Jouluvinkit Jyväskylän seudulle

Siirry edelliseen
Siirry seuraavaan

Herkulliset joululounaat, parhaat joulumarkkinat ja kauneimmat konsertit löytyvät Keski-Suomesta. Joulu Jyväskylän seudulla muodostuu kulttuurin kimalluksesta, Jyväskylän perinteisestä joulunavauksesta, tunnelmallisesti välkkyvästä Jouluvalomaasta ja ihanista ostos- ja ruokailumahdollisuuksista. Nappaa talteen mielenkiintoisimmat joulupoiminnat ja jaa ne myös kaverille!

Joulumarkkinoita ja jouluostoksia

Lahjojen antaminen kuuluu monen jouluun. Joulumarkkinoiden iloisen lämmin tunnelma ja lempeä puheensorina inspiroivat tekemään persoonallisia ostoksia. Paviljongin Joulumarkkinat käynnistävät joulun odotuksen, kun Joulu, Lahja & Käsityö -messut valloittavat talvisen Lutakon 20.–21.11.

Joulumarkkinoiden tunnelmaan pääsee Jyväskylässä myös Hippoksen joulumarkkinoilla 4.12., Toivolan vanhan pihan Joulupihalla ja Kauppatorin perinteisillä joulumarkkinoilla. Jouluisia löytöjä tehdään myös Hyvän mielen joulutorilla Palokan Kauppakeskuksessa ja Iloisessa Joulukaupassa Kauppakeskus Forumissa!

Laadukkaita käsityölahjoja pehmeään pakettiin löytää Käsityöläisten joulutorilta Suomen käsityön museosta 11.–12.12. Paikallisia löytöjä joulupukin konttiin voi tehdä myös esimerkiksi Teeleidistä, Ellin Kirja & Putiikista ja Lankakauppa Titityystä. Kotimaisesta designista nauttivalle lahjat löytyvät Koto Designmarketista ja Alvar Aalto Shopista. Tutustu myös muihin Jyväskylän seudun ostosmahdollisuuksiin.

Kuva: Sami Lamminaho

Jyväskylän joulunavaus

Jyväskylän joulunavaus joulukuusen valaisemisineen ja tunnelmallisine valoineen on jo perinteeksi muodostunut tapahtuma, jota odotetaan vuosittain innolla. Tänä vuonna joulu avataan Jyväskylän keskustassa lauantaina 20.11. klo 17:15 alkaen. Luvassa on paljon mielenkiintoista ohjelmaa, sillä joulunavaus koostuu ihanista joululauluista, Jouluvalomaan avajaisista, Toivolan vanhan pihan ohjelmasta ja monesta muusta. Jyväskylän joulunavauksessa on mukana myös itse joulupukki!

Joulunavausta pääsee vaivattomasti ihastelemaan pitkänkin matkan takaa, sillä joulunavauksen aikana voi parkkeerata auton maksuttomasti Jyväsparkin parkkihalleihin Moovit-sovelluksella. Lapset nauttivat leikkihetkistä Taideparkissa, sillä aikaa kun vanhempi toimii joulupukin apulaisena.

Kuva: Joulunavaus 2018 / Hanna-Kaisa Hämäläinen

Joulun konsertteja

Kulttuurinnälkäisen joulu saapuu etuajassa, sillä joulun odotus Jyväskylän seudulla pursuaa joulukonsertteja ja muita jouluisia kulttuurielämyksiä. Taulumäen kirkossa hiljennytään joulun tunnelmaan myös 3.12., kun Saara Aalto ja Teemu Roivainen saapuvat konsertoimaan Tuhannet tähdet -joulukiertueen merkeissä. Matkalla jouluun -konserttien joulutunnelmaa ihastellaan 27.11. Taulumäen kirkossa ja 12.12. Hankasalmen kirkossa.

Tule joulu kultainen -konsertit järjestetään niin Villa Ranassa, Taulumäen kirkossa kuin Korpilahden kirkossakin. Joulun taikaa -konsertti johdattelee Paviljongin konserttivieraat 16.12. joulun taianomaiseen tunnelmaan tenorien, sopraanojen ja 10-henkisen orkesterin siivittämänä. Aivan joulun ovella kuullaan myös muun muassa Jesse Kaikurantaa, Iltaa ja Katri Ylanderia.

