Laajis – Laajavuoren hiihtokeskus

Meidän seitsemänvuotiaat tytöt kävivät Werneri -hiihtokoulun viime talvena Laajiksessa. Viikonlopun aikana he saivat kullanarvoista oppia lajin perusteista ja ennen kaikkea rohkeutta sekä hisseillä liikkumiseen että alastuloon. Kehitys oli huimaa ja loppukaudesta sai tehdä itse jo hartiavoimin töitä pysyäkseen vauhdissa mukana. Haaveissa olisi ensi talvena hankkia lisäoppia oikeasta laskutekniikasta.” – Sami Kuronen, Radio Suomipopin juontaja

Laajis on ympärivuotinen, koko perheen kohde. Vuoden 2019 lähikeskukseksi valitusta Laajavuoren hiihtokeskuksesta löytyy monipuolisesti tekemistä kaikenikäisille ja -tasoisille laskijoille. Laajiksesta löytyy 12 rinnettä ja 4 snowparkkia eli lumiparkkia. Snowparkeista helpoin löytyy Lastenmaasta joka soveltuu kaikille jotka pysyvät suksien päällä. Seuraava askel on Aurinkorinteen junnuparkki joka soveltuu hieman edistyneemmille laskijoille ja tarjoaa toisaalta teknistä laskettavaa myös kokeneemmille. Eturinteestä löytyy Laajiksen suurin lumiparkki isoimmilla hyppyreillä ja pitkillä reililinjoilla. Takarinteiltä löytyy lisäksi puisista obstaakkeleista tehty ja teemoitettu WildWest. Laajis on yksi Etelä-Suomen parkkilaskemisen mekoista ja parkkeja sheipataan päivittäin Laajiksen oman parkkitiimin ja rinnekoneen voimin.

Laajiksessa riittää puuhaa myös lapsiperheille: Lastenmaan loivat rinteet sekä matto- ja naruhissi sopivat vähemmän laskeneille ja isommissa rinteissä on tarjolla profiileja kaikentasoisille. Tauolla kannattaa käydä Laajiksen Urban Kitchen-rinneravintolassa, josta löydät perinteisten munkkikaakaoiden lisäksi ja urbaanit street foodit ja tutut ja turvalliset burger-ateriat. Laajiksen hiihtokoulussa opit lisää taitavien opettajien opastuksella.

Kesäisin voit haastaa itsesi Laajiksessa Laajavuoren Seikkailupuiston huimanhauskoilla köysiradoilla tai heittää frisbeegolfia koko perheen voimin kahdella eri radalla. Vuorilammessa voi kuumina kesäpäivinä käydä vilvoittelemassa ja Laajavuoren polut kutsuvat liikkumaan vehreisiin metsiin. Keskellä Laajista on Urban Kitchen -ravintola, jonka aurinkoisella terassilla voi nauttia erilaisia virvokkeita tai maukasta jäätelöä. Perheiden hurjapäitä Laajiksen hissit kuljettavat kesällä alamäkipyörillä ja -potkulaudoilla mäen laelle, mistä pääsee laskemaan vaihtelevantasoisia reittejä alas.

Saapumisohje

Laajavuori sijaitsee vain 4 kilometrin päässä Jyväskylän keskustasta. Aivan vuoren juurelle pääsee helposti joko omalla kulkuneuvolla tai paikallisliikenteen bussilla. Bussi numero 25 lähtee Vapaudenkadun paikallisliikennekeskukselta pysäkiltä 6, ja kulkee arkisin kolme kertaa tunnissa ja viikonloppuisin kaksi kertaa tunnissa. Katso bussiaikataulut tästä. Omalla kulkuneuvolla saapuville Laajiksesta löytyy laajat parkkialueet. Taksien hinnat löytyvät täältä.

Yhteystiedot

Laajavuorentie 15, 40740 Jyväskylä
p. 0207 436 436
info@laajis.fi
www.laajis.fi