKooHoon kierrätysturvavöistä Suomessa valmistettuja laukkuja.
Lue lisää

Joulutori Hankasalmen Museokylässä
La 2.12. klo 10-16
Hankasalmen Museokylä, Kirkkorannantei 2, Hankasalmi
Museokylän idyllisessä perinnemiljöössä pidettävän joulutorin tekijät ja tuotteet tulevat läheltä. Luvassa on laadukkaiden lähituotteiden myyntiä, 4H-yhdistyksen joulupolku, kansalaisopiston syyssoittajaiset sekä kädentaitaja Eveliina Matilaisen käsityöpajoja kaiken ikäisille. Kirjailija Sari Kanala lukee lapsille Hisse-Hiiren joulusta. Maa- ja kotitalousnaiset pitävät tapahtumassa kahviota ja keittävät kunnan tarjoaman joulupuuron. Sään salliessa joulutorilla on myös Kiviojan tilan eläimiä rapsutelvana.
Lue lisää

Paviljongin Joulumarkkinat 
La 2.12 klo 10-17 ja Su 3.12 klo 10-16 
Paviljonki, Lutakonaukio 12, Jyväskylä
Joulumarkkinoilta löytyy runsaasti kotimaisten kädentaitajien tuotteita sekä tuttuun tapaan leluja, koruja, kirjoja, vaatteita, lahjatavaroita ja paljon muuta. Mukana on runsaasti uusia myyjiä sekä tietenkin vanhoja tuttuja. Tule Joulumarkkinoille poimimaan parhaat ideat joulutunnelman luomiseen ja ratkaisemaan vaivattomasti joululahjaongelmat.  
Lue lisää

Harmoninen joulu
Pe 8.12. klo 14-18, La 9.12 klo 11-18 ja Su 10.12.
Alvar Aalto -museo, Alvar Aallon katu 7, Jyväskylä
Hae omaan jouluusi kiireettömyyttä ja rauhaa Alvar Aalto -museon stressivapaalta vyöhykkeeltä. Pysähdy nauttimaan jouluvalmisteluista, rentoudu hetkeksi ja tee laadukkaita hyvänmielen ostoksia glögikupponen kädessä, kiireisen keskustan ulkopuolella. Pakkaamme lahjat sinulle valmiiksi ja samalla reissulla voit tilata herkulliset jouluruoat Café Alvarista (ruoat noudettavissa 22.12.). Muista osallistua myös arvontaa palkintona Artekin designia.
Lisäksi tapahtumassa on erilaisia työpajoja, jotka ovat maksuttomia ja museoon pääsee vierailemaan maksutta koko viikonlopun!
Lue lisää

Hippoksen Joulumarkkinat
La 9.12 klo 10-15
Hipposhalli, Kuntoportti 3, Jyväskylä
Perinteikkäät Hippoksen Joulumarkkinat ovat vakiinnuttaneet aseman Jyvässeudun suosituimpien joulunalusajan tapahtumien joukossa. Keskisuomalaiset järjestöt sekä yksityiset pienyrittäjät, käsityöläiset ja leivontaharrastajat myyvät kotimaisia, ekologisia ja käsintehtyjä tuotteita. Joulumarkkinoilta löytyy joulupöytään mm. leivonnaisia ja erilaisia jouluisia herkkuja sekä pukinkonttiin koruja, käsitöitä ja hyvinvointituotteita.
Lue lisää

Käsityöläisten joulutori  
La-su 9.-10.12 klo 11-18
Suomen käsityön museo, Kauppakatu 25
Varmista laadukkaat joululahjat käsityöläisten joulutorilta. Uniikkeja käsitöitä ympäri Suomen helposti yhdestä osoitteesta! 
Lue lisää

Jouluinen taidebasaari
9.-10.12. klo 11-18
Jyväskylän taidemuseo, Holvi, Kauppakatu 23, Jyväskylä
Tule nauttimaan rennosta basaaritunnelmasta ja tapaamaan keskisuomalaisia taiteilijoita. Myynnissä on maalauksia, kortteja, koruja, kirjoja, grafiikkaa ja vaikka mitä pukinkonttiin sopivaa kuvataiteilijoilta ja käsityöläisiltä. Kahvila Kanelitangossa virkistyt makoisilla leivonnaiskahveilla. Lauantaina 9.12. klo 13-15 voi osallistua koko perheen origami-työpajaan.
Taidebasaariin on vapaa pääsy.
Lue lisää

Joulumarkkinat: Laukaan Tupaswilla
Su 10.12. klo 10-17
Tupaswilla, Ränssintie 5, Kuusa
Kädentaitajat myyvät tuotteitaan, perinnetuvassa tarjolla herkulliset kahvilapalvelut ja joulupuuro. Koko perheen päivässä myös hevosia, pulkkamäki, nuotiotulet ja jouluista musiikkia.
Lue lisää

Jyväskylän keskustan joulukatu
pe 15.- pe 22.12
Joulua edeltävällä viikolla avattava Joulukatu viimeistään tuudittaa jokaisen joulutunnelmaan. Tarjolla jouluisia ostoksia, viime hetken herkut joulupöytään sekä lahjat pukin konttiin. Myyjiä Joulukadulla on taas tänäkin vuonna reilusti yli parikymmentä, ja luvassa on ihania käsitöitä sekä herkkuja Suomesta ja ulkomailta. Joulukatu on avoinna viikon ja ostoksia voi tehdä aina 22.12 saakka! 
Lue lisää

Jyväskylän Designtori
Su 17.12 klo 11-17
Aaltosali, Kauppakatu 30
Joulun designtorilta tämän hetken parasta, pääosin suomalaista vaate-, asuste- ja sisustustuotemuotoilua!
Lue lisää

Joulumyyjäiset

La 25.11. klo 10-13
Vanhapappila, Vapaudenkatu 26

Ke 29.11. klo 18 Valo ja villasukkamyyjäiset
Marjomäen riihikirkko, Konttimyllyntie 141

La 2.12. klo 12-13.30
Vaajakosken kirkko, Kirkkotie 11

Su 3.12. klo 10
Tikkakosken kirkko, Kirkkokatu 18
(messu, joululounas ja myyjäiset)

Su 3.12. klo 17.15
Neulaskoti, Pihkatie 4

La 9.12. klo 10-14
Urheilutalo Vaajakoski, Savonmäentie 9

Su 10.12. klo 15-19
Kuokkalan kirkko, Syöttäjänkatu 4

Su 10.12 klo 16
Palokan kirkko, Rovastintie 8

La 16.12. klo 10-12
Kortepohjan seurakuntakoti, Isännäntie 4 

La 16.12. klo 10-13
Oravasaaren koulu, Oravasaarentie 644, Oravasaari, Jyväskylä

La 16.12 klo 11-16 Ainolan joulumarkkinat
Ainola, Rytmikuja 8, Jyväskylä

La 16.12. klo 10-14
Kauppakeskus Seppä

Su 17.12. klo 17.15
Säynätsalon seurakuntakoti, Saarnatie 1

 

Lahjaideoita

 

Takaisin alkuun

 
   

Hae Kartalta

Löydä etsimäsi palvelu tai lähimmät kiinnostuksen kohteet kartalta

BONGAA MATKAILU!
 • Matkailuneuvonta

  Matkailuneuvonta

  1.6.2016

  Kysyttävää? Piipahda Jyväskylä-Infoon!
  Asemakatu 7, 40100 Jyväskylä
  p. (014) 266 0113
  matkailu[at]jkl.fi.
  Avoinna ma 10-17 ja ti-pe 10-16