KYSYTTÄVÄÄ?

Kulhanvuoren luontopolku

Kulhanvuoren reitti

Kuva: Kulhanvuori, Keski-Suomen ELY

Kulhanvuoren alueella kulkee noin kolmen kilometrin pituinen luontopolku. Kulhanvuoren korkein kohta kohoaa 260 metrin korkeuteen merenpinnasta. Maastossa se erottuu 60 metriä ympäröiviä alueita korkeampana kartiomaisena vuorena. Syväojanrotkon pohjalta voi puolestaan löytää vielä heinäkuussakin jäänteitä talven mahtavista jääseinämistä.

Lähtöpiste ja opastus: Kulhanvuoren luontopolku lähtee Kulhanvuoren tulentekopaikalta Iso-Musta -järven rannalta. Pysäköintialueelta Kulhanvuoren tulentekopaikalle tulee yhteen suuntaan matkaa 500 m mikä nostaa kokonaiskävelymatkan 4,2 kilometriin. Talvella pysäköintialueelle asti ei lumitilanteesta riippuen välttämättä pääse autolla.

Pysäköintialueen koordinaatit: ETRS-TM35FIN N 6939681, E 395900
WGS84 lat 62,57328, lon 24,97409

Kuinka kauan varattava aikaa:
Alueen polut ovat korkeusvaihtelusta johtuen paikoin vaikeakulkuisia. Erityisesti laskeutuminen Syväojanrotkoon on vaativa polun jyrkkyyden ja epätasaisuuden vuoksi. Aikaa polun kiertämiseen kannattaa varata vähintään puolitoista tuntia.

Opastus polulla:
Luontopolku on merkitty oransseilla maalimerkeillä. Luontopolun varrella on opaskylttejä, joissa kerrotaan alueen luonnosta.

Jalkineet:
Polulle parhaat jalkineet ovat tukevat ulkoilukengät.

Taukopaikat ja laavut ym.:
Iso-Musta -järven rannalla on tulentekopaikka. Tulentekopaikalla on myös liikuntaesteisille soveltuva kuivakäymälä.

Vastuu hoidosta:
Luontopolun hoidosta vastaa Metsähallitus.

Luontoon.fi: http://www.luontoon.fi/kulhanvuori

 

Hae Kartalta

Löydä etsimäsi palvelu tai lähimmät kiinnostuksen kohteet kartalta