Esimerkillisen vastuullinen Keski-Suomi

Koko Keski-Suomi on mukana Sustainable Travel Finland -ohjelmassa, jonka tehtävä on tuoda esille kestävää matkailua kaikkialla Suomessa. Merkki auttaa tunnistamaan kestävään matkailuun aidosti sitoutuneet matkailutoimijat myös Keski-Suomessa.

Kestävää matkailualuetta rakennetaan yhdessä

Tuuli nostattaa keskisuomalaisen järven pintaan pieniä kareita, jotka vahvistuvat ja etenevät yhä laajemmalle. Fiksut valinnat ja hyvät teot kertautuvat samalla tavalla, sillä vastuullista matkailualuetta tehdään yhdessä. Paikalliset yrittäjät, työntekijät ja asukkaat, kauempaa saapuvat sekä kotimaanmatkalaiset – kuka tahansa voi panna muutoksen laineen liikkeelle ja näyttää valinnoillaan hyvää esimerkkiä.

Keski-Suomessa on tehty pitkäjänteisesti työtä vastuullisen ja kestävän matkailueteen. Kaikki maakunnan matkailutoimijat ja jokainen asiakas voi valita paremmin ja näyttää mallia, miten liikutaan kestävämmin, katetaan pöytä reilummin ja nautitaan elämyksistä vastuullisemmin.

Pane hyvä kiertämään ympäri Keski-Suomen

Jokaisen valinnoilla on väliä. Keski-Suomessa matkailijan on helppo valita vastuullisesti tuotettuja luonto- ja kulttuurielämyksiä. Näihin kuuluvat sauna, järvet, loputtomat metsät, lukuisat aktiviteetit ja ainutlaatuinen keskisuomalainen kulttuuri. Seudun paikalliskulttuurissa korostuu erityisesti Alvar Aallon arkkitehtuuri. Varmistetaan, että myös tuleville sukupolville jää aikaa kokea jotain kaunista.

Hyvät teot kertautuvat, kun joku uskaltaa näyttää mallia. Yrittäjät ja matkailijat viitoittavat tietä yhdessä kohti vastuullisen matkailun tulevaisuutta.

Tarinoita vastuullisuudesta

Tutustu Keski-Suomen kestävän matkailun yritystarinoihin

Henkilö istuu järven rannalla kiven päällä pyyhe ympärillä

Huomioi ympäristövaikutukset ja suosi julkista liikennettä

Ekokompassin logo: Olemme matkalla kohti ympäristövastuullisempaa toimintatapaa. Rakennamme Ekokompassi-ympäristöjärjestelmää.