KYSYTTÄVÄÄ?

Kompakti Jyväskylä - ihanteellinen pyöräilijän kaupunki

Pyöräillen Jyväskylän seudulla. Kuva: Hanna-Kaisa Hämäläinen Pyöräillen Jyväskylän seudulla. Kuva: Hanna-Kaisa Hämäläinen Pyöräillen Jyväskylän seudulla. Kuva: Hanna-Kaisa Hämäläinen Pyöräillen Jyväskylän seudulla. Kuva: Hanna-Kaisa Hämäläinen Pyöräillen Jyväskylän seudulla. Kuva: Hanna-Kaisa Hämäläinen Pyöräillen Jyväskylän seudulla. Kuva: Hanna-Kaisa Hämäläinen

Pyöräillen Jyväskylän seudulla. Kuva: Hanna-Kaisa Hämäläinen

Liikuntapääkaupunkina tunnetussa Jyväskylässä on runsaasti kevyenliikenteenväyliä ja lyhyet välimatkat, joten pyöräillen kulkeminen on helppoa ja miellyttävää. Jyväskylän keskustassa pyöräilijät pääsevät kulkemaan osan matkasta kätevästi myös pyöräilijöiden omia kaistoja pitkin. Pyöräilystä nauttivat voivat valita itselleen sopivimman useista eripituisista niin maasto- kuin maantiepyöräilyyn tarkoitetuista reiteistä Jyväskylän seudulla, joiden varrelta löytyy mielenkiintoista nähtävää.

 

Pyöräilyvinkkejä Jyväskylän seudulle:

  • Jyväsjärveä kiertävä noin 13 kilometrin mittainen Rantaraitti on ihanteellinen reitti pienelle pyöräilyretkelle. Kokonaan asfaltoidulla kevyenliikenteenväylällä voi nauttia upeista järvimaisemista keskellä kaupunkia, ja vaikka pysähtyä vilvoittelemaan jollekin Jyväsjärven uimarannoista. Pidempiä matkoja haluavien kannattaa suunnata pyörän rengas kohti Jyväskylän lähiseutuja, joista löytyy upeita maisemia ja runsaasti katseltavaa. Esimerkiksi Vaajakosken kanavan rannalla Naissaaressa on mukava pitää kahvitaukoa. Kurkkaa täältä Jyväskylän parhaat maisemareitit polkupyöräilyyn.
  • Pyöräilyharrastuksiin vaihtoehtoja tarjoaa myös Bikepark Laajavuoressa, jossa maastopyöräilyyn on erilaisia reittejä tasaisesta maastosta juurakkoisiin singletrackeihin. Bikeparkissa on runsaasti reittejä niin alamäkiajoon, enduroon kuin XC-pyöräilyynkin.
  • Jyväskylään on helppo tutustua omien mielenkiinnon kohteiden kautta myös teemareittiemme avulla, jotka kierrät kätevästi vaikka polkupyörällä. Tutustu teemareitteihin täällä. Myös Digitransit-reittioppaasta löytyy näppärästi sekä pyöräily- että jalankulkureittejä.
  • Jyväskylän pyöräilykartan avulla kierrät Jyväskylän järvet tai lähdet kauemmas pyöräretkelle. Voit tutustua pyöräilykarttaan verkossa tai hakea itsellesi paperisen version Visit Jyväskylän matkailuneuvonnasta (Asemakatu 7, Jyväskylä). 
  • Tahtoisitko osallistua valtakunnaliiseen fillaritapahtumaan? Jyväskylässä järjestetään vuosittain Jyväskylän pyöräilyviikko osana valtakunnallista pyöräilyviikkoa. Pyöräilyviikko sisältää ilmaisia pyöräilyteemaisia tapahtumia joka makuun. 
 

Hae Kartalta

Löydä etsimäsi palvelu tai lähimmät kiinnostuksen kohteet kartalta