Hyväksy markkinointievästeet nähdäksesi sisällön

Trendikäs kaupunkiloma Jyväskylässä

Pirskahtelevat cocktailit Lutakon sataman auringonlaskussa, ostoslöydöt persoonallisissa design-puodeissa tai hengähdys puhuttelevan taiteen parissa – niistä on trendikkään matkailijan kesäpäivä Jyväskylässä tehty. Keski-Suomen keskuskaupunki Jyväskylä tarjoaa ruokaa niin mielelle kuin Instagram-syötteeseenkin. Lue vinkit ja ota haltuun Jyväskylän kesän kuumimmat must-see -kohteet – kuinka monta ehdit kiertää yhden vuorokauden aikana?

#visitjyvaskylaregion

Idyllinen aamiainen ja rento luontoseikkailu

Kesän ihanin päivä Jyväskylässä alkaa tietenkin aurinkoisella aamiaisella, joka raikastaa kenen tahansa somefeedin. Trenditietoinen matkaa Jyväskylässä värikkään vegaaniravintola Beans & Moren all day breakfastin pariin. 100 % vegaaninen ydinkeskustassa sijaitseva Beans & More avaa ovensa ma–la klo 9 ja sunnuntaisin klo 12. Tutustu myös muihin ravintoloihin ja kahviloihin Keski-Suomessa ja suodata listasta Jyväskylän ravintolat.

Maittavan aamupalan jälkeen kannattaa suunnata ulkoilemaan Harjulle, joka on yksi Jyväskylän tunnetuimmista maamerkeistä. Kesäisin värikkään kukkaloiston kehystämät Neron portaat on joka kesän must-see, jonka huipulta aukeaa hieno maisema kohti auringossa kimmeltävää Jyväsjärveä. Myös Tourujoen luontopolku ja Laajavuoren alue ovat mielenkiintoisia luontokohteita. Sadepäivän sattuessa kannattaa ottaa haltuun sadepäivän vinkit Keski-Suomeen.

Kuva: Jani Salonen

Lounas ja Jyväskylän parhaat näköalat

Maisemat sen kuin paranevat, kun kiipeää Harjun päällä kohoavaan Harjun näkötorniin. Samasta rakennuksesta löytyy Cafe & Restaurant Vesilinna, jossa voi nauttia lounaan kaupungin kattoja ja upeita maisemia samalla ihaillen. Hyvän kelin sattuessa lounas nautitaan kaupungin korkeimmalla aurinkoterassilla, joka vie ruokakuvat kirjaimellisesti uudelle tasolle. Vesilinnan lounaan voi valita buffetlounaan tai keittiömestarin pöytiin tarjoillun lounaan väliltä.

Täyttävän lounaan saa myös Viikinkiravintola Haraldista, jossa valitaan päivän valikoimasta mieleinen lounas. Suurin osa Viikinkiravintola Haraldin lounasruuista voidaan räätälöidä laktoosittomina tai gluteiinittomina. Vierailu viikinkiteemaisessa ravintolassa jää muuten taatusti mieleen!

Kuva: Lina Markkanen

Taidetta ja piipahdus Jyväskylän idyllisimmällä pihapiirillä

Lounaan jälkeen on hyvä hengähtää ja suunnata kohti Jyväskylän trendikkäimpiä taide-elämyksiä. Suositun kohtaamispaikan Kirkkopuiston laidalla sijaitseva Jyväskylän taidemuseo lumoaa valkoisine kiviseinineen ja mielenkiintoisine teoksineen. Vielä toukokuun ajan nautitaan Petri Ala-Maunukselan La-La Landin rikkaasta väripaletista. Loppukesän ajaksi tilan valloittaa Nykytaiteen klassikoita – Kuntsin kokoelma -näyttely.

Jokaisen Jyväskylässä vierailevan on nähtävä historiaa henkivän idyllinen Toivolan vanha piha, joka valloittaa sydämet kauniilla putiikeillaan uniikissa käsityöläispihapiirissä. Designia janoavalle keskustasta löytyy myös Koto Desingmarket, josta löytyy ihanimmat kotimaisen muodin löydöt noin 5070 eri tuotemerkiltä. Myös Alvar Aalto Shop on must-see-kohde. Näistä kaikista löytää paitsi kotimaisia ja paikallisia aarteita itselle tai lahjaksi, myös upeat puitteet freeseille somekuville.

