Henkilö istuu saunan terassilla auringonpaisteessa

Juhannustunnelmaa Jyväskylän seudulla

Juhannus on keskikesän juhla. Jyväskylän seutu tarjoaakin paljon nähtävää ja koettavaa juhannuksena, halusit sitten viettää juhannuksen rennosti saunoen, erilaisten aktiviteettien parissa tai kaupungin sykkeessä. Nauti juhannustunnelmasta risteilyllä, varaa juhannuksen hemmottelupaketti tai todista yöttömän yön kauneus jossakin Keski-Suomen lumoavista kansallispuistoista.

Hemmottelua juhannukseen

Majoitu, sauno, nauti ruoasta, ihaile kokkoa, hullaannu tanssista – kaikki samassa paketissa! Revontuli ja Peurunka tarjoavat juhannuksen hemmottelupaketteja, jotka sisältävät majoituksen lisäksi monia juhannusaiheisia aktiviteetteja juhannustansseista perinteiseen savusaunaan. Varaa juhannuksen hemmottelupaketti esimerkiksi ystäväporukan tai perheen kesken, irrottaudu arjesta ja nauti juhannusviikonlopun tunnelmasta!

Juhannuksen kesätunnelmaan istuu täydellisesti saunaelämyksiä pursuava Saunamaakuntaviikko, joka käynnistyy juhannuspäivänä. Lisää inspiraatiota kesähemmotteluun voi kurkata Keski-Suomen kesälomasivustolta!

Kuva: Julia Kivelä

Savutuvan Apajan juhannus

Osallistu juhannusseppelepajaan Savutuvan Apajalla ja loihdi itsellesi kaunis kukkaseppele, jonka jälkeen voit istahtaa nauttimaan herkullisista tuotteista, juhannustunnelmasta ja upeasta miljööstä Savutuvan Apajan rantaterassille. Savutuvan Apajalta voit myös vuokrata Tavinsulan SUP-lautoja. Tutustu alta Savutuvan Apajan juhannusohjelmaan!

Kuva: Visual Friday

Kaupunkijuhannus

Juhannustunnelmaan voi virittäytyä myös kaupungin sykkeessä. Jyväskylän monet rannat ja puistot tarjoavat loistavan mahdollisuuden kerätä ystävät yhteen, napata juhannusherkut mukaan piknik-korissa, nauttia yöttömästä yöstä ja ehkäpä pulahtaa jopa yöuinnille.

Vinkkejä juhannuksen aikaiseen kaupunkielämään löytyy myös Keski-Suomen viralliselta kesälomasivulta. Miltäpä kuulostaisi esimerkiksi hyvä ruoka ja viileä viini Figaro Restaurant & Barissa tai virkistävä kaupunkiloma Original Sokos Hotel Alexandrassa?

Kuva: Tero Takalo-Eskola

Juhannus Finlandia Hotelli Albassa

Finlandia Hotelli Albassa voit viettää juhannusta aivan keskustan tuntumassa kauniin Jyväsjärven rannalla. Vuokraa pyörä tai pulahda Jyväsjärvessä ja nauti Alban kesäbuffetin raikkaista mauista. Lue Finlandia Hotelli Alban juhannuksesta lisää alta!

Kuva: Hotelli Alba

Juhannuksen risteilyt

Juhannusta voi viettää ihaillen Jyväskylän seudun kauneimpia järvimaisemia, sillä M/S Rhea ja S/S Suomi kuljettavat risteilijöitä myös juhannuksena. Päiväristeilyillä voit nauttia Päijänteelle avautuvista maisemista sekä maittavasta lounaasta koko perheen kanssa. Iltaristeilyllä pääset todistamaan juhannusyön tunnelmaa, nauttimaan herkullisesta illallisesta ja ihailemaan rannalla loimuavikokkoja.

Juhannuksen risteilylähdöt löytyvät Viikon aktiviteetit -listauksesta, jota kannattaa pitää silmällä läpi kesän! Listauksesta löytyy kunkin viikon aktiviteetit ja päivittäiset aktiviteetit.

Kuva: Tero Takalo-Eskola

Juhannus luonnossa

Luonnon rauhaa arvostavalle Jyväskylän seutu tarjoaa runsaasti vaihtoehtoja juhannuksen viettoon, sillä seudun neljä kansallispuistoa sekä useat retkeilyreitit houkuttelevat nauttimaan luonnon kauneudesta. Seikkailunhaluisimmat voivat lähteä yövaellukselle ihailemaan keskisuomalaista luontoa, joka ei juhannusyönä nuku ollenkaan.

Inspiraatiota juhannuksen luontokohteista ja -aktiviteeteista löytyy Jyväskylän seudun kesälomasivustolta. Poimi talteen parhaat kesävinkit tunnelmalliseen juhannusviikonloppuun!

Kuva: Jukka Paakkinen

Laajiksen juhannus suppaillen ja pyöräillen

Aktiivista juhannusta suunnittelevan kannattaa suunnata Seikkailupuisto Laajikseen, josta voi vuokrata e-fatbiken tai SUP-laudan tarjoushintaan juhannuksen ajaksi. Vuokraa välineet ja vietä aktiivinen juhannus maastopyöräreiteillä tai rennosti suppaillen! Tutustu Laajiksen juhannustarjouksiin alta.

Kuva: Julia Kivelä

Juhannus tanssien tai kokkoa ihastellen

Nauti juhannushuumasta tanssin pyörteissä esimerkiksi Hiekkarinteen lavatansseissa tai Revontulessa. Hankasalmen museokylässä pääset puolestaan kuuntelemaan Juhannuskukkia-konserttia ja Laukaan Satamassa juhannusta tahdittavat iskelmähitit Jerkka Virtasen laulamana.

Mikä kruunaisi juhannuksen paremmin kuin perinteisen juhannuskokon ihailu? Jos säät sallivat, niin juhannuskokot syttyvät ainakin Laukaan satamassa, Ränssin kievarissa ja Revontulessa.

Kuva: Ville Rutanen/Sonic Systems Oy

Lue lisää vinkkejä ainutlaatuiseen kesään Keski-Suomessa