KYSYTTÄVÄÄ?

Leivonmäen kansallispuisto

Leivonmäen kansallispuisto, Joutsniemi. Kuva: Jukka PaakkinenLeivonmäen kansallispuisto, Joutsniemi. Kuva: Jukka PaakkinenLeivonmäen kansallispuisto, Joutsniemi. Kuva: Jukka PaakkinenLeivonmäen kansallispuisto, Joutsniemi. Kuva: Jukka PaakkinenLeivonmäen kansallispuisto, Joutsniemi. Kuva: Jukka PaakkinenLeivonmäen kansallispuisto, Joutsniemi. Kuva: Jukka PaakkinenLeivonmäen kansallispuisto, Joutsniemi. Kuva: Jukka PaakkinenLeivonmäen kansallispuisto, Joutsniemi. Kuva: Jukka PaakkinenLeivonmäen kansallispuisto, Joutsniemi. Kuva: Jukka PaakkinenLeivonmäen kansallispuisto, Joutsniemi. Kuva: Jukka Paakkinen

Leivonmäen kansallispuisto, Joutsniemi. Kuva: Jukka Paakkinen

Joutsassa sijaitseva Leivonmäen kansallispuisto on erinomainen kohde retkeilijälle kuin retkeilijälle, sillä se tarjoaa vaihtelevaa maastoa, upeita maisemia ja monen tasoisia reittejä. Runsaan 30 neliökilometrin alueelle mahtuu niin harju-, järvi-, kuin suomaisemaakin, joita pääsee ihailemaan ympäri vuoden. Kansallispuisto nimettiin perustamisvuonna 2003 silloisen sijaintikuntansa Leivonmäen mukaan.

Leivonmäen kansallispuisto soveltuu kaiken ikäisille ja kaiken tasoisille liikkujille, sillä siellä on monipuolisesti erilaisia reittejä, joista jokainen voi löytää itselleen sopivan. Alueen pisimmät reitit – Harjunkierros, Mäyränkierros ja Maastopyöräilyreitti – lähtevät Selänpohjan pysäköintialueelta Rutajärven rannasta. Järvessä voi käydä pulahtamassa ja se sopii myös melontaan ja souteluun.

Kansallispuiston pohjoisosan Koskikaran kierros tarjoaa humisevaa kosken pauhua ja eteläosan Luupään lenkki geologiaa ja historiaa. Osa Luupään lenkistä on esteetön: Harjujärven reitti soveltuu hyvin pyörätuolissa liikkuvalle. Kansallispuiston eteläosassa sijaitsee myös Kirveslammen kierros, jonka varrella on luontotorni, josta voi ihastella upeita suo- ja metsämaisemia.

Leivonmäen kansallispuisto sopii erinomaisesti koko perheen retkikohteeksi. Keskeisen sijaintinsa ja monipuolisuutensa ansiosta alue on erinomainen oppimisympäristö – ympäri vuoden!

Kansallispuistoon pääsee myös taksilla. Katso JYTAKSI:n kiinteät hinnat Jyväskylän keskustasta Leivonmäen kansallispuistoon

Lue lisää Leivonmäen kansallispuistosta ja alueen historiasta täältä.

 

 

Hae Kartalta

Löydä etsimäsi palvelu tai lähimmät kiinnostuksen kohteet kartalta