Kuva: Toivolan vanha piha

Trendikkäimmät kahvilat, vesiaktiviteetit ja saunalautta

Toivolan Vanhalta Pihalta löytyvä Valkoinen puu on uniikki kahvila, jossa voi loistavasti pitää taukoa shoppailun ohessa. Valkoinen Puu on idyllinen ja tunnelmallinen paikka, jonka suussa sulavat kakut ja muut herkut eivät koskaan petä. Jyväsjärven rannalla komeileva Hotelli Alba on myös loistava taukopaikka keskellä päivää: kuvauksellisen Ylistön sillan kupeessa sijaitseva terassi hurmaa luonnonläheisellä sijainnillaan Jyväsjärven rannalla. Lisäksi Hotelli Alba tarjoaa paljon muitakin palveluita, kuten herkullista ruokaa näköalaravintolassa.

Tauon jälkeen on hyvä ottaa aikaa aktiviteeteille. Keski-Suomen järviluontoon voi tutustua myös aivan Jyväskylän keskustan sykkeen läheisyydessä, sillä Jyväskylän Lutakon Satamasta voi vuokrata M/S Löyly saunalautan, jolla seilatessa saa kokea mökkielämyksen keskellä kaupunkia saunoineen kaikkineen. Mikään ei voita lämmintä tuulen tuiverrusta saunasta märissä hiuksissa keskellä kauneinta Järvi-Suomea! Jyväskylän Lutakon satama on Suomen elämyksellisin satama, josta ei muuten tekeminen ihan hetkessä lopu.

Kuva: Saunalautta M/S Löyly

Risteilyt Päijänteellä ja Harjun iltasoitto

Jyväsjärven kauneuden pääsee kokemaan myös risteillen. Pohjois-Päijänteen saaristoon risteillään kesäiltaisin M/S Rhean kyydissä. Livemusiikin ystävän kannattaa kurkata M/S Rhean tähtiristeilyt, joita tähdittää tänä kesänä mm. Jukka Poika, Katri Ylander ja Anssi Kela. Myös Päijänne-Risteilyt Hilden taikoo idyllisen kesätunnelman, kun höyrylaiva S/S Suomi kuljettaa Päijänteen perinnemaisemiin.

Harjun iltasoitto on ainutlaatuinen osa jyväskyläläisten kesäiltoja ja se kantautuu ympäri Jyväskylää Harjun tornista. Iltasoiton kuuleminen aiheuttaa monelle entiselle tai nykyiselle jyväskyläläiselle aidon tunteen rakkaudesta kotiseutua kohtaan. Illalla kello kahdeksan kannattaa olla siis ulkona, jotta pääsee nauttimaan tästä ainutlaatuisesta iltasoitosta!

Kuva: Rhea Ship Lines Oy

Pirskahtelevat drinkit ja vilkas yöelämä

Mahan jo kurniessa kannattaa suunnata kohti Jyväskylän Lutakon sataman ravintolalaivoja Gaiaa tai Vellamoa. Ihanista virvokkeista ja grilliherkuista tunnettu Gaia tarjoaa aitoa kuunaritunnelmaa ja erinomaiset puitteet auringonlaskun ihastelulle. Myös Siipirataslaiva Vellamo on loistavat puitteet erikokoisten seurueiden illanviettoon. Ravintolalaivojen aurinkoterasseja tunnelmallisempia paikkoja auringonlaskun ihasteluun kesäiltana saa etsiä!

Auringon laskettua ilta jatkuu cocktail-baari DeLoreanissa Jyväskylän vilkkaassa ydinkeskustassa. Neonvaloja ja 80-luvun estetikkaa sykkivä baari tarjoaa tuoreita makumaailmoja ydinkeskustan yllä. DeLoreanin terassin lasi-ikkunoista voi katsella keskustan menoa ylhäältä päin.

Kuva: Ilmari Heinäjärvi

Majoitus keskustan sykkeessä tai Jyväsjärven rannalla

Kesäpäivän päätteeksi on ihana painaa pää viileään tyynyyn ja nauttia hyvistä yöunista, jotka ovat taattuja Jyväskylän kolmessa Scandic-hotellissa. Lähimpää Jyväskylän Matkakeskusta löytyy Scandic Jyväskylä Station, keskustan sykkeessä palvelee Scandic Jyväskylä City ja Laajavuoren ulkoilualueella rentoudutaan Scandic Laajavuoressa – josta muuten löytyy ihana kylpyläosasto.

Kaupungin upeita järvimaisemia ja kesäistä laineen liplatusta voi parhaiten ihastella Jyväsjärven rannalla sijaitsevassa Hotelli Albassa. Illan hämärtyessä Albasta avautuu lumoava näköala kohti valaistua Ylistön siltaa. Alban pihasta kulkee myös paikallisten suosima asfaltoitu järven rantaa mukaileva lenkkeilyreitti, Jyväskylän Rantaraitti.

Kuva: Scandic

Jaa upeimmat somekuvasi Instagramissa #visitjyvaskylaregion

Kesäpäivän vietossa sinua saattaisi kiinnostaa myös…

Henkilö istuu iglusaunassa järven äärellä

Kesän elämykset Keski-Suomessa