Keski-Suomen museo

Keski-Suomen museon eli KeMun pysyvä näyttely Keskisuomalaisuutta etsimässä tarjoaa myös perheen pienimmille oivan mahdollisuuden tutustua keskisuomalaisuuteen. Näyttelyssä pääsee kokeilemaan oman kalliomaalauksen tekoa nykytekniikalla, kohtaamaan myyttisen karhun ja eläytymään entisajan elämään esineitä tutkien ja tarinoita kuunnellen.

Kuva: Keski-Suomen museo

Entä miltä tuntuisi astua savusaunaan, pistäytyä markkinoilla, istahtaa kansakoulun pulpettiin tai hypätä ralliauton rattiin? Alvar-pojan opastamana tehdään myös ainutlaatuinen matka yli sadan vuoden takaiseen Jyväskylään.

Kuva: Keski-Suomen museo/Johanna Rekonen

Lisäpuuhaa tuovat lipunmyynnistä saatavat hauskat tehtävät. Esimerkiksi maakuntapupu Wolmarin rastiradalla voi etsiä Wolmarin eläinystäviä eri puolilta näyttelyä ja pohtia yhdessä Wolmarin kanssa, mitä se keskisuomalaisuus oikein on.

Kuva: Keski-Suomen museo/Johanna Rekonen

Saapumisohje

Keski-Suomen museoon on matkaa Jyväskylän ydinkeskustasta noin 1,5 kilometriä. Bussiaikataulut voi tarkistaa reittioppaasta. Omalla autolla saapuville on parkkipaikkoja museon lähellä. Museon lähettyvillä sijaitsevat bussipysäkit ja parkkipaikat löydät kartasta.

Yhteystiedot

Keski-Suomen museo
Alvar Aallon katu 7
40600 Jyväskylä
p. 014 266 4346
ksmuseo.info(at)jyvaskyla.fi