Kestävän matkailun Jyväskylän seutu

Koko Jyväskylän seutu on mukana Sustainable Travel Finland -ohjelmassa, jonka tehtävä on tuoda esille kestävää matkailua kaikkialla Suomessa. Merkki auttaa tunnistamaan kestävään matkailuun aidosti sitoutuneet matkailutoimijat myös Jyväskylän seudulla.

Pitkäjänteistä työtä kestävyyden eteen

Jyväskylän seudulla on tehty pitkäjänteistä työtä kestävyyden ja resurssiviisauden eteen. Esimerkiksi Jyväskylän kaupunki tarjoaa useita sellaisia palveluita, jotka ovat tärkeitä niin matkailijoille kuin paikallisillekin. Kestävään liikkumiseen kannustavat palvelut lyhyillä välimatkoilla ovat asioita, joista hyötyvät ja nauttivat myös matkailijat. Ekologinen liikkuminen jalan, pyörällä tai julkisilla taas on merkki kestävästä kaupunkirakenteesta.

Vastuullisesti tuotettuja elämyksiä

Matkailija viihtyy Jyväskylän seudulla erityisesti vastuullisesti tuotettujen luontoelämysten ja kulttuurikokemusten ansiosta. Näihin kuuluvat oleellisesti sauna, järvet, loputtamattomat metsät, lukuisat aktiviteetit ja ainutlaatuinen keskisuomalainen kulttuuri. Halutessaan matkailija pääsee elämään tavallista arkea paikallisen opastuksella – halusi hän sitten kotivierailulle, kävelylenkille tai matonpesulle. Seudun paikalliskulttuurissa korostuu erityisesti Alvar Aallon arkkitehtuuri, jota seudulta löytyykin enemmän kuin mistään muualta maailmasta.

Vastuullisuus ei ole Jyväskylän seudulla vain trendi – se määrittää koko seudun matkailutoimintaa nyt ja tulevaisuudessa.

Tarinoita vastuullisuudesta

Tutustu Jyväskylän seudun kestävän matkailun yritystarinoihin

Henkilö istuu järven rannalla kiven päällä pyyhe ympärillä

Huomioi ympäristövaikutukset ja suosi julkista liikennettä

Ekokompassin logo: Olemme matkalla kohti ympäristövastuullisempaa toimintatapaa. Rakennamme Ekokompassi-ympäristöjärjestelmää.

Visit Finlandin kestävän matkailun lupaus

Luonto antaa ihmisille paljon mutta meidän on myös pidettävä siitä huolta, olimmepa sitten paikallisia tai vain vierailulla luonnon helmassa. Allekirjoittamalla Visit Finlandin kestävän matkailun lupauksen, voit osoittaa kunnioittavasi ja arvostavasi koko Suomen luontoa.

Allekirjoita kestävän matkailun lupaus