Maailmanluokan makeisia pieneltä paikkakunnalta 

Maailmanluokan makeisia pieneltä paikkakunnalta  logo

Etäisyys Jyväskylän kompassinaukiolta kohteeseen:

29 min

asematie 2
40801 Vaajakoski
p. +358 (0)20 785 4362
panda.myymala@orkla.fi
www.orkla.fi Avautuu uuteen ikkunaan

Paikallinen sää

Lämpötila: 13.1°C Pilvistä, klo 11:46

Maailmanluokan makeisia pieneltä paikkakunnalta 

Makeisbrändi Pandan tarina alkoi jo 1920-luvulla Jyväskylän Vaajakoskella. Makeistehtaan kyljessä palvelee Pandan oma tehtaanmyymälä, jossa hyllyt pursuavat makeisia ja tehtaan erikoiseriä. 

Pandan makeistehtaan tarina on saanut alkunsa Vaajakoskelta, Marjala-nimisen puutalon vintiltä. Siellä joukko kokemattomia, mutta innokkaita tekijöitä tutustui makeisten valmistukseen yrityksen ja erehdyksen kautta vuonna 1920.  

1920-luvun lopussa Marjalan lähelle valmistui uusi, tilavampi tehdasrakennus, jossa alkoi suklaatuotteiden ja vähän myöhemmin myös lakritsin valmistus. Vuosien saatossa reseptien kehittäjät oppivat tuntemaan suomalaisten maun niin hyvin, että Pandan konvehdit ja lakut ovat vuodesta toiseen maamme rakastetuimpia. 

Nykyään Panda on Suomen toiseksi suurin makeisvalmistaja, ja yli 200 työntekijän voimin toimiva Vaajakosken tehdas tehtaanmyymälöineen on suosittu vierailukohde Keski-Suomessa. Pandan makeiset ovat suosittuja myös ulkomailla – Pandan lakua syödään Pohjoismaiden ja Keski-Euroopan lisäksi muun muassa Iso-Britanniassa ja Pohjois-Amerikassa. 

Panda on saanut ilahduttaa ihmisiä hyvän mielen herkuilla jo vuosisadan ajan. Siksi se haluaa tehdä hyvää entistä vastuullisemmin. Raaka-aineita ja pakkausmateriaaleja vaihdetaan ympäristöystävällisempiin, hävikki pidetään minimissä ja tuotteiden myynnistä ohjataan usein varoja erilaisiin hyväntekeväisyyskampanjoihin.
 

Muita saman tyyppisiä

Ruoka-annos, jossa kanaa, kasviksia ja dippiä.

Best wings ´n ribs in town

Lue lisää kohteesta Best wings ´n ribs in town
Kuva Petäjäveden vanhasta kirkosta

Tutustu Petäjäveden vanhaan kirkkoon

Lue lisää kohteesta Tutustu Petäjäveden vanhaan kirkkoon