KYSYTTÄVÄÄ?

Luontopolut

Jyväskylän seudulla luonto lumoaa monimuotoisuudellaan. Luontopolut johdattavat retkeilijän niin metsän siimekseen, korkeille harjuille, upeille näköalapaikoille kuin vesistöjen rannoillekin.

Luontopolkuja löytyy Jyväskylän seudulta jokaisen kunnan alueelta. Luontopolkujen pituus ja maaston vaativuus vaihtelevat suuresti, joten jokaiselle retkeilijälle löytyy jotakin kuntotasosta riippumatta. Eksymistä ei tarvitse pelätä polkujen ollessa merkitty ja lähes kaikkialla pärjää normaalilla ulkoiluvaatetuksella. Lue yleiset ohjeet metsässä liikkumiseen.

Luontopoluilla liikkuminen kannattaa ajoittaa keväälle, kesälle tai syksylle, sillä ne ovat parhaat ja turvallisimmat vuodenajat ihailla luontopolkujen maisemia. Talvisin monet kävelyreitit ovat osittain tai kokonaan hiihtäjien käytössä, jolloin kävely reiteillä on kielletty. Luontopoluilla ei ole talvikunnossapitoa, joten ne voivat paikoittain olla erittäin liukkaita. Poluilla on liikuttava varoen talvisin ja kostean sään sattuessa.

Ulkoilukartan (Jyväskylä, Laukaa, Muurame) voit ostaa Jyväskylä-infon palvelukassasta (Asemakatu 7, avoinna ma-pe klo 10-15) ja alueen kirjakaupoista hintaan 5€. Jyväskylän seudun ulkoilupalvelut -esite verkkoversiona täältä

 

 

Hae Kartalta

Löydä etsimäsi palvelu tai lähimmät kiinnostuksen kohteet kartalta