Luontopolut

Jyväskylän seudulla luonto lumoaa monimuotoisuudellaan. Luontopolut johdattavat retkeilijän niin metsän siimekseen, korkeille harjuille, upeille näköalapaikoille kuin vesistöjen rannoillekin. Polkujen pituus ja maaston vaativuus vaihtelevat suuresti, joten jokaiselle retkeilijälle löytyy sopiva vaihtoehto kuntotasosta riippumatta. Merkityillä poluilla eksymistä ei tarvitse pelätä. Lue yleiset ohjeet luontopoluilla liikkumiseen.

Luontopoluilla liikkuminen kannattaa ajoittaa keväälle, kesälle tai syksylle, sillä ne ovat parhaat ja turvallisimmat vuodenajat ihailla luontopolkujen maisemia. Talvisin monet kävelyreitit ovat osittain tai kokonaan hiihtäjien käytössä, jolloin kävely reiteillä on kielletty. Luontopoluilla ei ole talvikunnossapitoa, joten ne voivat paikoittain olla erittäin liukkaita. Poluilla on liikuttava varoen talvisin ja kostean sään sattuessa.

Jyväskylän ulkoilupaikkaoppaasta saat lisätietoa Jyväskylän kaupungin ylläpitämistä julkisista ulkoilu- ja virkistyspalveluista. Ulkoilukartan (Jyväskylä, Laukaa, Muurame) voit ostaa Jyväskylä-infon palvelukassasta (Asemakatu 7, avoinna ma-pe klo 10–14) hintaan 5 €.

Alta voit selata luontopolkuja Jyväskylän seudun (Jyväskylä, Hankasalmi, Joutsa, Laukaa, Muurame, Petäjävesi, Toivakka, Uurainen, Äänekoski) alueelta.