Luhangan kesäkirkko

Etäisyys Jyväskylän kompassinaukiolta kohteeseen:

55 min

Mämminiementie 6
19950 Luhanka

Paikallinen sää

Lämpötila: -12.2°C Selkeää, klo 21:30

Luhangan kesäkirkko

Luhangan vanha kirkko, kesäkirkko, on palvellut luhankalaisia vuodesta 1893. Niin sodassa kuin rauhassa, niin hyvässä kuin pahassa, keskellä elämää, keskellä Luhankaa. Josef Stenbäckin suunnittelema kirkko seisoo mäellä, Luhangan kirkonkylän yläpuolella.

Luhangan kirkko on kuuleman mukaan Suomen kolmanneksi suurin puukirkko, johon mahtuu virallisen tiedon mukaan 1500, mutta jopa 1800 kirkkovierasta. Tämä on joka tapauksessa yli kaksi kertaa kunnan asukasluvun verran.

Kirkon alttaritaulu on S. Danielsonin vuonna 1906 maalaama ’Jeesus seisoo ovella ja kolkuttaa’. Kirkossa ei ole lämmitystä ja se valaistaankin vain kynttilöin, mikä tekee varsinkin talviaikaan monesta tilaisuudesta erityisen tunnelmallisen. Kirkko on kaunis ja näyttävä ja mm. useiden valokuvaajien suosima retkikohde.

Luhangan kesäkirkko on suosittu vihkikirkko, jonne halutaan tulla kauneutensa takia vihittäväksi myös ilman yhteyksiä Luhankaan. Hyvä akustiikka on tuonut sille mainetta myös konserttikirkkona.

Luhangan kappeliseurakunta on osa Joutsan seurakuntaa.

Avoinna

Luhangan kesäkirkko on Tiekirkkona avoinna 27.6.-7.8.2022. Mahdolliset yksityistilaisuudet voivat rajoittaa aukioloa lähinnä lauantaisin.

Suunnittelu-/ rakennusvuosi

1893

Suunnittelija

Josef Stenbäck

Muita samasta sijainnista

Rakennuksia Luhangan mäkitupalaismuseossa.

Peltolan Mäkitupalaismuseo

Lue lisää kohteesta Peltolan Mäkitupalaismuseo