Kuva: Maris Grunskis

Teatteria ja kulttuuria

Tanssisatu Haltiatontun seikkailut valloittaa kaikenikäisten joulunodottajien sydämet marras-joulukuussa. Teoksessa on inspiroiduttu klassikkokirja Mestaritontun seikkailuista ja siinä yhdistyy tanssi ja teatteri.

Tanssin taiasta haltioidutaan myös 5.12., kun St. Petersburg Festival Ballet valloittaa Jyväskylän Paviljongin Joutsenlammen lumoavan herkällä tarinalla.

Kuva: Jyväskylän kaupunginteatteri / Jiri Halttunen

Jouluvalomaa

Jyväskylän rakastetun jouluvalomaan valot syttyvät osana Jyväskylän joulunavauksen ohjelmaa lauantaina 20.11. klo 18. Jouluvalomaan taianomaisesta tunnelmasta voi nauttia läpi joulun, sillä valot tuikkivat Jyväskylän Kirkkopuistossa aina loppiaiseen saakka! Tutut hahmot, kuten joulupukin porot ja kauniit valopallot ilahduttavat jälleen. Jouluvalomaasta löytää myös jo viime vuodelta tutun valosuihkulähteen.

Jyväskylä tunnetaan Valon kaupunkina. Joulun odotus on otollista aikaa ihailla pysyviä valaistuskohteita, joita on yli sata! Lähde kävelylle esimerkiksi Rantaraitille ja lumoudu Jyväskylän tuikkivista valoista.

Kuva: Maris Grunskis

Joululounaita ja -kahviloita

Piparin mausteista tuoksua, höyryävää kuuman glögin lämpöä ja kuppi kuumaa kaakaota lämmittämässä sormia. Autenttiseen joulun tunnelmaan pääsee Perttulan tilan joulukahvilassa, joka sijaitsee valojen kehystämällä heinäparvella. Kuinka tunnelmallista!

Joululounas kruunaa monien joulun odotuksen. Pikkujoulukautta tunnelmoidaan Naissaaren Koskenhengessä, jossa vietetään pikkujouluperjantaita marraskuun kahtena perjantaina. Joululounaan autuaan iloiseen tunnelmaan pääsee Pöllöwaarissa, jossa nautitaan joulukuussa joululounaiden ja -illallisten ensiluokkaisista antimista. Suomen elämyksellisimmässä satamassa, Jyväskylän Lutakon satamassa, nautitaan joulupöydän antimista Trattoria Aukiolla joulusesongin ajan. Jyväskylän Scandic-hotellit tarjoavat ihanan jouluisen majoituksen lisäksi myös maittavat joululounaat niin Scandic Jyväskylä Stationissa kuin Scandic Laajavuoressakin.

Päijänteen rannalla, Savutuvan Apajalla, katetaan perinteiset joulupöydät tilauksesta – samalla voi nauttia vaikkapa Apajan jouluisista elämyksistä. Upeita järvimaisemia ihastellaan joulupöydän äärellä myös Jyväsjärven rannalla, kun Hotelli Alban ihastuttava joululounasbuffet nostaa veden kielelle arkipäivisin 7.12. alkaen.

 

Kuva: Savutuvan Apaja, Visual Friday

Jouluisia tapahtumia Jyväskylän seudulla

Jaa joulutunnelmasi sosiaalisessa mediassa #visitjyvaskylaregion

Sinua saattaisi kiinnostaa myös

Ilmakuva Kapeenniemestä Äänekoskella

Talven elämykset Keski-Suomessa

Jouluvalomaa Jyväskylän Kirkkopuistossa.

Joulun aika Keski-Suomessa

Tonttuhattuinen nainen nauttimassa joukuherkkuja sängyllä.

Jouluostokset Jyväskylän seudulla

Kaksi henkilöä luistelee lastenvaunujen kanssa Jyväsjärven retkiluisteluradalla.

Mitä Jyväskylän seudulla tapahtuu Juuri nyt?