Laajis – Laajavuoren hiihtokeskus

Meidän seitsemänvuotiaat tytöt kävivät Werneri -hiihtokoulun viime talvena Laajiksessa. Viikonlopun aikana he saivat kullanarvoista oppia lajin perusteista ja ennen kaikkea rohkeutta sekä hisseillä liikkumiseen että alastuloon. Kehitys oli huimaa ja loppukaudesta sai tehdä itse jo hartiavoimin töitä pysyäkseen vauhdissa mukana. Haaveissa olisi ensi talvena hankkia lisäoppia oikeasta laskutekniikasta.” – Sami Kuronen, Radio Suomipopin juontaja

Laajis on ympärivuotinen ulkoilma-aktiviteettien lähikeskus koko perheelle. Vuoden 2019 lähikeskukseksi valitusta Laajavuoren hiihtokeskuksesta löytyy monipuolisesti tekemistä kaikenikäisille ja -tasoisille laskijoille. Laajiksesta löytyy 12 rinnettä ja 3 snowparkkia eli lumiparkkia. Talvikauden 2021-22 uudistukset ovat tehneet Laajiksesta entistäkin käyttäjäystävällisemmän lähirinteen. Uuden sompahissin ja Lumimaan rinneuudistusten myötä lapsiperheet ja aloittelijat on pystytty ottamaan entistä paremmin huomioon. Snowparkkeja löytyy kolme erilaista: Miniparkki sisältää muutamia helppoja obstaakkeleita aloittelijoille ja perheen pienimmille laskijoille. Junnuparkki puolestaan soveltuu parkkilaskemisen perustaitojen kartuttamiseen ja rentoon jibbailuun. Eturinteestä löytyy aito ja alkuperäinen Snowpark, jossa on isoimmat hyppyrit ja pisimmät reililinjat. Parkkeja huolletaan parkkitiimin toimesta päivittäin ja sisältöä päivitetään kauden aikana aktiivisesti.

kuva: Laajis

Laajiksessa riittää puuhaa myös lapsiperheille: Lumimaan loivat rinteet sekä matto- ja sompahissi sopivat vähemmän laskeneille ja isommissa rinteissä on tarjolla profiileja kaikentasoisille. Laajiksen hiihtokoulu tarjoaa monipuolisesti opetusta kurssien ja yksityistuntien muodossa. Tauolla kannattaa käydä Laajiksen rinneravintolassa, josta löydät perinteisten munkkikaakaoiden lisäksi UrbanKitchen -keittiön ruokalistalta esimerkiksi herkulliset burger-ateriat ja aidot kiviuunipizzat.

kuva: Laajis

Kesäisin voit haastaa itsesi Laajiksessa Laajavuoren Seikkailupuiston huimanhauskoilla köysiradoilla tai heittää frisbeegolfia koko perheen voimin kahdella eri radalla. Vuorilammessa voi kuumina kesäpäivinä käydä vilvoittelemassa ja Laajavuoren polut kutsuvat liikkumaan vehreisiin metsiin. Rinneravintolan aurinkoisella terassilla voi nauttia erilaisia virvokkeita tai maukasta jäätelöä. Perheiden hurjapäitä Laajiksen hissit kuljettavat kesällä alamäkipyörillä ja -potkulaudoilla mäen laelle, mistä pääsee laskemaan vaihtelevantasoisia reittejä alas. Pyörävuokraamosta löytyy enduro- ja dh-pyörien lisäksi myös e-fatbiket ja e-mtb:t vuokrattavaksi. Laajavuoren maastoista on monipuoliset pyöräreitit koko perheelle.

Kuva: Laajis

Saapumisohje ja yhteystiedot

Laajavuori sijaitsee vain 4 kilometrin päässä Jyväskylän keskustasta. Aivan vuoren juurelle pääsee helposti joko omalla kulkuneuvolla tai paikallisliikenteen bussilla. Bussi numero 25 lähtee Vapaudenkadun paikallisliikennekeskukselta pysäkiltä 6, ja kulkee arkisin kolme kertaa tunnissa ja viikonloppuisin kaksi kertaa tunnissa. Katso bussiaikataulut tästä. Omalla kulkuneuvolla saapuville Laajiksesta löytyy laajat parkkialueet. Taksien hinnat löytyvät täältä.

Yhteystiedot

Laajavuorentie 15, 40740 Jyväskylä
p. 0207 436 436
info@laajis.fi
www.laajis.fi