KYSYTTÄVÄÄ?

Uinti ja saunominen 

Kuva: Tero Takalo-EskolaKuva: Tero Takalo-EskolaKuva: Tero Takalo-EskolaKuva: Tero Takalo-EskolaKuva: Tero Takalo-EskolaKuva: Tero Takalo-EskolaKuva: Tero Takalo-EskolaKuva: Tero Takalo-Eskola

Kuva: Tero Takalo-Eskola

Saunominen

Hiljaisuutta, rauhaa, perinteitä ja hyvää oloa. Jyväskylän seudulla olet suomalaisen saunan alkulähteillä. Aitoon ja alkuperäiseen saunakokemukseen pääset osalliseksi seudun lukuisissa saunavaihtoehdoissa. Tiesitkö, että meillä voit saunoa esimerkiksi saunalautalla tai maailman suurimmassa savusaunassa?

  • Lehtisaari on Jyväskylän seurakunnan nuorisotyön ylläpitämä kesämökki keskellä kaupunkia, Tuomiojärvellä. Kaikki palvelut ovat maksuttomia.
  • Mämminiemen virkistysalue
  • Jyvässeudun perinnesaunojat ry  toimii myös talvikautena. Kertamaksu on 8e.
  • Päijänteen virkistysalueilla toimivat Kalasaaren sauna Jyväskylässä sekä Pirttisaaren sauna Korpilahdella. Saunat ovat auki kesäaikaan ja saunamaksu on 8e.
  • Tilaussaunat löydät tilahakupalvelusta

 

Saunalautat

 Palsau Oy SS-kippari

p. 045 808 2911
info.palsau (at) gmail.com
www.palsau.fi

 Saunalautta M/S Löyly

p. 040 482 1500
info (at) saunalautta.fi
www.saunalautta.fi

 

 

Uinti

Uimarannoista ei Jyväskylän seudulla ole pulaa, ollaanhan keskellä parasta Järvi-Suomea. Pelkästään Jyväskylästä löytyy kaikkiaan 53 yleistä uimarantaa ja kun mukaan lasketaan vielä lähikuntien uimarannat, on vaihtoehtoja jo yli sata. Valitse siis omasi ja nauti kauniista luontomaisemasta kaikilla aisteillasi!

Jyväskylä
Kesähelteellä kaupungissa on ihana pulahtaa järviveden virkistäviin aaltoihin. Jyväskylän keskustassa se käy helposti suuntaamalla esimerkiksi kohti Tuomiojärven uimarantaa, joka sijaitsee keskustan pohjoispuolella. Uinnin ja hiekalla lekottelun lomassa voit virkistäytyä vaikka beach volleyta pelaamalla. Kaiken kaikkiaan Jyväskylästä löytyy 53 kaupungin ylläpitämää, yleistä uimarantaa. Tutustu kokonaisuuteen tarkemmin Jyväskylän uimarannat karttapalvelussa.

Laukaa
Laukaan kunnan alueella on 23 uimarantaa. Lista uimarannoista osoitteineen Laukaan sivuilla.

Muurame
Muuramen alueella on 10 yleistä uimarantaa, tutustu tarkemmin.

Uurainen 
Tutustu Uuraisten kunnan uimapaikkoihin tästä.

Hankasalmi
Tutustu Hankasalmen kunnan uimarantoihin tästä.

Petäjävesi
Tutustu Petäjäveden uimarantoihin tästä.

Toivakka
Toivakasta löytyy Kirkonkylän uimaranta. Katso lisää Toivakan kartalta.

 

Hae Kartalta

Löydä etsimäsi palvelu tai lähimmät kiinnostuksen kohteet kartalta