Suomen Ilmavoimamuseo

Mukava paikka aina käydä. Aimo annos Suomen ilmailusta ja sotahistoriasta! Muksut tykkää, kun pääsee heittoistuinkärryjen kyytiin ja hävittäjien ohjaamoon istumaan – ja ehkä vähän isäkin tykkää.

Lennokasta tekemistä koko perheelle! Tule tutustumaan sotilasilmailumme historiaan ilmavoimien syntyvaiheista nykyaikaan! Esillä on yksi- ja kaksitasoisia lentokoneita 1900-luvun alkukymmeniltä, talvi- ja jatkosodan hävittäjiä, sodanjälkeisen ajan suihkukoneita ja monia muita konetyyppejä. Puolustushaaran tapahtumarikkaasta menneisyydestä kertovat myös esineet, valokuvat ja lentäjien tarinat.

Museokaupan valikoimissa on kirjallisuutta, pieniä matkamuistoja ja pienoismallitarvikkeita.

Kahvilassa on tarjolla suolaista ja makeaa. Terassillamme voit nauttia kesästä ja jäätelöstä tai ottaa oman viltin mukaan ja viettää piknikiä aurinkoisilla nurmialueillamme.

Ulkona pääset tekemään liiduilla katutaidetta ja piirtämään vaikka oman lentokoneen.

Olemme kiinnittäneet erityisesti huomiota hygieniaan ja tehneet tarvittavia muutoksia jotta asiakkaat voivat vierailla turvallisin mielin museossamme. Lisätietoja löydät osoitteesta ilmavoimamuseo.fi

Liput 10/5 €. Alle 7-vuotiaat ilmaiseksi. Perhelippu 25€.

Museo on avoinna päivittäin kesäkautena 1.6.–15.8. klo 10–20 ja talvikautena 16.8.–31.5. klo 11–17. Juhannuksena, jouluna ja uudenvuodenpäivänä museo on suljettu.

Saapumisohje

Ilmavoimamuseon löydät Tikkakoskelta, 20 kilometriä Jyväskylästä nelostietä pohjoiseen. Jyväskylän keskustasta pääsee paikalle kätevästi JYTAKSIn kiinteillä taksihinnoilla.

Yhteystiedot

Tikkakoskentie 125, ´
41160 Tikkakoski
p. 014 375 2125
ilmavoimamuseo@ilmavoimamuseo.fi
www.ilmavoimamuseo.fi