Eläinrakkaan ykköskohteet Jyväskylän seudulla

Jyväskylän seudulla pääsee viettämään aikaa lukuisien erilaisten ihanien eläinten seurassa. Useat eläinpihat ja muut matkailukohteet houkuttelevat eläinrakkaita katselemaan ja silittelemään mitä ihanampia otuksia. Eläinpihat ovat usein perheen pienimpien suosikkikohteita, mutta eläimet tuovat iloa lomapäivään kaikenikäisille. Katso alta Jyväskylän seudun eläimellisimmät matkailukohteet!

Tarhalehdon Tila

Tarhalehdon Tilalla toimii eläinpiha jossa asustelee jopa 150 eläintä poroista minipossuihin ja kalkkunoihin. Eläinpihalla pääsee tutustumaan eläimiin omassa rauhassa ja näkemään eläinten hoitoa. Tilalla on myös pieni kahvio. Tarhalehdon Tila toimii etenkin lapsiperheiden suosikkikohteena ja Tilalla pääsee myös ratsastamaan.

Saarimäentie 26, Lievestuore
www.tarhalehto.fi

Kotieläinpiha Vanha Mylly

Kotieläinpiha Vanha Mylly on mielenkiintoinen pieni vierailukohde historiallisessa pihapiirissä Muuramessa. Kotieläinpihalla pääsee näkemään ja rapsuttelemaan kaneja, aaseja, lampaita sekä kanoja. Sisältä tuvasta saa kahvia, mehua ja vaikka makkaraa paistettavaksi vanhaan sepän pajaan tehdylle nuotiopaikalle. Myynnissä on myös pihan omien kanojen munia, oman tuotannon hunajaa sekä villatuotteita.

Ronsuntie 186, Muurame
www.kotielainpiha.net

Ysitien Lemmikki

Eläinpuisto Ysitien Lemmikissä pääsee tapaamaan kaikenkarvaisia eläimiä ja viettämään hauskan päivän luonnonläheisessä puistossa. Puistossa asustelee eläimiä lampaista aaseihin, poroihin ja pupuihin. Puiston kahviosta saa tuoretta kahvia, pullaa ja muita herkkuja.

Palvaniementie 2, Leppälahti
www.ysitienlemmikki.fi

Haanpään Kesäkahvila

Ysitien varrella sijaitsevassa Haanpään Kesäkahvilassa voi viettää ihanaa kesäpäivää maalaiselämän keskellä alpakoiden, lampaiden, afrikkalaisten kääpiövuohien ja kanojen kanssa. Kesäpäivän kruunaa italialaistyyppinen Liisankankaan jäätelö suoraan Keski-Suomalaiselta maitotilalta. Haanpään kesäkahvilaan saa tulla myös oman koiran kanssa.

Painaantie 60, Jyväskylä 
Haanpään Kesäkahvilat Facebook-sivut

Lazydog SUP

Lazydog SUP:in matkassa pääsee suppailemaan valmiilla retkillä tai varaamaan oman yksityisen retken. Koirien ystäville Lazydog SUP sopii vallan mainiosti, sillä suppailijat toivottaa iloisesti tervetulleeksi yrittäjän portugalinvesikoira Ares. Ares on aina innokkaana mukana ja opettelee itsekkin SUP-lautailun saloja.

www.lazydogsup.fi

Hakamaan Lammastila

Hakamaan Lammastilalle Petäjävedelle voi lähteä kokemaan maaseudun luonnon rauhaa ja tutustumaan Lammastilan arkeen. Voit halutessasi esimerkiksi puuhastella tilan askareissa ja ulkoilla lampaiden kanssa. Lammastilalta voi myös tilata maittavan aterian lähialueella tuotetuista raaka-aineista ja ostaa tuotteita tilan puodista.

Metsäkulmantie 543, Petäjävesi
www.hakamaanlammastila.fi

 

Psst eläinten ystävä! Jos olet tarkkana, niin tiettyinä aikoina talvisin Toivolan Vanhalla Pihalla voit tavata poroja ja Lutakon Sataman Kotakahvilassa alpakoita!